SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Kimi Räikkönen palautti taas suomalaisten kiinnostuksen autourheilun kuninkuusluokkaan

  • Kimi Räikkönen palautti taas suomalaisten kiinnostuksen autourheilun kuninkuusluokkaan

Auto-urheilun kuninkuusluokan  F1:n taistelu maailmanmestaruudesta käynnistyy puolentoista viikon päästä Melbournen osakilpailulla. Meillä suomalaisilla on taas seurattavaa, kun Kimi Räikkönen palasi taksin F1 kuljettajaksi muutaman vuoden MM- rallikilpailukauden jälkeen unohtamatta toki lahjakasta Heikki Kovalaista.

Testiajot herättivät heti mielenkiintoa   Lotus –tallin Kimi  Räikkösen suoritukseen. Eikä aiheetta, sillä Räikkönen oli ensimmäisten ja viimeisten testiajojen nopein kuljettaja. Lotus- tallin päällikkö Eric Boullier sanoikin tänään , että hänen tallinsa on valmis haastamaan Red Bullin ja  McLarenin sekä Ferrarin alkavalla kaudella. Testiajojen perusteella ei tietenkään voida vetää lopullisia johtopäätöksiä, mutta Lotus on noussut arvoasteikossa Kimi Räikkösen myötä ryminällä.

F1  kilpailut ovat välineurheilua, jossa menestyminen vaatii huipputallin. Paraskaan F1 kuljettaja ei yllä maailmanmestariksi, jos hän on keskitason tallin kuljettaja. Eikä vastaavasti maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja välttämättä ole ajotaidoltaan ja osaamiseltaan ao. vuoden paras F1 kuljettaja. Tämä on pidettävä mielessä.

Suomalaisista on yltänyt tässä autourheilun kuninkuusluokassa maailmanmestareiksi Keijo Rosberg 1982, Mika Häkkinen 1998-1999  ja Kimi Räikkönen 2007. Tässä voi ihan kysellä naapurimaista, kuinka monta F1 maailmanmestaria heillä on. Huomasiko joku tuosta listasta muiden pohjoismaiden lippuja?

Suomessa nämä F1 lähetykset näkyvät suorina  maksullisella MTV3 MAX –kanavalla ja jälkilähetyksenä MTV3 kanavalla. Ulkomaisista kanavista pidän parhaimpana saksalaista RTL kanavaa, jota voi Saksassa seurata TV:n lisäksi  netin kautta. Suomessa RTL -kanava on maksullinen. Tässä ei ehdi siis päättyä talviurheilun maailman cupit, kun F 1 alkaa. Viimeinen osakilpailu käydään marraskuussa Sao Paulossa. Ennen sitä on ehditty pitää mm. jääkiekon MM-kisat, jalkapallon EM-kisat, yleisurheilun EM-kisat ja kesäolympiakisat sekä monia muita mestaruuskisoja-

Tallitiimit ja kuljettajat

2012 FIA Formula One World Championship Race CalendarPiditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Teppo Nygren

Ruotsalaisten innostus rata-autoiluun laski Ruotsin kaikkein menestyneimmän kuljettajan "Super Swede" Ronnie Petersonin menehtymisen myötä. Se että rata-autoilu on aloitettava hyvin nuorena ja jos ei ole esikuvia, jotka innostaisivat nuoria harrastamaan kartingia, niin ei ole tarpeeksi harrastajia joiden seasta todellisia lahjakkuuksia löytyisi. Lahjakkaita kuljettajia ei kasva jokaisella oksalla ja harrastajamäärien ollessa alhaiset ei mahdollinen mestari välttämättä edes eksy harrastamaan kyseistä lajia.
Kartingin harrastus suomessakin on laskenut ja varmaan Kimi Räikkösen paluu F1-radoille tulee harrastajamääriä nostamaan.

F1-kilpailujen seuraaminen jäi Kimin hypättyä ralliauton rattiin, mutta kiinnostus lajin seuraamiseen tuntuisi heräävän. Innolla odotan kauden avausta.

Arvo Kuusela

"F1-kilpailujen seuraaminen jäi Kimin hypättyä ralliauton rattiin, mutta kiinnostus lajin seuraamiseen tuntuisi heräävän. Innolla odotan kauden avausta."

Aivan sama täällä.
Taidan olla itsekin vähän kansallismielinen.
Mutta olenhan minä sen toki tiennytkin.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset