SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Vilkas talviurheilusunnuntai Suomen presidentin vaalipäivänä

Kireä pakkanen on Suomen yllä tasavallan presidentinvaalin 2. kierroksen  vaalipäivänä, mutta talviurheilua tapahtuu Suomen vaaleista huolimatta monella paikkakunnalla meillä ja muualla.

Maastohiidon  maailman cup

Venäjän Rybinsk isännöi viikonvaihteen MC-kisoja. Melko paljon etenkin miesten  puolella on puuttunut kärkihiihtäjiä. Naisten puolella ovat kaikki maailman huiput olleet mukana. Tulokset on luettavissa tästä.

Mäenlaskun ja yhdistetyn  maailman cup

Ensi vuoden MM-hiihtojen paikkakunta Italian Val di Fiemme isännöi mäenlaskun ja yhdistetyn  maailman cuppia. Tulokset ovat luettavissa mäenlaskun osalta tästä ja yhdistetyn osaltatästä.

Ampumahiihdon maailman  cup

Ampumahiihdon maailman on perinteikkäällä Oslon Holmenkollenilla. Suomella on yksi maailmantähti, vuoden 2011 urheilijaksi valittu Kaisa Mäkäräinen. Suomen Kontiolahti isännöi seuraavaa maailman cuppia ensi viikonvaiheessa.

Alppihiihdon maailman cup

Miesten maailman cupin kisoja on käyty Chamonixissa.  Tulokset on luettavissa tästä. Naisten puolella kisapaikkakuntana  on ollut Garmisch-Partenkirchen.  Tulokset on luettavissa tästä.

Muuta talviurheilua

Näitä vähän uudempia –suomalaisillekin hyviä-   talvilajeja kilpaillaan myös maailman cupeissa USA:ssa ja alkuviikosta Kanadassa.  Suomen Peetu Piiroinen saavutti eilen arvokkaan big air -voiton Innsbruckissa. Tapahtuma  on  yksi maailman arvostetuimmista lumilautailukilpailuja.

Sitten on nämä pitkän matkan hiihdon maailman cup sarja. Tänään oli vuorossa König Ludvig Lauf. Pakkasta oli sielläkin jylhien vuorien maisemissa. Yksi mielenkiintoinen seikka ihmetyttää näissä World Loppet sarjaan kuuluvissa hiihdoissa. Kärkinimet lykkivät lähes koko matkan tasatahtia. Eli onko tässä syntynyt uusi hiihtotyyli hiihtoon perinteisen ja vapaantyylin rinnalle. Perinteisessä  hiihtotyylissä on sallittu kyllä tämä tasatahtihiihto, mutta  näissä ylipitkissä hiihdoissa kysyy hartia- ja käsivoimia sekä luistavaa suksea. Monihan hiihti tänäänkin ilman voiteita koko matkan.

Jääpallon MM-kisat

Jääpallon MM-kisoja on pelattu viikko Kazakhstanissa. Suomi hävisi pronssiottelun isäntämaalle ja loppuottelussa pelasivat Ruotsi ja Venäjä. Tuosta linkistä näkyvät mitaliottelut. Ja  taas on tämän  sinikeltaisen kansallislaulun vuoro. Ei tässä muuta voi sanoa kuin: lakki päästä !

Jääkiekkoa olympiastadionilla

Eilen pelattiin tämä ”Talviklassikko”   HIFK-Jokerit Helsingin olympiastadionilla yli 30 000 katsojan paikalla ollessa hyytävässä pakkassäässä.

Muitakin lajeja on pilvin pimein meillä ja muualla

Lajeja on niin paljon meillä ja muualla, että itse keskitetyn enemmän hiihtolajeihin. Uutisia urheilusta voi päivittää mm. tästä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.