SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomen urheilun järjestöjohdossa tulossa muutoksia ja vaihdoksia

SLU:n hallituksen nykyinen puheenjohtaja, valtiokonttorin pääjohtaja  Timo Laitinen ilmoitti. ettei hän asetu enää ehdolle  SLU:n  puheenjohtajaksi järjestön syyskokouksessa.  Helsingin Sanomat ehti jo listata 10 naisehdokasta  SLU:n seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Suomen olympiakomitealla on myös edessään puheenjohtajan vaali, sillä nykyisen hallituksen toimikausi päättyy tämän vuoden jälkeen. Nykyinen puheenjohtaja Roger Talermo ilmoitti radiohaastattelussa, että hän ilmoittaa omista jatkoaikeistaan Lontoon kesäolympiakisojen jälkeen. Olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen on jäämässä myös tänä vuonna eläkkeelle.  On semmoinen tunne, että puheenjohtajan vaali on edessä.

Mitäs jos SLU ja Olympiakomitea löisivät hynttyyt yhteen, niin kuin monissa Euroopan maissa on. Huippu-urheilun muutostyöryhmä on lisäämässä vain keskusjärjestötason rakenteita. Sana pettymys isolla on lievästi sanottu oma  tuntemus  työryhmän työstä. Työryhmän ehdotukset näyttävän olevan myös opetusministeriön hampaissa. Tuossa linkissä näkyvä kaavio ei tuo mitään uutta järjestörakenteeseen, vaan kasvattaa järjestökustannuksia. Urheilijanhan piti olla keskiössä arvoisa muutostyöryhmä. Nyt olisi mahdollisuus käyttää vesuria  suomalaisessa keskusjärjestökentässä ja tehdä ratkaisu, joka on useissa Euroopan maissa.

Minusta lajiliitot pystyvät osaltaan hoitamaan oman lajinsa kansainväliset  tehtävät (niinkuin kyllä jo tekevätkin)  Olympiakomitean  alaisuudessa, eikä SLU:ta tarvita. Kuntoliikuntaliitto  ja Nuori Suomi voivat jäädä omiksi yksiköiksi. SLU:n määrittelemän vision, ”Olemme  maailman liikkuvin urheilukansa 2020” pystyvät kyllä lajiliitot ja Kuntourheiluliitto toteuttamaan

Suomen Urheiluliitto. Viime syksyn SUL:n liittovaltuuston kokousta ennen kuului kentältä murinaa puheenjohtaja Antti Pihlakoskea vastaan.  Syksyn liittovaltuuston kokouksessa joudutaan käymään puheenjohtajavaali, jos yleisurheilumme menestys jää kesällä vaatimattomaksi.  Helsingissä kesäkuun lopussa järjestettävät yleisurheilun EM-kisat ja Suomen menestys  ratkaisevat Pihlakosken jatkon. Tietysti myös Lontoon kesäolympiakisat kuukautta myöhemmin on tärkeät, mutta ensisijaisesti Helsingin EM-kisojen menestys on arvioinnissa etusijalla.

Suomen jääkiekkoliitto. Liittohallituksen nykyinen puheenjohtaja Kalervo Kummola on myös kansainsainvälisen liiton  IIHF:n varapuheenjohtaja (Vice President). On semmoinen näkemys monilla, että Kalervo Kummola on seuraava IIHF:n puheenjohtaja. Suomen jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan  liittohallituksen jäsenten toimikausi on valintaa seuraavat kolme (3) kalenterivuotta. Jatkaako Kummola nykyisen toimintakauden jälkeen (v. 2014) on oman arvioni mukaan epätodennäköistä.

Suomen Hiihtoliitto. Hiihtoliitto joutuu pohtimaan –näin ennustan – vielä omaa järjestörakennettaan. Oliko viisasta perustaa omat erilliset toimintayksiköt Hiihtoliiton sateenvarjon alle, kun tuntuu kaikkien lajiryhmien nykyisin valittavan enemmän tai vähemmän rahapulaa. Ainakin yhteenlaskettu järjestöhallinnon työmäärä kasvoi ja lisäsi kustannuksia.  Kulumassa olevan hiihtokauden menestys  ei vielä ole ollut odotettua muutamia yksittäisiä  tapauksia lukuun ottamatta. Voi olla, että Hiihtoliiton puheenjohtaja –kysymys nousee syksyllä esille 1,5 vuotta ennen Sotshin  2014 talviolympiakisoja.

Suomen Palloliitto. Puolentoista viikon päästä 05.02.2012  ratkeaa myös, onko Suomen Palloliitolla  edessään uuden puheenjohtajan valinta, jos Sauli Niinistö valitaan Suomen tasavallan presidentiksi.

Monilla muillakin lajiliitoilla  on puheenjohtajavalintoja edessään, mutta tässä nyt muutamia otin penkkiurheilijan näkökulmasta esille.

---

SLU  ja Nuori Suomi sekä Kuntoliikuntaliitto ovat päättäneet yhdistyä. Uudelle liitolle haetaan puheenjohtajaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Ilkka Järvelä

6.2.2012 Suomen Palloliitto valitsee uudeksi puheenjohtajakseen Pekka Haaviston. Kansainvälisissä neuvottelupöydissä sovittelevaa dialogia käyttäen Haavisto käynnistää rauhanomaiset keskustelut ja jalkapallosta lajina poistetaan kilpa-asetelma ja jatkossa kultamitali jaetaan kaikille. Pekan työn yhtenä tuloksena Israel ja Palestiina alkavat pelaamaan ystävyysotteluita.

Puheenaiheeseen liittyvää