SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomalaiset mäkiviikolle ja Tour de Skille altavastaajina

  • Tour de Skiin viimeinen osuus on raastava
    Tour de Skiin viimeinen osuus on raastava
  • Mäkiviikon logo
    Mäkiviikon logo

Mäkiviikko jo 60. kerran

Perinteinen Keski-Euroopan mäkiviikko (Saksan-Itävallan mäkiviikko, Vierschanzentournee,  Four hills tournament ) alkaa perjantaina jo 60. kerran. Kilapilupaikkakuntia on neljä, kaksi Saksan puolella Oberstdorf  ja Garmisch-Partenkirchen sekä kaksi Itävallan puolella  Innsbruck ja  Bischofshofen).

Suomalaisodotukset eivät kummoiset ole alkukauden vaatimattoman menestyksen jälkeen. Paras suomalainen Anssi Koivuranta maailman cupin pisteissä löytyy sijalta 18 ja Janne Happonen sijalta 27. Muita ei sitten 30. parhaan joukkoon mahdukkaan. Mäkiviikolla maailmancupin sijoituksilla on suuri merkitys, sillä huonommilla sijoilla kuin 1-10 olevat hyppääjät joutuvat käymään  karsintakilpailun ennen ao. osakilpailua.

Suomi on vajonnut nyt niin alas perinteisessä menestyslajissamme mäenlaskussa, ettei heti tule mieleen näin surkeaa tilannetta koko mäkiviikon historiassa. Maiden välisessä maailman cupissa Suomi löytyy sijalta 9. Luitte ihan oikein.

Nyt on tie vain ylöspäin. Sisäinen kärhämöinti rahapulaa potevassa Finnjumping ry:ssä oli minusta jo liikaa. Toimiva johto  ja ml. luottamusmiesjohto voivat mennä peilin eteen. Oliko virhe irrottautua omaksi lajiryhmäksi ja ry:ksi Hiihtoliitosta, silloin kun menestystä oli ja sponsoreita riitti (Janne Ahosen, Samppa Lajusen ja Hannu Mannisen ym. suurmenestysaikoina).

Rahapula on rajoittanut  myös osallistumista Continental cupiin, joka on tärkeä kilpailumuoto ja porras  kansainvälisen kokemuksen hankkimisessa kohti varsinaisen maailman cupin kilpailuja.

Jos mäkiviikolta eivät odotukset tällä kertaa ole kovin suuret, suomalaiset voivat kuitenkin olla ylpeitä mäkiviikon 60. historiassa. Mäkiviikon kaikkien aikojen suurin nimi on Suomen Janne Ahonen.   Janne Ahonen on ainoana hyppääjänä voittanut mäkiviikon peräti viisi kertaa. Kokonaiskilpailun muita sijoituksia sijoilla 2 tai kolme löytyy myös yhteensä viisi. Siis kymmenen kertaa  19-kertainen arvokisamitalisti (olympia- ka MM-kisat) Janne Ahonen on ollut kolmen parhaan joukossa mäkiviikon yhteispisteissä.

Mäkiviikon osakilpailujen ja yhteispisteiden voittajaluettelosta löytyy paljon muitakin suomalaisia mäkiviikon voittajia. Matti Nykästä , Veikko Kankkosta, Eino Kirjosta, Toni Niemistä, Risto Laakkosta, Pentti Kokkosta, Kari Ylianttilaa, Pentti Uotista ja Hemmo Silvennoista  ei voi unohtaa tässä yhteydessä.

Suomesta osallistuu mäkiviikolle vain neljä hyppääjää konkari Matti Hautamäen ja useista loukkaantumisista kärsineen Janne Happosen  johdolla. Hyppääjien määrä sekin kuvaa menestystämme maailman cupissa. Toivotaan, että 10-parhaan joukkoon joka osakilpailussa yltäisi vähintään yksi suomalainen ja maailman cupin pisteille sitten loput hyppääjät. Mäkiviikon suosikkeja ovat itävaltalaiset Andreas Kofler,  Thomas Morgenstern ja  Gregor Schlierenzauer, Sveitsin Simon Ammann, saksalaiset Richard Freitag ja Severin Freund, Puolan Kamil Stoch  sekä Norjan Anders Bardal. Tämä tuulikompensaatiojärjestelmä pisteytyksessä tuo varmaan yllätysnimiä myös esille. Välillä tämä kompensaatiojärjestelmä on mielestäni täyttä sirkusta, ettei hyppääjän pisteitä pysty kuin arvuuttelemaan tietokoneelta.

Tour de Ski

Maastohiihtoon luotiin kaudelle 2006/2007 uusi arvokisakokonaisuus Tour de Ski . Nyt kilpaillaan siis  kuudennen  kerran Saksan ja Italian puolella. Suomen menestys on ollut tähän mennessä naisten varassa, sillä Virpi Sarasvuo (os. Kuitunen)  voitti kokonaiskilpailun kahdesti vv. 2007 ja 2009 ja sijoittui vuonna 2008 toiseksi. Myös Aino-Kaisa Saarisen menestys kannattaa mainita kaudelta 2008/2009, jolloin hän sijoittui toiseksi.

Tänä vuonna on vain kaksi ennakkosuosikkia;  naisten puolella maailman cupin johdossa oleva Marit Björgen  ja miesten puolella niin ikään maailman cupin johdossa oleva Petter jr Northug.  Molemmat hallitsevat molemmat hiihtomuodot sprintistä, yhteislähdöstä, takaa-ajosta tai väliaikalähdöstä puhuttaessa. Naisten puolella kovimman  vastuksen Björgenille antanevat maanaiset  Therese Johaug  ja Vibeke Skofterud  ja kahden edellisen Tourin voittaja Puolan   Justyna Kowalczyk.   Miesten puolella Northug saanee kovimman vastuksen Tourin viime kertaisesta voittajasta Sveitsin  Dario Colognasta. Terveystilanne voi vaikuttaa muutamien huippunimien menestymiseen. Ruotsin  kovin valtti ja vuoden 2008 Tourin voittaja naisten puolella Charlotte Kalla on sairastellut joulun alla, joka vaikuttanee hänen menestysmahdollisuuksiin.

Tourin viimeinen osuus ( 9 km) on raskain hiihtoosuus, jossa moni hiihtäjä uupuu ja monen minuutin takaa-ajokin voi onnistua. Jyrkkä nousu alkaa n. 5,5 km:n jälkeen, eikä silloin mennä enää sprinttivauhtia. Jos naisten puolella noususpesialisti Therese Johaug pääsee vaikkapa  minuutin puolentoista takaamatkalta, enpä ihmettelisi hänen pistävän jopa Marit Björgenin tiukoille. Miesten puolella on tämä Petter jr  Northug niin sitkeä sissi, että hän kiinniotettunakin jaksaa roikkua perässä ja ratkaista voiton viimeisillä sadoilla metreillä.

Suomen menestys alkaneella kaudella maailman cupissa ei ole ollut odotusten mukaista. Miesten puolella maailman cupin pisteissä parhaana suomalaisena  on  Anssi Pentsinen  sijalla 27 ja naisten puolella  Aino-Kaisa Saarinen  sijalla  8. Siis varsin vaatimatonta mäenlaskun tapaan. Maastohiihdonkin puolella turhaa energiaa on kulutettu sisäiseen kärhämöintiin, josta olen aiemmin kirjoittanut blogissani.

Parhaimmat menestymisen mahdolliset naisten puolella suomalaisista on nousukuntoisella Aino-Kaisa Saarisella ja miesten  puolella viime talven maailmanmestari Matti Heikkisellä. Odotan myös naisten puolella Krista Lähteenmäeltä  viime vuoden tapaan nousevaa menestystä. Miesten puolella konkari Sami Jauhojärvi parantanee alkukauden menestystään perinteisen hiihdon  matkaosuuksilla.

Radio ja tv mukana suorilla lähetyksillä

YLE lähettää radion puolella sekä mäkiviikon että Tour de Skiin suorina lähetyksinä. Tapahtumaurheilu siirtyy Radio-Suomesta YLE Puhe puolelle, jonka taajuudet löydät tästä.

TV:n puolella molempia  tapahtumia voi seurata Eurosportin , MTV3:n ja MTV3 Maxin kautta. Ruotsin SVT lähettää lähettää hiihdosta suorat lähetykset ja esim. Saksan TV-kanavat ARD ja ZDF  lähettävät  mäkiviikolta ja Tourista suoria lähetyksiä.

- - - - - - - - - - - - - - - -

P.s. Kannattaisikohan siellä Hiihtoliitossa yhdessä eri lajiryhmien  kanssa pohtia, että oliko eri lajien ryhmille yhdistysten perustaminen ja omat hallinnot sittenkään paras taloudellinen ratkaisu, vai hetken huumaa.  Ainakin lajiryhmäyhdistykset  yhdessä Hiihtoliiton oman hallinnon  kanssa  lisäsivät hallintoa  ja  –kustannuksia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Norjan iskukyky naisten hiihdossa heikkenee, kun Vibeke Skofterud on jäämässä pois koko turneelta sairastumisen vuoksi. Aino-Kaisa Saarisen mahdollisuudet nousta palkintokorokkeelle ainakin perinteisen hihdon matkaosuuksilla nousi yhden pykälän.

Mäkiviikolle oli tarkoitus valita neljä hyppääjä ja karsia neljäs edustaja Continental cupissa Engelbergissä nyt alkuviikolla. Hyppääjämme menestyivät tosi kehnosti, eikä neljättä miestä valita, vaan Suomea edustavat mäkiviikolla Hautammäki, Happonen ja Koivuranta. Kyllä tämä kuvaa nyt mäkihypymme kriisiä.
http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?event_id=3...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jatkan tähän blogiin havaintoja molempien kilpailujen osalta.

Mäkiviikon 1. osakilpailu 30.12.2011

Jälleen kerran sääolosuhteet ulkoilmaurheilussa tekeivät kilpailun läpiviennin vaikeaksi. Lopputulokset eivät yllätä; Itävallan kolmoisvoitto.
Eiköhän siitä kolmikosta löydy myös mäkiviikon tuleva voittaja.

Mutta se, että 1. kierros laitettiin uusiksi jäi ihmetyttämään. Tämän tuulikompensaatiojärjestelmän (jota itse inhoan) piti ehkäistä kilpailujen turhaa venymistä. Nyt paistaa vähän liikaa läpi, että joittenkin maitten sanavalta painaa liikaa siellä tuomarineuvostossa/valmentajakorokkeella.
Walter Hofer itävaltalainen kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mäkihypyn kilpailunjohtaja on minusta saanut olla liian kauan tehtävässään. Tälläiset tehtävät pitää olla määräaiakaisia vuorotella eri maista. Suomalaisten ei tulisi valittaa, sillä ovathan Jouko Törmänen ja Pekka Hyvärinen myös keskeisissä tehtävissä.

Tour de Ski 2. osakilpailun jälkeen

Suomen naiset yllättivät eilen kokonaissaavutuksellaan; kaikki 7 hiihtäjää 20 parhaan joukossa. Onko Marit Björgenin alkukauden paras terä hiipunut, kun eilen hän ei pystynyt voitosta taistelemaan. Tuossa aloituskirjoituksessa ennakoin Therese Johaugin mahdollisuuksia koko Tourin voittoon ja eilisen perusteella ne nousivat. Suomen Saarinen ja Lähteenmäki tulevat olemaan jatkossakin hyviä sekä eilen hyvin hiihtänyt Kerttu Niskanen.

Miesten puolella jäi harmittamaan Matti Heikkisen epäonni, koska kaatuminen
vei häneltä palkintosijan, jopa mahdollisen voitonkin. Norjan Northug on edelleen suurin suosikki koko Tourin voittajaksi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

A. Mäkiviikko

TILANNE 2/4 OSAKILPAILUN JÄLKEEN

1. Gregor Schlierenzauer AUT 557,8
2. Andreas Kofler AUT 535,6
3. Daiki Ito JPN 532,3
4. Thomas Morgenstern AUT 532,2
5. Severin Freund GER 526,2

20. Anssi Koivuranta FIN 454,9
26. Matti Hautamäki FIN 332,9
42. Janne Happonen FIN 204,6

Suomalaisten menestys on heikointa miesmuistiin, ellei jopa heikointa koko mäkiviikon historiassa. Gregor Schlierenzauerilla on mahdollisuus tehdä historiaa ja voittaa kaikki osakilpailut, johon on pystynyt aiemmin vain Sven Hannawald 2001/2002 mäkiviikolla. Jos Schlierenzauer voittaa kaikki osakilpailut, saa hän saavutuksestaan ylimääräisen mäkihistorian suurimman rahapalkinnon 1 milj. Sveitsin frangia muitten mäkiviikon rahapalkintojen päälle.

B. Tour de Ski

KOKONAISTILANNE 4/9 Naiset

1. Justyna Kowalczyk POL 1.00.19,8
2. Marit Björgen NOR + 26,6
3. Therese Johaug NOR + 1.06,6
4. Kikkan Randall USA + 3.02,1
5. Aino-Kaisa Saarinen FIN + 3.04,9
6. Charlotte Kalla SWE + 3.10,7
7. Krista Lähteenmäki FIN + 3.14,2
8. Kristin Steira NOR + 3.39,5
9. Ingvild Östberg NOR + 3.43,0
10. Riikka Sarasoja-Lilja FIN + 3.46,9

KOKONAISTILANNE 4/9 Miehet

1. Petter Northug NOR 1.47.42,0
2. Dario Cologna SUI + 1,1
3. Aleksander Legkov RUS + 52,3
4. Maksim Vilegzhanin RUS + 59,8
5. Devon Kershaw CAN + 1.03,3
6. Marcus Hellner SWE + 1.06,5

--------------------------------------
15. Sami Jauhojärvi FIN + 2.08,5
16. Matti Heikkinen FIN + 2.14,8

Naiset ovat hiihtäneet suurin piirtein odotusten mukaisesti ja kokonaiskilpailuissa heitä on kolme 10 parhaan joukossa. Miesten osalta tilanne on huonompi ja enpä jaksa uskoa, että kokonaiskilpailuissa kukaan heistä yltää 10. parhaan joukkoon.

Kokonaiskilpailun suosikki miesten puolella on edelleen suurin etukäteissuosikki Norjan Petter Northug. Naisten puolella Puolan Kowalczyk johtaa, mutta takana vaanivat suurin etukäteissuosikki Norjan Björgen ja maanaisensa Johaug, jota pidän edelleen vielä viimeisellä 9. osuudella kovana haastajana johtokaksikolle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

A. MÄKIVIIKKO

TILANNE 3/4 OSAKILPAILUN JÄLKEEN

1. Gregor Schlierenzauer AUT 805,4
2. Andreas Kofler AUT 788,4
3. Thomas Morgenstern AUT 769,3
4. Anders Bardal NOR 758,5
5. Roman Koudelka CZE 757,2

6. Severin Freund GER 738,0
7. Taku Takeuchi JPN 731,0
8. Daiki Ito JPN 725,9
9. Kamil Stoch POL 721,1
10. Lukas Hlava CZE 714,2

19. Anssi Koivuranta FIN 647,0
29. Matti Hautamäki FIN 441,5
40. Janne Happonen FIN 316,8

Kolmas osakilpailu ratkaisi sen, ettei mäkiviikolle saada suuren rahapalkinnon (kaikkien osakilpailujen voittaja) voittajaa. Gregor Schlierenzauer sijoittui toiseksi Innsbruckin kilpailuissa Andreas Koflerin voittaessa.

Suurin väärys tehtiin Japanin Daiki Itolle, kun hänet päästettiin sellaisiin takatuuliin toisella kierroksella. Hän taisteli kilpailun voitosta vielä siinä vaiheessa ja myös mäkiviikon kolmannesta sijasta. Nyt hän menetti täysin mahdollisuudet ja putosi kauas kärjestä epäonnistuneen toisen hyppynsä johdosta. Tuskin itävaltalaista tai saksalaista olisi päästetty hyppäämään sellaisiin tuuliolosuhteisiin.

Tämä tuulihyvityskompensaatiojärjestelmä on nuorten kielelä sanottuna hanurista ja yhtälailla tämä mäkiviikon ”Knock-out” -järjestelmä. Janne Happonen oli 1. kierroksen jälkeen paras suomalainen, muttei päässyt toiselle kierrokselle. Sinne pääsi useita Happosta huonommin hypänneitä.

Suomen osalta mäkiviikko jatkuu mollivoittoisena. Kyllä nyt Finnjumping joutuu pohtimaan syntyjä syviä mäkiviikon jälkeen. Uskon kyllä, että suomalaiset parantavat hyppäämistä, kun päästään maaliskuulle. Montakohan mäkeä on muuten tällä hetkellä Suomessa muuten hyppykunnossa (arvaus: Kuopio, Ruka Rovaniemi).

B. TOUR DE SKI

KOKONAISTILANNE 6/9 NAISET

1. Justyna Kowalczyk POL 1.13.38,1
2. Marit Björgen NOR + 4,8
3. Therese Johaug NOR + 2.26,9
4. Kikkan Randall USA + 3.44,2
5. Charlotte Kalla SWE + 4.12,1
6. Krista Lähteenmäki FIN + 4.13,8
7. Aino-Kaisa Saarinen FIN + 4.40,5
8. Ingvild Östberg NOR + 4.42,2
9. Marthe Kristoffersen NOR + 4.50,1
10. Katrin Zeller AUT + 5.10,7
11. Stefanie Böhler GER + 5.13,2
12. Riikka Sarasoja-Lilja FIN + 5.20,7
---------------------------------------
15. Riitta-Liisa Roponen FIN + 5.32,8
16. Anne Kyllönen FIN + 5.43,1
17. Kerttu Niskanen FIN + 5.48,2
30. Laura Ahervo FIN + 7.23,8

KOKONAISTILANNE 6/9 MIEHET

1. Dario Cologna SUI 1.53.15,4
2. Petter Northug NOR + 13,5
3. Aleksander Legkov RUS + 1.28,2
4. Devon Kershaw CAN + 2.06,6
5. Maksim Vilegzhanin RUS + 2.15,8
6. Maurice Manificat FRA + 2.35,3
7. Lukas Bauer CZE + 2.38,6
8. Marcus Hellner SWE + 2.45,0
9. Alex Harvey CAN + 2.46,2
10. Eldar Rönning NOR + 2.46,6
11. Ilja Tshernusov RUS + 2.48,4
12. Dimitri Japarov RUS + 2.57,3
--------------------------------------
18. Matti Heikkinen FIN + 3.47,8
22. Sami Jauhojärvi FIN + 4.10,3
34. Ville Nousiainen FIN + 5.38,0
49. Lari Lehtonen FIN + 7.11,5
54. Ari Luusua FIN + 8.31,6

Justyna Kowalczyk ja Marit Björgen taistelevat Tourin voitosta naisten puolella. Miesten puolella edelleen pidän Petter Northugia suurinpana voittajasuosikkina.

Huomiseksi luvataan huonoja sääolosuhteita, joka saattaa hyödyttää pitkillä takaa-ajomatkoilla perässälähteneitä, kuten naisten puolella Therese Johaugia. Jos ero ei huomenna kavennu, alkaa 2,5 minuutin takamatka olla liikaa viimeiselle osuudelle. Miesten puolella nyt johdossa oleva Dario Cologna voi joutua säiden armoille huomenna. Ainoa taktiikka hänellä huomenna on aloittaa kovaa, eikä päästää Northugia ottamaan kiinni.

Suomen osalta Krista Lähteenmäki on nousemassa kokonaiskilpailussa parhaaksi suomalaiseksi 10 parhaan joukossa ja miesten puolella Matti Heikkinen säilynee parhaana suomalaisena, muttei taida päästä 10. parhaan joukkoon.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

LOPPIAINEN 6.1.2012

Mäkiviikon 4. osakilpailu on käyty perinteisesti Bischofshofenissa. Viime vuosina ovat sääolosuhteet oikutelleet varsin monta kertaa ja niin tälläkin kertaa. Viimeinen osakilpailu jäi torsoksi. Ensin karsinta jouduttiin keskeyttämään eilen ja tänään toisen kerran. Nyt ei pystytty sankassa lumisateessa viemään läpi toista kierrosta.

Niinhän siinä kävi, että Itävalta otti kolmoisvoiton Gregor Schlierenzauerin johdolla mäkiviikolla. Suomen menestys on yksi kaikkien aikojen heikompia mäkiviikon historiassa. Viikon päästä kilpaillaan jo Tauplitzissa /Bad Mitterndorfin lentomäessä.
Toivotaan, että mäkijoukkueemme että valmenusjohto saa koottua itsensä, sillä tästä on vain yksi tie, ylöspäin. On huomattava, että Janne Ahosen ja Harri Ollin lopetettua viime kauden jälkeen sekä kahden kärkihyppääjän loukkaannuttua (Happonen ja Larinto), notkahdus oli odotettavissa.

MÄKIVIIKON LOPPUPISTEET

1. Gregor Schlierenzauer AUT 933,8

2. Thomas Morgenstern AUT 908,0

3. Andreas Kofler AUT 896,9

4. Anders Bardal NOR 895,0
5. Roman Koudelka CZE 881,2
6. Daiki Ito JPN 852,1
7. Severin Freund GER 843,4
8. Kamil Stoch POL 843,0
9. Taku Takeuchi JPN 842,6
10. Richard Freitag GER 820,4

18. Anssi Koivuranta FIN 754,1
35. Matti Hautamäki FIN 494,5
38. Janne Happonen FIN 417,1

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Järjestyksessään 6:s Tour de Ski on kilpailtu.

Kokonaiskilpailun voittajat Puolan Justyna Kowalczyk ja
Sveitsin Dario Cologna uusivat viime vuotisen voittonsa. Molemmat ovat voittaneet Tourin jo kolme kertaa.

Tour de Ski on viime vuosien paras uusi kilpailumuoto, mitä maastohiihtoon on kehitetty. Kilpailun arvostus on lyhyessä ajassa noussut arvokisojen joukkoon.

Suomen osalta naisten suoritukset olivat kohtuullisia, vaikkei yhtään palkintosijaa tullut. Krista Lähteenmäen viimeisen osuuden taistelu neljännestä sijasta kertoi sen, että tulevina vuosina on lupa odottaa
häneltä arvokisamenestystä.

Miesten osalta menestys romahti. Kokonaiskilpailuissa Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena sijalla 24. Niinköhän päävalmentaja Dalen saa jatkaa tehtävässään tämän kauden jälkeen ? MC-kisoja on toki vielä paljon jäljellä, joten Suomen miehet voivat kohentaa tämänhetkistä tasoaan vielä merkittävästi.

Hiihdon mahtimaa Norja ei ole vielä saanut yhtään kokonaiskilpailun voittoa
tapahtuman koko historiassa. Että ei ihan kaikkea sentään norjalaisetkaan voita.

KOKONAISTILANNE 9/9 NAISET

1. Justyna Kowalczyk POL 2.52.45,0
2. Marit Björgen NOR + 28,2
3. Therese Johaug NOR + 3.57,8
4. Krista Lähteenmäki FIN + 6.48,6
5. Marthe Kristoffersen NOR + 6.55,1
6. Katrin Zeller GER + 7.09,7
7. Charlotte Kalla SWE + 8.01,2
8. Astrid Jacobsen NOR + 8.32,7
9. Aino-Kaisa Saarinen FIN + 8.34,2
10. Kikkan Randall USA + 8.55,8
11. Riitta-Liisa Roponen FIN + 9.33,9
12. Masako Ishida JPN + 9.39,9
13. Julia Ivanova RUS + 11.41,1
14. Valentina Shetshenko UKR + 11.54,6
15. Ingvild Östberg NOR + 12.00,7
16. Kerttu Niskanen FIN + 12.06,1
---------------------------------------
20. Laura Ahervo FIN + 12.34,4
21. Anne Kyllönen FIN + 12.41,3

KOKONAISTILANNE 9/9 MIEHET

1. Dario Cologna SUI 4.33.17,2
2. Marcus Hellner SWE + 1.02,3
3. Petter Northug NOR + 1.44,6
4. Devon Kershaw CAN + 2.09,4
5. Aleksander Legkov RUS + 2.59,1
6. Lukas Bauer CZE + 3.22,3
7. Maurice Manificat FRA + 3.43,7
8. Maksim Vilegzhanin RUS + 4.12,4
9. Martin Jaks CZE + 4.28,2
10. Ilja Tshernousov RUS + 4.29,1
--------------------------------------
24. Matti Heikkinen FIN + 9.30,4
28. Ville Nousiainen FIN + 10.22,5
33. Sami Jauhojärvi FIN + 10.55,2
44. Lari Lehtonen FIN + 14.50,6
47. Ari Luusua FIN + 15.39,2