SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Tuomaripeliä ja huhu-uutisia F1 -radoilta

Edellisen  12.05.2019 F1-blogini jälkeen moottoriurheilumaailma  pysähtyi legendaarisen, kolminkertaisen maailmanmestari  Niki Laudan poismenon johdosta. Itävallassa -  Laudan kotimaassa - F1 -tähden poismeno oli suuri  uutinen.

***

Tänään ajettiin F1 -kauden   seitsemäs osakilpailu Kanadan Montrealissa.

Kaikissa aiemmissa  kauden osakilpailuissa Mercedes -tallin kuljettaja oli joko voittanut osakilpailun tai toinen kuljettaja ollut  viidesti toinen ja kerran kolmas. Tämänkään päivän osakilpailu ei voittaajatallin osalta tuonut muutosta.

Maaliintulojärjestys (ei palkintosijajärjestys) tänään:

Sebastian Vettel  Lewis Hamilton  Charles Leclerc.  Sebastian Vettelin saaman viiden sekunnin aikasakon johdosta, kilpailun voittaja on Levis Hamilton.

En käy laajemmin päivän kilpailua läpi, vaan nostan esiin muita F1- kuulumisia jäljempänä. Tästä linkistä tarkemmin kilpailun kulku.

Driver Standings     ----    Constructor Standings

--> Tällä menolla Lewis Hamilton on vahvasti menossa kauden maailmanmestariksi  jo kuudennen kerran.

****

Kimi Räikkönen ajoi  kauden alussa uudessa tallissaan (Alfa Romeo)  tasaisen luotettavasti pistesijoille, mutta viime kilpailut ovat menneet huonosti. Tänäänkin sijoitus jäi vaatimattomaksi sijalle 15.

****

Meitä suomalaisia on “puistattanut” entisen F1-kuljettaja  David Coulthardin sanomiset brittiläisessä Mirror -lehdessä.  Coulthardin mukaan  ”olisi katastrofi F1:lle”, jos Hamilton ei onnistuisi uusimaan mestaruuttaan. Eli siis  saman tallin Valtteri Bottaksen maailmanmestaruus olisi katastrofi F1:lle. Jäiköhän David Coulthardilta  samassa McLaren tallissa Mika Häkkisen MM-vuosilta 1998 ja  1999  jotain hampaankoloon suomalaisia  vastaan.

****

Valtteri Bottaksen  jatko tämän kauden jälkeen MB-tallissa ei ole mitenkään selvä. Tallipäällikkö Toto Wolff  sanoi Montrealissa, että sopimusneuvottelut voidaan aloittaa, jos Bottaksen menestys säilyy korkealla tasolla.  Voiko se enää olla tätä sarjaa paljon korkeammalla tasolla (Australia 1, Bahrain 2,  Kiina 2 , Azerbaidzhan 1,   Espanja 2 , Monaco 3 ja tänään sijalla 4).

***

F1-sisäpiiriuutisointi on välillä keltaisen lehdistön tasolla  huhu -uutisointia. Kimi Räikkösen Alfa-Romeo tallin ylle ehti ennen aikojaan heittää Italialaistoimittaja Leo Turrini synkän varjon.Turrinin mukaan Fiat Chrysler -konsernin johtajilla ei ehkä  ole kiinnostusta Alfa Romeon brändiin, jos Fiat Chrysler Automobiles liittoutuu Renault’n kanssa.

Mutta pian Turrinin “uutiselle”  kävi nolosti. Fuusiohanke kaatui, koska Ranskan valtio ei halunnut kuitenkaan luopua Renaultin  15 %.n osaomistuksestaan (= Ranskan sisäpoliittinen tilanne suurin syy).

***

List of Formula One driver records

 

    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tuomariston päätös antaa Vettelille viiden sekunnin aikasakko sai
voimakasta kritiikkiä.

IS on koonnut uutisen asiasta.
https://www.is.fi/formula1/art-2000006137437.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olihan se hätiköityä antaa aikasakkoa normaalista kilvanajosta. Kilpailutilanne parhaimmillaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Viime vuonna esim. Monzassa Hamilton pukkasi Vettelin auton
ilman rangaistusta.

https://www.youtube.com/watch?v=2WVc8GFTcg4