SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Formula F1 1000:s juhlakilpailu maailmanmestarin johdolla

Tänään ajettiin  Shanghaissa kauden kolmas F1 osakilpailu. Osakilpailu oli samalla F1 sarjan 1000:s osakilpailu. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin  13.05.1950 Silverstonissa. Kilpailun voitti Alfa Romeo -tallin Giuseppe Farina .

****

Tänään ajetun F1 osakilpailun voitti  -kukapas muu kuin - viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Toiseksi  ajoi saman MB-tallin  Valteri Bottas ja kolmanneksi Ferrarin Sebastian Vettel. Lewis Hamilton siirtyi samalla kuljettajien  MM-pistejohtoon ja on vahva suosikki ajamaan kuudennen maailmanmestraruuden.

Shanghain osakilpailu

****

Jos kolmen osakilpailun perusteella pitää sanoa, kumpiko talli - Mercedes vai Ferrari - on kauden ykkönen, niin se on Mercedes -talli.  MB-talli kasvattaa pistejohtoaan kilpailijaansa osakilpailusta toiseen. Ferrari -tallilla oli tänään samanlaista venkoilua varikkokäyntien ajoituksessa, mitä tapahtui edellisillä kausilla Sebastian Vettelin hyväksi  ja Kimi Räikkösen tappioksi.

Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkönen  ajoi taas  luotettavasti ja varmasti pistesijoille sijalle 9.  Kimi Räikkösen tallikaverilla  Antonio Giovanazzilla ei kilpailut ota sujuakseen ja kysyä sopii, onko hän koko kauden tallin toinen kuljettaja.

****

List of Formula One World Drivers' Champions

List of Formula One World Constructors' Champions

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Maailmalla puhuttaa Ferrarin toiminta Vettelin ja Leclercin välillä.

https://www.skysports.com/f1/news/12433/11688582/f...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Räikkönen oli Vettelin kiilapoikana vuosia, nuoriso ei taivu samaan hevillä, mutta talli laittaa ruotuun.