SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Murtuuko vihdoin Norjan valta-asema pohjoismaisissa hiihtolajeissa ?

Pohjoismaisten hiihtolajien (maastohiihto, mäenlasku ja yhdistetty)  maailmancup käynnistyy tässä viikonvaihteessa mäenlaskun avauskilpailulla Puolan Wislassa ja jatkuu viikonkuluttua Rukalla kaikissa lajeissa.

Kysymys kuuluu murtuuko vihdoin Norjan valta-asema pohjoismaisissa hiihtolajeissa ?

Norjalla on ollut vuosikausia (vuosikymmeniä) laaja rintama  ja uskomaton menestys kaikissa pohjoismaisissa hiihtolajeissa.   Norja ei ole halunnut enää kokea vuoden 1988 Calgaryn talviolympiakisojen pohjanoteerausta mitalitaulukossa, vaan haluaa nähdä  ja saavuttaa tällaisen  viime talven Pyeongchangin talviolympiakisojen mitalitaulukon.

***

Se  tosiasia on  myönnettävä, että lajien harrastus ja yhteiskunnan panostus Norjassa esim. Suomeen verrattuna on monin verroin laajempaa.

Maailmancupin osakiĺpailujen lisäksi hiihdon ystävien seuranta ja huomio kohdistuu ensi talvena helmi-maaliskuussa Seefeldin MM-kisoihin.

Naisten hiihdossa suurta mielenkiintoa tulee herättämään kilpailukiellossa olleen Therese Johaugin  paluu. Kesän rullasuksihiihdoissa Johaug oli murskaavan  ylivoimainen. Tänään Johaug kilpailee Beitostolenissa.

Myös huomio  kohdistuu   Venäjään, joka maastohiihdossa on tullut uusien nuorten nimien voimalla kärkisijoille takaisin. Venäjä on  ollut edelleen uutisotsikoissa  dopingrikkomusten ja -valvonnan johdosta (mm. kilpailuja Venäjällä on peruttu).

****

Suomen osalta mitalitoiveet ovat Seefeldin MM-ladulla naisten ja miesten  hiihdossa sekä yhdistetyssä. Mäenlaskun osalta kesgp-kisat eivät luvanneet paljoakaan nousua  monta vuotta jo kestäneestä aallonpohjasta.

***

Talvilajeista puhuttaessa Suomen valtiollinen YLE lähettää tv:ssä pohjoismaisten hiihtolajien lisäksi myös alppihiihdon ja freestylen sekä lumilautailun  (ks. FIS:n kalenterista em.  lajit) että  ampumahiihdon kilpailut.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Wislan joukkuemäki meni Suomelta edelliskausien malliin aallonpohjassa.

Sen sijaan Antti Aalto antoi toiveita vähän paremmasta, hypäten tänään
sijalle 7.
https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?se...
---------

Ensi viikonvaihteessa ova sitten Rukalla kaikki pohjoismaiset lajit maailmancupin ohjelmassa.