SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Joona Sotala voitti StarCraftin (e-urheilu) maailmanmestaruuden

Suomen Joona Sotala  on voittanut  e-urheilussa StarCraftin  maailmanmestaruuden.

Meikäläiselle vanhan koulukunnan penkkiurheilijalle asian taustaa pitää hakea  em. uutisen  ja Wikipedian kautta. Kysymys on nerokkaasta suomalaisesta lajin harrastajasta.

StarCraft on reaaliaikainen strategiapeli. Kilpailijat pyrkivät eliminoimaan vastustajan tukikohdan (armeijan) niin heikoksi, että vastustajan pitää luovuttaa.  

MM-kisojen kisasivulla voittaja Joona Sotala on kuvattu ison voittopokaalin kanssa. Niin, tietysti voittopokaalin lisäksi Sotalan  pankkitilikin ropisee kunnolla.  Ja sen hän on ansainnut. Suomen tunnettavuus  lisääntyi  maailmalla taas paljon.

****

Psst... Suomen puolustusvoimilla lienee käyttöä Joona Sotalan nerokkuudella, jos ja kun kybersotia käydään jo tässä ajasssa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Niin paljon olen rauhaa rakastava että en pidä saati jaksa innostua peleistä joissa ampuminen, sotiminen ja hävittäminen on keskiössä. Vanhanaikaisuuttani muutenkin harmittaa että tietokoneiden kanssa leikkimiseen liitetään sana urheilu.

Suomen tunnettavuuden kasvatus maailmalla lienee hyvä juttu tapahtuipa se melkein tavalla kuin taavalla.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ajat ovat muuttuneet varusmieskoulutuksessa, jossa IT-taitoja tarvitaan ja opetetaan armeijan kyberolosuhteisiin.

Samaa koskee korkeakoulutusta ja opiskelua sitten, jos harkitsee ammattia sotilasalalta. IT-osaaminen on välttämättömyys.