SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Ruotsin voittoputki maaottelussa jatkunee

Perjantaina ja lauantaina käydään Tampereella  vuotuinen yleisurheilumaaottelu Suomi- Ruotsi-ottelu. Toissa vuoden maaottelun tunnelmaa  Tampereella  kehuttiin.

Seuraava maaottelu vuonna 2020 Suomen puolella käytäneen taas Helsingissä Olympiastadionin  remontin valmistuttua ensi vuonna.

*****

Lainaan Ruotsin puolella tehtyä laskelmaa  paperimaaottelusta. Tuon laskelman mukaan miesten maaottelussa Ruotsin vuonna 2012 alkanut voittoputki jatkuu. Naisten puolella on Suomen voitto -yllätys, yllätys -  mahdollista viime vuotisen murskatappion jälkeen. Huomiota kiinnittää, ettei Ruotsin joukkueessa ole mukana dopingkohuun joutunut Meraf Bahta.

*****

Seurasin viime viikonvaihteen Ruotsin mestaruuskisoja. Eipä se  kovin paremmissa kantimissa Ruotsinkaan taso Suomeen verrattuna ole.

Ruotsilla on kaksi maailmantähteä Daniel Ståhl  kiekonheitossa ja Armand Duplantis  seiväshypyssa sekä muutama huippu eurooppalaisella  tasolla. USA:n ja Ruotsin kaksoiskansalainen Armand Duplantis ei ollut mukana “maansa” mestaruuskisoissa, eikä ole  myöskään mukana maaottelussa.

*****

Berliinin EM-kisojen jälkeen on käyty Suomen yleisurheilun tilasta puoleen jos toisenkin keskustelua itse ml. YLE uutisoi toissa päivänä , että yleisurheilijat kaipaavat muutosta maajoukkueen ilmapiiriin.   Mitä sitten tuolla kaikkinensa tarkoitetaan. Mielestäni Suomen huono menestys EM-kisoissa ei ollut kyllä  joukkueen ilmapiiristä kiinni.

*****

Mitä henkilömuutoksia myöhemmin syksyllä Suomen Urheiluliitossa tehdään.  Se tiedetään, että SUL:n puheenjohtaja vaihtuu. Mutta muutakin muutosta johtamisessa ja henkilöstörakenteessa tarvittaneen . Strategiatasolla  puhutaan ihan oikeista pyrkimyksistä, mutta strategian  implementointi on vielä kuin se savolainen  “rojekti” toteuttamista vaille valmis.

****

Ensi vuoden MM-kisat ovat  Dohassa , Qatarissa vasta syksyllä 28.09-06.10.2019. Ajankohta ja  etenkin sääolosuhteet  tulevat  olemaan monien maiden urheilijoille perin  haastavat. Moni yleisurheilun ystävä meillä ja muualla  ihmetteli sekä yllättyi, miksi Doha sai järjestettäväkseen vuoden 2019 MM-kisat.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jonkun verran eri syistä poisjääntejä on molemmilla joukkueilla.
Korkeushypyn tuore Ruotsin mestari on jäämässä poismaaottelusta.
https://www.svt.se/sport/friidrott/thornblad-nobba...

Suomellakin on loukkaantumisten johdosta poisjääntejä (mm. Tero Pitkämäki, Oskari Mörö, Samuli Samuelsson, Camilla Richardsson).

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Avauspäivän sää Tampereella on sateinen, joka lienee vaikuttanut perin alhaiseen yleisömäärään. Molempien maiden liitoilla on tehtävää yleisön kiinnostuksen palauttamiseksi.

Pistetilanne 1. päivän jälkeen:

Miehet: Suomi 105 - Ruotsi 98
Naiset: Suomi 98,5 - Ruotsi 106,5

Miesten pisteet ovat vastoin paperimaaottelun etukäteislaskelmia.

Samaan aikaan Ruotsin kaksi kirkainta tähteä kilpaili Timanttiliiigan päätöskisassa:

Daniel Ståhl tuloksella 66,74 kiekonheitossa kolmas
Armand Duplantis tuloksella 568 seiväshypyssä seitsemäs

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen miehet voittivat maaottelun 206-202. Tämä oli yllätys.
Topi Raitanen on nousemassa seuraavaksi suomalaiseksi suurjuoksijaksi.

Naisten maaottelu päättyi Ruotsin voittoon 194 - 216.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

– "Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att Topi Raitanen skulle spurta ner Kalle Berglund, säger Anders Gärderud häpet (SVT)."

https://www.svt.se/sport/friidrott/finlandsk-orien...

****
https://www.expressen.se/sport/friidrott/superdram...

– "Jag hade hoppats på ett annat avslut, men det här var dramatik, säger förbundskapten Karin Torneklint. "

--
Niin, ruotsalaiset yllätettiin. Kun Topi Raitanen juoksi ennen maaaottelua 800m:llä alle 1,49:n, uumoilin Raitasen olevan maaottelussa voittokunnossa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Aftonbladetin kolumnistia taisi tappio ottaa koville, kun vaatii koko maaottelun lopettamista. Wennerholm ruoskii Suomen yleisurheilua ja samalla unohtaa, ettei Ruotsin yleisurheilu ole kovinkaan paremmissa kantimissa.

Seuraava maaottelu Suomen puolella vuonna 2020 käytäneen taas Olympiastadionilla Helsingissä.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/jPE9yL/we...

Äänestin maaottelun säilyttämisen puolesta Aftonbladetin äänestyksessä.