SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Kimi Räikkönen keskeisessä asemassa tallinsa mestaruustaistossa

Tänään ajettiin kauden kahdeksas  F1 osakilpailu Le Castelletissa Ranskassa.

Tulosluettelon kärki  ei  nimillä yllätä.

1) Lewis Hamilton  2) Max Verstappen  3) Kimi Räikkonen. Tämä oli Räikkösen neljäs palkintosija tällä kaudella. Yhteensä palkintosijoja on Räikkönen saavuttanut urallaan jo 95.  Mika Häkkinen  saavutti urallaan yhteensä 51 palkintosijaa.

Valtteri Bottas  nousi loppujen lopuksi seitsemänneksi.

Melkein heti  lähdön jälkeen Sebastian Vettel ajoi Valtteri Bottaksen perään seurauksella, että Vettel joutui vaihdattamaan  etusiiven ja Bottas takarenkaan. Molemmat kuljettajat putosivat varikkokäynnin johdosta viimeisten joukkoon. Vettel sai vielä törmäilystään  viiden sekunnin aikarangaistuksen. Kilpailun kulku tästä linkistä.

****

Kaudesta on  (2018 Calendar)  vielä jäljellä 13 osakilpailua. Mitään ei vielä ratkaistu niin kuljettajan kuin valmistajien maailmanmestaruuden suhteen. Kimi Räikkönen ei taistele enää kauden maailmanmestaruuudesta, mutta hän on keskeisessä asemassa  vaikuttamaan Sebastian Vettelin ja koko tallinsa  mestaruustaistossa.

Driver Standings F1            -         Constructor Standings F1

****

Kuluneella viikolla olemme lukeneet uutisia Kimi Räikkösen korvaamisesta  tämän kauden jälkeen uudella kuljettajalla (mm. Autosport  ja  Motorsport). Viime vuonnakin spekuloitiin - ennen aikojaan - Kimi Räikkösen jatkosta Ferrari -tallissa. Tämän päivän kilpailu osoitti taas, että puheet Kimi Räikkösen korvaamisesta toisella kuljettajalla saattavat olla ennenaikaisia. 

****

On hyvin  mahdollista , että Kimi Räikkösen  nimi tässä listassa  pysynee  tämänkin kauden jälkeen edelleen Ferrarin viimeisenä maailmanmestarina .

Kuljettajien pestuumarkkinat vilkastuvat kyllä  kauden mittaan. Tämä taulukko kyllä täyttyy varmasti ennen kuin kauden viimeinen osakilpailu marraskuun lopussa on ajettu.  Vettelin  näkemyksestä ei   Räikkösen  jatkaminen edelleen Ferrarilla ensi kaudellakin  ole kiinni.

Mihinkään maan suruun ei täällä Suomessa ole aihetta, jos Kimi Räikkösen ura F1-tasolla päättyy tämän kauden jälkeen. Mutta katsotaan mihin jäljellä olevissa kilpailuissa päädytään. Tässä tilastossa Kimi Räikkönen on  vielä nuori kuljettaja jatkamaan  F1 uraansa.

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Aulis Saarijärvi

Toivoisin, että Ferrari tarjoasi Räikköselle yhtiössään jonkin keskeisen neuvonantajan, tai vastaavan roolin, kuten teki Suhmillekin.
Antaisi Räikkösen ajaa rallia tai Indyä ja pitäsi Kimin eräänlaisena Miki Laudana.

PS
Kimi voisi tietysti mennä takaisin Larenille ja syrjäyttää Alonson neuvonantajaksi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen lippu on näkynyt tällä kaudella 7/8 palkintojenjaossa. Monacossa
ei tullut palkintosijoja, mutta kaikkissa muissa on tullut.

https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Formula_One_World_Championship#World_Drivers'_Championship_standings

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Kimi tulee juttuun tallikaverin ja tallipäällikön kanssa, kuinka moni sarjassa oleva kuski pystyy samaan?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ranskan mediakin huomioi näyttävästi Räikkösen ohituksen Australian Ricciardosta

https://twitter.com/F1/status/1010909092246966273/...