SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Italian kolmen viikon pyöräkilpailu päättyi Roomaan

Tänään päättyi Roomaan  Italian ympäriajo  Giro d'Italia 2018.   Yli kolmen viikon aikana poljettiin 21 etappia, joista kertyi yhteensä   matkaa 3 577,9 km .

Ympäriajo käynnistyi historiallisesti  Israelissa  kolmen ensimmäisen etapin osalta. Monestakin syystä noita kolmea ensimmäistä etappia tuli seurattua kiinnostuksella. Järjestelyt sujuivat hyvin ja  urheilijoiden sekä kv-median turvallisuus oli hoidettu mallikkaasti. Tapahtuma oli  suurin urheilutapahtuma, mitä Israelissa on tähän mennessä käyty.

****

Eurosport 1 välitti kaikki etapit suorina lähetyksinä. Mainio selostaja Peter Selin on asiansa laajasti osaava . Peter Selin taustoittaa monipuolisesti tv-katsojia  niin etappien varrella olevista nähtävyyksistä kuin itse kilpailijoista ja heidän edustamistaan ammattilaistalleista.

****

Tänä vuonna Giron voittajaksi nousi britti  Chris Froome . Kokonaiskilpailun ratkaisu tapahtui etapilla 19 (Stage 19) Froomen karatessa pääjoukolta monen minuutin etukatkalle ja noustua kokonaiskilpailun johtoon.

Froome on voittanut nyt  perätysti kolme klassikkoa ( Tour de France 2017 , Vuelta 2017 ja nyt  Giro d'Italia 2018). Kaiken kaikkiaan Froome on voittanut Ranskan ympäriajon yhteensä neljä kertaa ja Espanjan Vueltan ja Italian Giron  kerran.

Froome on suurin voittajasuosikki heinäkuussa kilpailtavassa   Ranskan  ympäriajossa.

Brittimedia on luonnollisesti ollut Froomen Giron  voitosta haltioissaan (BBC  ja Sky News -Sport).

****

En malta olla tuomatta tässä esiin  Tour de Francen voittajaluetteloa , josta  puuttuu kokonaan kokonaiskilpailun voittajan nimi vv. 1999-2005 . Kahden  voittajan nimi on yliviivattu on vv. 2006 ja 2010. Ammattilaispyöräily on ollut  dopingin  pyörteissä  samalla lailla  kuin moni muukin urheilulaji.

****

List of Giro d'Italia general classification winners

List of Tour de France general classification winners

List of Vuelta a España general classification winners

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Chris Froomesta tuli ensimmäinen brittivoittaja 101. kerran ajetussa Italian ympäriajossa.

Chris Froome on kolmas pyöräilijä, joka on voittanut kaikki kolme suurta ympäriajoa peräjälkeen. Aiemmin tämän ovat tehneet Belgian Eddy Merckx (1972-73) ja Ranskan Bernard Hinault (1982-83).

I

Puheenaiheeseen liittyvää