SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Arvokisaisännyys tuottaa toisille voittoa ja toisille tappiota

Julkisuudessa on monta kertaa mainittu, että sekä Suomen Hiihtoliitolle  (v. 2017) että Suomen Urheiluliitolle  (v. 2012) muodostui  arvokisojen isännyys tappiolliseksi.

Yleisurheilun EM-  kisat Helsingissä vuonna 2012 tuottivat 1,4 milj. euron tappion. Hiihdon MM-kisat  Lahdessa viime vuonna tuottivat 1,6 milj. euron tappion.

****

Mutta voitollisiakin arvokisoja on Suomessa  järjestetty.

Jääkiekon MM-kisat  Helsingissä vv. 2012-2013 tuottivat yhteensä 12,1 milj euroa voittoa. MM-kisat  järjestettiin yhteistoiminnassa Ruotsin kanssa. Ruotsin puolella kisat jäivät monta  miljoonaa tappiolle.

Viime vuonna Helsingissä järjestetyt  taitoluistelun MM-kisat  tuottivat voittoa 2,9 milj. euroa.

****

Miksi otin blogin aiheen esille. YLE uutisoi eilen, että Suomen Urheiluliiton  taloudellinen tila on kriittinen. Mutta yhtä lailla  julkisuudessa on ollut, että myös Suomen Hiihtoliiton talous on enemmän kuin tiukoilla.  Suomen Jääkiekkoliitto puolestaan toimii tänä vuonna n. 20,6 milj. euron  vuosibudjetilla, eikä liitossa puhuta talousvaikeuksista.

Alkaa olla viimeinen hetki tehdä konkreettisia painopistevalintoja suomalaisessa huippu-urheilussa. Tälläiset otsikot eivät ole mukavaa luettavaa.

****

Jääkiekkoväki seuraa tiiviisti käynnissä olevia  MM-kisoja, joissa tänään käynnistyy pudotuspelit.

Jääkiekkoväki seuraa puolestaan enemmän tai vähemmän hämillään Suomen johtavan jääkiekkoseuran Jokerit Hockey Club Oy:n kuulumisia. Kauppalehden   uutinen viime marraskuulta seuran talouskehityksestä on järkyttävää luettavaa. Tuskin  talouskehitykselle on eduksi seuran enemmistöomistajan sooloilu politiikassa ja  kykenemättömyys politiikan joukkuepeliin sekä hakeminen oppia  Italiasta populistiselta   EU-vastaiselta Viiden tähden liikkeeltä.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tässä tuli viikolla uutinen, että Jokereilla olisi palkanmaksuvaikeuksia.

http://www.iltalehti.fi/khl/201805142200941760_jr....

P.s. Käytännössä Jokerit toimii venäläisellä rahalla.

Puheenaiheeseen liittyvää