SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Kansainyhteisön kisat meneillään Australiassa

Kansainyhteisön kisat  (Commonwealth Games) ovat parhaillaan käynnissä nyt huhtikuussa  (4-15.4.)  Australiassa. Suomen media ei juurikaan ole kisoja  paljoakaan noteerannut.

Kysymyksessä on yksi suurimmasta urheilutapahtumista olympiakisojen jälkeen. Käynnissä oleviin kisoihin osallistuu 71 maata (Participating teams ).

Avajaiset ovat Kansainyhteisön  kisoissa mahtava spektaakkeli ja tuntuu, että aina  pitää pistää edellisiä avajaisia paremmaksi.

Lajivaliokoima on suuri (Competition Schedule). Ja kun ollaan brittiläisen  (menneen maailman) yhteisön kisoissa, totta kai tämä laji kuuluu olla ja on mukana (Rugby).

****

Oma seuranta on kohdistunut lähinnä yleisurheilutulosten seurantaan  (Athletics Schedule), vaikka täällä pohjolassa huhtikuuta mennään ja hiihtokausi on vasta päättymässä.

Ja kyllähän saarivaltakunnan valtiollisesta mediassa kisojen seuranta on (BBC Sport) toisella tasolla kuin kotomaamme valtiollisen yhtiön yksipuolinen urheilun uutisointi (vrt. Ylen aamutv).

*****

Yleisurheilussa sitten seurattavaa riittää toukokuusta alkaen. IAAF:n Timanttiliiga käynnistyy 04.05.2018 Dohassa. Tampereella pidetään heinäkuussa nuorten  (U20) MM-kisat. Euroopan mestaruuskisat pidetään Berliinissä elokuussa. Paavo Nurmi Games  on jo heti kesäkuun alussa. Tästä linkistä selviää muut tapahtumat (mm. Kalevan kisat ja Ruotsi -ottelu).

****

Commonwealth Games  History

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Melbournen 1956 kesäolympiakisoihin osallistui 67 maata
https://en.wikipedia.org/wiki/1956_Summer_Olympics...

P.s. Melbournen kisat olivat suomalaisittain erikoiseen aikaan 22.11-08.12.1956

Sydneyn 2000 kesäolympiakisat pidettiin 15.09-01.10.2000 välisenä aikana
https://www.olympic.org/sydney-2000

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Suomalainen urheilumediahan keskittyy vain jääkiekkoon ja formulaan. Ja tietenkin Lauri Markkaseen!
Lätkää pelataan tosissaan vain 5-6 maassa, mutta lajin uutisoinnin perusteella voisi vetää johtopäätöksen, että sitä pelataan kaikkialla.

Kun kiekkosarjat keväällä päättyvät alkaa heti Juhannukselta jankutus tulevasta kaudesta. Jokainen pelaajasiirto uutisoidaan ja aletaan pohtia millaisella joukkueella pelataan seuraavana keväänä MM-kisoissa.

Kun joku suomalainen saa syöttöpisteen NHL:ssa, niin siitä uutisoidaan heti tuoreeltaan. Ja ellei saa pistettäkään, niin tottahan siitäkin pitää antaa tieto Suomen urheilevalle kansalle.

Ja ellei muuta uutisoitavaa jääkiekosta löydy, niin ainahan jutun saa Teemu Selänteestä!
***
Näköjään kova keihästulos intialaiselta!
Mihin on Julius Yegon tuloskunto hävinnyt?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tässä miesten keihään tilasto tältä vuodelta
https://www.iaaf.org/records/toplists/throws/javel...

Intian heittäjä
https://www.iaaf.org/athletes/india/neeraj-chopra-...

Julius Yegolla oli tekniikka kadoksissa.

----
P.s. Yle välittää kanavillaan syksystä 2018 alkaen vuoteen 2021 kuuden talvilajin maailmancupit. Ylen tarjoamaan talvilajien pakettiin kuuluvat hiihdon, mäkihypyn, alppihiihdon, yhdistetyn, lumilautailun ja freestylehiihdon maailmancup-osakilpailut Itävallan ja Sveitsin osakilpailuja lukuun ottamatta. Ampumahiihto säilyy myös Ylellä.