SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Huoli Pyeongchangin talviolympiakisojen läpiviemisestä hälvenemässä

Maailmalla on uutisoitu helpottuneena, kun Pohjois-Korea  on vastannut myöntävästi keskustella  osallistumisesta PyeongChangin talviolympiakisoihin.

Jo aiemmin muutama päivä sitten uutisoitiin  Pohjois-Korean  avanneen takaisin nk. kuuman linjan Etelä-Korean kanssa.

Etelä- ja Pohjois-Korean tapaaminen on tarkoitus  pitää ensi viikolla 09.01.2018 Panjumjomissa demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

****

Viime vuonna uutisoitiin maailmalla ja itse myös täällä  kirjoitin, että Pyeongchangin olympiakisojen  turvallisuus puhuttaa monia maita Korean niemimaan kiristyneen poliittisen tilanteen johdosta.

Erityisesti Kiinalle olisi suuri arvovaltatappio, jos kisoja ei voida  järjestää Etelä-Koreassa Kiinan  naapurimaan Pohjois-Korean toiminnan johdosta. Kiinassa järjestetään nimittäin vuoden 2022 talviolympiakisat.

Onko ensi viikon Koreoiden  tapaaminen  alkua  alueen jännittyneen tilanteen lientymiseen .  Ainakin uskon Pohjois-Korean pidättäytyvän ohjuskokeista - ainakin toistaiseksi - . Tuskin Pohjois-Korea nyt tekee sitä virheliikettä. Talouspakotteet  ovat muutoinkin saattamassa Pohjois-Korean taloudellisesti vakavaan tilanteeseen.

****

Pohjois-Korea ei osallistunut vuoden 2014 Sotshin talviolympiakisoihin (Participating National Olympic Committees).

Jos Pohjois-Korea  maana  osallistuu ensi talven olympiakisoihin, niin vastaavasti Venäjä maana ei voi osallistua (Kansainvälinen olympiakomitea sulki Venäjän talviolympiakisoista). Melkoinen yhteensattuma tai sitten ei.

****

PyeongChangin  talviolympiakisojen aikataulu lajeittain

List of participating nations at the Winter Olympic Games  1924 - 2014 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Toivoa sopii, ettei Kim tee kisojen jälkeen "putineja" ja paina nappia. USA on Ukrainaa pahempi vastus.

ps Toivottavasti pohjoiskorealaiset pärjää kohtuullisesti, huonojen tulosten takia loikanneiden perheillä ja suvuilla kriittiset hetket.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kansainvälinen olympiakomitea on osaltaan vaikuttamassa Pohjois-Korean osallistumiseen olympiakisoihin. KOK:n edustajat tapaavat Pohjois-Korean edustajia tällä viikolla.

https://www.afp.com/en/news/722/ioc-host-north-kor...