SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Venäjän urheiluministerin asema puhuttaa maailmalla

Kansainvälisen olympiakomitea (IOC)  langetti Venäjän urheiluministerille Vitali Mutkolle elinikäisen toimintakiellon olympialaisissa ( IOC News ).

Mainittu Venäjän urheiluministeri, varapääministeriksi myös tituleerattu  Vitali Mutko johtaa Venäjän ensi kesän jalkapallon MM-kisojen järjestelyjä (Local Organizing Committee ).

Kansainvälinen jalkapalloliitto  FIFA on osaltaan sitoutunut dopingin vastaiseen työhön.  Venäjän urheiluministeri Mutkon asema puhuttaa maailmalla (esim. New York TimesTelegraphDeutshe Welle  jne), voiko hän jatkaa jalkapallon MM-kisojen johtavassa tehtävässä.

Kysymys kuuluu, ottaako presidentti Vladimir Putin minkäänlaista riskiä jalkapallon MM-kisojen läpiviemiseksi Venäjällä puuttumatta urheiluministeri Mutkon asemaan. Presidentti Vladimir Putin  tuntuu hyväksyneen Kansainvälisen olympiakomitean ratkaisun maan sulkemisesta talviolympiakisoista  kehottamalla kilpailukelpoisia venäläisiä ottamaan osaa PyeongChangin   talviolympialaisiin.

Vaikka Venäjä tulee valittamaan urheilun Kansainväliselle  vetoomustuomioistuimelle  (CAS) ja muutenkin puhuu "syyttömyydestä", ei KOK:n päätöksen  uskota muuttuvan. Hyvänä ennakkotapauksena on Kansainvälisen yleisurheiluliiton  ( IAAF) ratkaisu Venäjän sulkemisesta kansainvälisestä yleisurheilutoiminnasta.

 

****

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Venäjän olympiakomitea puoltaa maan urheilijoiden osallistumista ensi talven olympiakisoihin . Mielenkiintoista tulee olemaan, miten Venäjän jääkiekkojoukkue valitaan ja, kuka sitä johtaa ? Myös mielenkiintoista tulee olemaan, voiko muissa lajeissa olla venäläisurheilijoiden joukkueita, esim. maastohiihto, ampumahiihto ym.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

KOK:n päätöksissä on se kummallinen piirre, että ne perustuvat vain epäilyyn. Esimerkiksi olympiakaranteeniin määrätyt hiihtäjät eivät ole kertaakaan kärynneet kilpailutilanteessa. Normaalioikeuskäytäntö perustuu epäilyn sijasta syylliseksi todistamiseen, joten CAS voisi hyvinkin vapauttaa heidät. Tosin CAS koostuu vain muutamasta välimiehestä, joiden valinta määrää myös tuloksen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ei pidä paikkaansa! Kyllä KOK:lla on täysin selvät näytöt Venäjän valtiollisesta doping-manipuloinnista ja dopingin käyttäjistä.
Jos joku yksittäinen venäläisurheilija joutuu KOK:n päätöksestä kärsimään syyttä(?), niin esittäköön valituksen mieluimmin Venäjän urheiluministeriölle. Tai vielä korkeammalle taholle siellä.

Uskotko Sinä Raimo Ylinen Venäjän johdon vakuutteluihin ja väitteisiin asiassa?
Jo Lenin totesi aikoinaan, että totuuden puhuminen on porvarillista hapatusta. Valhe on oikeutettu, jopa toivottavaa, jos päämäärä sitä vaatii.
Ja valheen puhumista on itänaapurissa piisannut!