SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Ranskalainen kuljettaja jälleen rallin maailmanmestari

Rallin MM-sarja on päättynyt jälleen 14 kerran peräkkäin ranskalaisen kuljettajan voittoon ja siitä ovat pitäneet huolen kaksi kuljettajaa Sébastien Loeb (2004-2012) ja Sébastien Ogier(2013-2017).

Suomen osalta kausi meni osittain hyvin, osittain vaihtevasti. Jari-Matti Latvala jäi  MM-pisteissä sijalle 4, Juho Hänninen on sijalla 9 ja Esapekka Lappi sijalla 11 sekä Teemu Suninen sijalla 14.  Teemu Suninen on WCR2  -luokassa sijalla 3. Nuori Kalle Rovanperä hankki myös MM-pisteen. Latvala voitti  Ruotsin rallin ja Lappi Suomen rallin .

Tommi Mäkisen johtamalle Toyota -tallille kausi oli kuitenkin odotettua parempi muutamista vastoinkäymisistä huolimatta. Ensi kaudella tallissa ajaa uutena kuljettajana virolainen Ott Tänäk , joka muuten sijoittui MM-pisteissä tänä vuonna ennen Jari-Matti Latvalaa kolmanneksi. Kuka on tallin ykköskuljettaja ensi kaudella, sitä tuskin etukäteen nimetään.

Jari-Matti Latvalan  kuluva kausi päättyi kakkossijalta  keskeytykseen ja pettymykseen, vaikka Latvala on huippukuljettaja.  Milloin rallissa nähdään suomalainen maailmanmestari?  Marcus Grönholmin maailmanmestaruus on jo niinkin kaukaa kuin  vuodelta 2002.

 

List of World Rally Championship Drivers' champions 

Championship Standings 2017 

   

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  0Suosittele

  Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

  Mainos

  Netin kootut tarjoukset ja alennukset