SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Norjan hiihtoliiton ylimielisyyteen pitäisi FIS:n reagoida

 

Tällä viikolla on uutisoitu Norjassa ja  naapurimaissa Ruotsissa  sekä Suomessa Norjan hiihdon uusimmasta skandaalista, pikemminkin tietoisesta toiminnasta .

Norjan  terveysviranomaisten raportti maan  urheilukorkeakoulun vuosina 2011-2012 tekemästä tutkimuksesta astmalääkkeiden käytöstä on uskomatonta piittaamattomuutta dopingsäännöistä.  Norjan  urheilukorkeakoulun tutkimuksessa testattiin astmalääkkeiden vaikutuksia terveillä huippuhiihtäjillä.

Tutkimusryhmä haki lupaa tutkimuksen suorittamiseen  Norjan lääketieteellisten tutkimusten eettisestä valvonnasta vastaavalta komitealta. Lupaa ei myönnetty, mutta tutkimukset tehtiin silti Norjan hiihtoliiton  ”varjeluksessa ”

Onneksi Norjan oma media (mm. Verdens Gang) uutisoi suuresta skandaalista.  Kuten muistetaan, Norjan hiihtoliitto salasi    Martin Johnsrud Sundbyn astmalääkkeen suuren käytön yli vuoden.

Ja  tuoreessa muistissa on Norjan hiihtoliiton ”puolueeton” toiminta  Therese Johaugin dopingkäryssä. Norjan hiihtoliitto maksoi oikeudenkäyntikulut  ja oli taustalla vaikuttamassa sponsorisopimusten jatkumiseen kuin mitään ei olisi tapahtunut.

*****

Tämän uutisen mukaan norjalaiset ovat saavuttaneet 42 arvokisamitalia astmalääkkeen avulla.

****

 

Norjan hiihtoliiton ylimielisyyteen pitäisi FIS:n  reagoida, mutta taitaa jäädä tekemättä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää