SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Pariisi vuoden 2024 ja Los Angeles vuoden 2028 olympiaisänniksi

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK)  päätti eilen  Pariisin vuoden 2024 ja Los Angelesin  vuoden 2028 kesäolympiakaupungeiksi.

KOK  (IOC) pitää parhaillaan kokousta Limassa Perun pääkaupungissa .

Pariisi ja Los Angeles kilpailivat alunperin molemmat vuoden 2024 kesäkisojen paikasta, mutta päätyivät sopimukseen (‘Win-Win-Win’) , jossa tuon KOK:n uutisen mukaan kaikki voittivat.  Ranskan presidentti  Macron ja USA:n presidentti  Trump voivat niin ikään lausua olevansa  yhteisen kättelyn  voittajia.

****

Limassa pidettävä KOK:n kokous on järjestyksessään 131:s vuodesta 1894 lasketttuna (List of IOC meetings ).

Seuraava 132:s KOK:n kokous on tarkoitus pitää ensi talvena talviolympiakisojen yhteydessä  (PYEONGCHANG 2018).

KOK:n hiljaisuus Korean niemimaan jännittyneen tilanteen johdosta ihmetyttää.  YK:n määräämistä  uusista lisäpakotteista ei Pohjois-Korea aio välittää -päinvastoin.

*****

Ovatko ensi talven olympiakisat Etelä-Koreassa vaarassa ?


****

List of Olympic Games host cities 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei ihan heti tule mieleen, milloin on kisoja hakenut vain yksi kaupunki ja KOK olisi yhtäaikaa päättänyt kahdesta seuraavasta kesäkisojen isäntäkaupungista.

https://www.olympic.org/news/ioc-makes-historic-de...

-------
Itävalta Innsbruck, Itävalta 1976

Kisat piti alkujaan järjestää Denverissä Yhdysvalloissa, mutta kustannusten nousu kolminkertaisiksi ja huoli ympäristövaikutuksista sekä näitä seurannut kansanäänestys peruuttivat kisaisännyyden. Denver ilmoitti kieltäytymisestään KOK:lle 15. marraskuuta 1972. Tämän jälkeen KOK tarjosi isännyyttä Kanadan Whistlerin kaupungille, mutta hakuprosessin jälkeen valittu uusi hallitus kieltäytyi isännyydestä. Tämän jälkeen Salt Lake City tarjoutui kisaisännäksi, mutta KOK hylkäsi hakemuksen ja valitsi helmikuussa 1973 kisaisännäksi Innsbruckin, joka oli isännöinyt myös vuoden 1964 talviolympialaisia. Salt Lake City sai myöhemmin järjestettäväkseen vuoden 2002 talviolympialaiset.

Tekstilähde wikipedia

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset