SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Ovatko ensi talven olympiakisat Etelä-Koreassa vaarassa ?

Ensi talven olympialaiset on määrä  järjestää Etelä-Koreassa PyeongChangissa  09-23.02.2018.

Korean niemimaan kiristynyt tilanne on alkanut herättää  lisääntyvää huolta urheilupiireissä.  Kirjoitin täällä muutama viikko sitten blogin olympiarauhan järkkymisestä. 

Kansainvälisellä olympiakomitealla ei ole varasuunnitelmaa ensi talven olympialaisten siirtämiseksi pois Etelä-Korean Pyeongchangista,  totesi  Ylen uutisessa  KOK:n johtokuntaan kuuluva Gian Franco Kasper. Kasper toteaa, että henkilökohtaisissa keskusteluissa se on varmasti ollut esillä, ja olen lukenut Sotshin ja Münchenin olevan kiinnostuneita. Reutersin uutisen mukaan KOK seuraa tilannetta. Enpä usko, että kysymys on enää vain seurannasta, sillä myös KOK:lla on paljon pelissä.

PyeongChang sijaitsee vain noin vajaan 70 kilometrin  (40 mailin) päässä Pohjois-Korean rajalta eli demilitarisoidusta vyöhykkeestä. 

Kartan lähde ja tausta uutinen New York Times (klikkaa karttaa).

Kuvahaun tulos haulle Soth korea PyeongChang in map

****

Kiina ei voi välttyä ajautumassa tämänkin asian keskiöön, sillä  vuoden 2022 talviolympiakisat ovat Kiinassa Pekingissä. Kiinalle olisi suuri arvovaltatappio, jos kisoja voi voida  järjestää Etelä-Koreassa sen naapurimaan Pohjois-Korean toiminnan johdosta.

****

Tänään on Pohjois-Korean kansallispäivä . Monet ennakoivat Pohjois-Korean jatkavan ohjuskokeita YK:n turvallisuusneuvoston  tuomitsevista päätöksistä huolimatta. Etelä- ja Pohjois-Korean välille ei ole solmittu rauhan sopimusta (The Korean War)  maiden välisen sodan jälkeen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ranska on ilmoittanut jäävänsä pois ensi talven olympiakisoista, jos turvallisuutta ei voida taata.

https://www.reuters.com/article/us-olympics-2018/f...

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset