*

SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Juostiinko Lontoon maratonilla aidosti naisten maailmanennätys vai ei ?

Sunnuntaina juostiin yksi näitä suuria kaupunkimaratoneja Lontoon maraton .

Valtiollinen YLE  uutisoi, että naisten maratonilla juostiin uusi maailmaennätys 2.17,01. Brittilehti Mirror ja BBC Sport puhuvat myös naisten maailmanennätysajasta naisten maratonilla.

Erikoista tässä maailmanennätysajan noteerauksessa on, että  Paula Radcliffe on juossut sekakilpailussa ajan 2.15.25.  Kenialaisen Mary Keitanyn  sunnuntaina Lontoon maratonilla juoksema aika  2.17.01 on kaikkien aikojen paras aika kilpailussa, jossa vain naiset olivat mukana.   Hohhoijaa.

Paula Radcliffen  aikaa pidän kyllä maailmanennätyksenä, vaikka IAAF noteeraa yhtä aikaa kaksi maailmanennätystä. IAAF uutisoi Keitanyn aikaa maailmanennätyksenä.

Tämä ei nyt liene yleisurheilun suurimpia ongelmia tällä hetkellä. Dopingkäryjä tulee jatkuvasti jälkikäteen (Jemima Sumgong) myös naisten maratonjuoksijoista  Rion  viime vuoden olympiakisoista ja Lontoon maratonin  viime vuoden voittajasta puhumattakaan. Dopingvalvonta toimii ja ei toimi. Viime viikolla uutisoitiin venäläisten kehittämästä "sallitusta "aineesta, joka ei näy testeissä (Sebastian Coe warns Russia).

 

Marathon world record progression 


  •  
  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset