SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Miksi Norjan hiihtäjät pelkäävät kilpailemista Suomessa ?

Norjan hiihtomaajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva  Astrid Uhrenholdt Jacobsen  totesi Ylen uutisoinnin mukaan, että alkava hiihtokausi tulee olemaan erilainen, varsinkin Suomessa kilpaileminen. Pelkäävätkö norjalaishiihtäjät suomalaisyleisön reaktiota? 

Mistä on perimmiltään kysymys ? Kalvaako norjalaisten omaatuntoa  vuoden 2001 Lahden MM-hiihtojen tapahtumat. Lahti 2001 <--> Lahti 2017 ympyrä sulkeutuu.  Suomalaiset käräytettiin dopingista norjalaisen FIS-vaikuttaja Inggard Lereiminin johdolla, mutta monet muut maat saivat jatkaa entiseen malliin.

Nyt on julkisuuteen kerrottu,ettei Norjan maajoukkueen hiihtäjiä ole tänä vuonna testattu moneen kuukauteen.

Paine Norjan hiihtojoukkueen sisällä on nyt suuri. Expressen näyttää tuossa uutisessa itkuun purskahtanutta Norjan hiihtäjää lehdistötilaisuudessa. Ilmeisesti on vain ajan kysymys, että lisää paljastuksia tulee vielä julkisuuteen Norjan "harmaan alueen " käytännöistä. Norjan valtamediat ovat olleet harva se päivä hämmennyksen vallassa (NRK  ja VG LIVE)

Edit: SVT

Ruotsin 1960-luvun hiihtolegenda Toini Gustafsson-Rönnlund  uskoo Johaugin ostaneen kohuttua Trodermin-voidetta itse apteekista.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eteläinen veljeskansamme on myös ollut dopingkohujen keskiössä
http://www.iltalehti.fi/hiihdon-mm-2015/2015022319...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Norjassa on seurattu kieltämättä suomalaisten reaktioita, mutta kyllä ympäri maailmaa Norjan dopinguutiset ovat olleet esillä
https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instan...
---
Vuoden 1988 Calgaryn olympiakisoissa Norja jäi kultamitalitta ja yhteensä viiteen mitaliin, mutta katsokaapa mitalisaalista sen jälkeen kaikissa olympiakisoissa
https://en.wikipedia.org/wiki/Norway_at_the_Olympi...

MM-hiihdoissa (Maastohiihto vain näissä taulukoissa) Norja on mitalitaulukon ykkönen
Miehet
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_FIS_Nordic_W...
Naiset
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_FIS_Nordic_W...

Mikko Mäkitalo

Olet oikeassa havaintosi kanssa. Norjalaiset häpeävät tekemisiään kokonaisvaltaisesti. Toivottavasti tämä käry helpottaa Norskien ahdistusta tulevissa kilpailuissa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

En halua olla norjalaisille vahingoniloinen. Olen käsitellyt dopingasioita täällä vuosikausia. Norjan osalta vaan ihmetyttää, että maan hiihtoliitto yritti salata Syndbyn tapauksen. Toiseksi on käynyt ilmi, että jopa terveille on syöttty astmalääkettä. Astmalääkkeen osalta on Wadalla täsmentämisen paikka ja pika pikaa.

Ja "astmasairaita" on vuosien mittaan ollut Norjalla
http://www.svt.se/sport/vintersport/42-norska-os-m...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Therese Johaug voi saada jättikorvaukset Norjan hiihtoliitolta.

Norjan hiihtoliitto käytti yli 3 milj. kruunua eli yli 330 000 euroa Martin Johnsrud Sundbyn tapauksen hoitoon. Tuosta summasta 1,1 milj. kruunua eli reilut 120 000 euroa on meni alla olevan lehden mukaan Sundbyn menetettyjen palkintorahojen kuittaamiseen.

Että semmoinen tapaus. Vesittääkö Norjan Hiihtoliitto dopingrangaistukset näin.

http://adressa.alda.no/bestillpluss?9&artRefId=SND...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Luulen, että Johaugia ei suuremmin lohduta liiton korvausrahat, jos saa kahden vuoden kilpailukiellon. Kyllä hän varmasti vielä kilpailla haluaisi. Johaug on niin paljon jo tienannut, että ei hänellä rahan puutetta ole. Kunniaa ja mainetta edelleen varmasti hamuaa.

On muuten ainutlaatuinen tapaus tämä Norjan Hiihtoliiton korvausasia, jos toteutuu! Siksikin, että minkälaiseen käytäntöön dopingin käytön osalta se tulisi johtamaan. Vesittääkö sitä, niin kuin kysyt.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset