SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Jalkapallon MM-karsintaottelut jatkuvat tulevan isäntämaan käydessä sotaa

 

 

Seuraavat jalkapallon  MM-kisat pidetään Venäjällä 14.06-15.07.2018. Karsinta-ottelut eri maanosissa ovat alkaneet. Suomi pelaa Euroopan lohkossa I. Seuraavat Suomen karsinta-ottelut  ovat huomenna  06 Oct 2016 Islannissa ja sunnuntaina 09.10.2016 Tampereella. Suomen lohkon tilanne on tilastollisesti  erikoisuus, sillä kaikilla mailla on pelattu 1 ottelu ja yksi piste sekä maalisuhde 1-1.

* * * * * *

Jalkapallon MM-kisojen historiassa on erikoinen tilanne, että tuleva isäntämaa Venäjä käy sotaa monella rintamalla (Ukraina , Syyria ja muissakin paikoissa). Minulle ei nyt heti tule mieleen aiemmista  jalkapallon MM-kisoista, että  isäntämaa kävisi samanaikaisesti sotia monilla rintamilla ja toimisi jalkapallon MM-kisojen isäntämaana.

Kansainvälisissä jalkapallo-otteluissa on viime vuosina luettu vetoomuksia rasismia vastaan.  Mutta miksi jalkapalloyhteisö  on nyt hiljaa Venäjän sotatoimista. Kovin vähiin ovat viime aikoina jääneet tällaiset otsikot, joissa puhutaan Venäjän MM-kisojen boikotoinnista. Ukrainan kriisin laajennettua  ja Venäjän miehitettyä Krimin vuonna 2014 oltiin vielä boikotoinnin suhteen aktiivisempia. Fifan ”statement” vuodelta 2014 on annettu ennen järjestön suurta omaa skandaalia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niinistö Putinille: Venäjä ratkaisevassa osassa Syyrian katastrofin lopettamisessa

http://yle.fi/uutiset/3-9213955

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suomi tänään mukana antamassa jenkeille tukensa Afganistanissa, joten pelatkaamme ilman murheita potkupalloamme.
Kilvanhan jenkit tänään ryssien kanssa Syyriaa pommittaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kysymys olikin sitä, että onko vv. 1930-2014 jalkapallon aikaisemmat MM-kisojen isäntämaat käyneet sotaa sillä hetkellä muita maita vastaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Cup#Atten...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sotshin kisojen alla Putin kävi huomattavan hymykampanjan, joska aikana muiden muassa Sini Saarela ja Mihail Hodorkovski pääsivät vapaiksi kaltereiden takaa. Joulukuussa 2013 vietettiin Venäjän perustuslain 20-vuotisjuhlaa, jolla armahdukset muodollisesti perusteltiin. Kätevää!

Kun Sotshin olympialaiset olivat ohi (mutta paralympialaiset vasta alkamassa), aloitti Kreml operaationsa Krimillä. Millaisen vastineen Putin kykenee järjestämään Sotshia edeltäneelle liennytykselle, kun jalkapalloturnaus on oven takana, ja ehdotuksia kisaboikotista todennäköisesti vilisee julkisuudessa?

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Tuolla Puheenvuoron puolella esitin toivomuksen pallopelien sääntöjen tai tapahtumien kommenttien jakamisesta täällä Vapaavuorossa.

Sen sijaan tämä S-J.P:n avaus sopisi käsittääkseni perustellusti Puheenvuoroon!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä blogi on tarkoituksella tänne Vapaavuoro/urheilun tarkoitettu. Olen kirjoittanut täällä aiemmin mm. Venäjän sulkemisesta kv-yleisurheilusta ja eräistä maailmanpolitiikkaan ja urheiluun (myös f1-formulat ja Sotshin osakilpailu) ) liityvistä asiosta .

http://sjphki.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu/2186...

http://sjphki.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu/1778...

-

Jalkapallosäännöt
https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/lii...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Sodasta ja jalkapallosta kannattaa muistaa vuoden 1969 viiden päivän "jalkapallosota" El Salvadorin ja Hondurasin välillä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuon tilanteen vuoksi olisi mitä moninaisimpia syitä viheltää "Peli poikki" Venäjän MM-kisoilta, sillä maa on varsin monella sunnalla sotimassa eri tavoin ja eri keinoin.
Jo Sotshin kisat olivat suuri virhe kansainväliseltä olympiayhteisöltä.