SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Porilaisten marssin soittotarve olympiakisoissa alkaa olla harvinaisuus

 

Rion kesäolympiakisat ovat alkaneet ja ensimmäisiä kultamitaleja on jo jaettu.

Onko nyt alkaneissa Rion kisoissa soittotarvetta Porilaisten marssille? Porilaisten marssi soitetaan Ylen radion tai television urheilulähetyksessä, jos suomalainen urheilija voittaa olympiakisoissa kultamitalin. Tapana on, että selostaja pyytää soittamaan kappaleen sanoilla ”Helsinki, Porilaisten marssi”.

Porilaisten marssin soittotarve olympiakisoissa alkaa olla harvinaisuus  (Suomen mitalit -->  Medals by Summer Games  -  Medals by Winter Games)

Edellisen kerran soittotarve syntyi Sotshin  vuoden 2014   talviolympiakisoissa, kun Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi  voittivat maastohiihdossa  miesten parisprintin kultamitalin.  (Parisprintin kultaselostus  -Porilaisten marssin kera )

Kesäolympiakisoissa  soittotarve oli  edellisen kerran  Pekingin vuoden 2008 kisoissa, kun Satu Mäkelä-Nummela voitti trapin kultamitalin   (Porilaisten marssi )

* * * * * *

Porilaisten marssi on tuntunut mieleenpainuvimmalta, kun kultamitali on saavutettu kesäolympiakisojen  yleisurheilussa  tai talviolympiakisojen maastohiihdossa tai mäkihypyssä.  Viime vuosikymmeninä kaikkein sinivalkoisemmin sanoin Porilaisten marssin on selostuksissaan todennut  Paavo Noponen. Totta kai  jokainen kultamitalivoittaja ansaitsee  Porilaisten marssin lajista riippumatta.

* * * * * *

Yhdessä asiassa Urho Kekkonen  oli seuraajiaan etuoikeutettu. Aina kun hän saapui esim. Helsingin olympiastadionille  urheilutapahtumaan ,  Kalevan  kisoihin muualla Suomessa  tai Salpausselän kisoihin  - Porilaisten marssi soitettiin.  Nyttemmin  tavasta on osittain luovuttu.

  1. Rion kesäolympiakisat yli 200 kansankunnan kohtaamispaikka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Pekka Seppänen taisi todeta että kun on niin että jääkiekko imee lahjakkuudet koska se on ainoa laji jossa suomalainen urheilija voi taata toimeentulonsa. Niin eikö voisi täten voisi muuttaa sääntöjä siten että jokainen kiekkojoukkueen mitali laskettaisiin erikseen.

Muissa lajeissa kilpailu on vain liian kova. Nyt muut maat ovat ryökäleet keksineet suomalaisille pyhän keihäänheitonkin. Vaikka tästä huolimatta yritetään pitää yllä myyttiä Suomesta kokonsa nähden urheilun supervaltiona. Kuten Suomen Kuvalehden artikkelissa ennustettiin, koska kansa janoaa menestystä, niin "urheilijatuonti" lisääntynee, esim. pitkänmatkanjuoksija Keniasta voi saada pikakansalalaisuuden. Joissain maissa tätä on jo.

Emeritusprofessori Kalevi Heinilä kirjoittaa: "Heikkenevässä kansainvälisessä kilpailutilanteessa medialla on entistä suurempia vaikeuksia vastata yleisön menestysodotuksiin. Arvokisamenestyksen marginaalistuessa kansallinen kilpailutoiminta ja erityisesti palloilu/jääkiekko sarjaotteluineen ovat nousseet mediassa etualalle. Myös nuorten ”suurlupausten” ennenaikainen mainonta, epärealistiset ennakko-odotukset arvokisamenestyksestä ja nykyisten ulkomaalaistähtien sekä menneiden suomalaissaavutusten idolisointi yleistyvät, kun media yrittää ylläpitää yleisön kiinnostusta ja vahvistaa sen menestysuskoa."
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/huippu-urh...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Muistaako kukaan enää tätä työryhmää ?
http://www.sport.fi/system/resources/W1siZiIsIjIwM...

Kirjoitin täällä työryhmän raportin julkistamisen aikaan, että Suomen tulisi Norjan malliin tehdä selvempiä strategisia painopistevalintoja. Nyt hajoitamme urheilua joka suuntaan.

-----
Ei tätä Rion menestystä voi yhden henkilön päälle yksin laittaa.
http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-2000001235...

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Uimarin epäonnistumisen tilitykset ovat aika tuttua uutisointia.
http://www.iltasanomat.fi/uinti/art-2000001237061....

Olisi tietysti hyvä, että urheilija pääsisi edes normisuoritukseensa arvokisoissa. Mutta... shit happens, sometimes.

Käytännössä siis esimerkki siitä, että kuinka ennakkoon lyödään ylimitoitetut menestysodotukset - yhtenä keinona jotta saataisiin yleisön kiinnostus huippu-urheiluun säilytettyä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #4

Uinti onkin niitä lajeja, joita en enää viitsi katsella, koska siinä parhaiten menestyvät ovat hyvin todennäköisesti hormoneilla kasvatettuja broilereita. Jo kasvojen piirteet paljastavat tämän. Samanlaisia lajejakin on aivan liikaa, mikä mahdollistaa mitalien hamstrauksen ala Phelps. Yhden uimarin (Jefimova) syyllistäminen koko lajia leimaavasta sairaudesta on typerää. Laukkanenkin voisi keskittyä omiin uinteihinsa, jotta saisi edes jonkinlaista tulosta.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #5

Olen väliin ihmetellyt sitä, kuinka Teemu Selänteen kasvot on leventyneet nuoruusvuosista. Niin ettei melkein samaksi tunnista. Voi toki olla, että Vancouverin olympialaisten aikoihin tullut kasvovamma on tähän syynä. Siis ettei kemikaalit.

Doping-kommentit Selänne-elokuvassa (mm. Alpo Suhonen) ovat tyypillisen urheilumiesmäisen ympäripyöreitä. Että ei voi olla ikinä mitään dopingia missään. Esim. pituuskasvu ja raamit voi olla hyödyllisiä kiekossakin.

Puheenaiheeseen liittyvää

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset