SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Kaatuuko Norjan hiihtomahti astmalääke dopingiin

 

Norjalainen entinen junioreiden maailmanmestarihiihtäjä  Siri Halle  kertoo tuossa  NRK:n uutissivulla, että häntä pyydettiin käyttämään astmalääkettä, vaikka hänellä ei koskaan ollut astmaa tai hengitysvaikeuksia. Asiasta uutisoi myös Norjan valtalehti  VG.

Halle  kertoo em. uutisessa, että hänelle  sanottiin, että ”hyötyisit tämän (Ventolinen) käytöstä” ja ”suosittelen, että otat lääkityksen käyttöön”.

Astmalääkkeen käyttö on kaatumassa nyt Norjan Hiihtoliiton syliin.  Norjan Hiihtoliitto kertoi viime viikolla  verkkosivuillaan (Pressrelease ), että Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuimen (CAS) mukaan Martin Johnsrud Sundby on rikkonut Maailman antidopingtoimiston (WADA) sääntöjä. Sundby on käyttänyt väärin astmalääkettä ja on saanut tästä kahden kuukauden kilpailukiellon 11. heinäkuuta 2016 lähtien.

Sundbyn  tapaus  oli sattunut jo 1,5 vuotta sitten ja aluksi Norjan Hiihtoliitto ja FIS salasivat Sundbyn käryn. Sundbyn käryn myötä lisää paljastuksia on tullut lähes päivittäin tuon Siri Hallen haastattelun lisäksi. On käynyt nyt ilmi, että 42 Norjan 61:stä maastohiihdon olympiamitalista vuodesta 1992 lähtien on ollut ”astmaatikon” voittamina (ks. VG:n uutinen ).

On päivänselvää, että Wadan on tutkittava Norjan Hiihtoliiton toimet perinpohjin, kuten Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) lääketieteellinen johtaja  Timo Seppälä  on vaatinut. Norjassa  yritetään vähätella asiaa ja Seppälän vaatimusta (Norjan hiihtopomo kuittaili Seppälälle). 

--------

Pari vuotta sitten oli paljon julkisuudessa Norjan doping -tilanne (Norjan hiihtodoping ).

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eilen uutisoitiin, että Norjan hiihtojoukkueen lääkäri Knut Gabrielsen on jättänyt työnsä maajoukkueen lääkärinä.

Eihän tätä ilmennyttä laajaa astmalääkkeen käyttöä voi kuitata lääkärin erolla ja vähätellä sääntöjen tulkinnalla.
http://www.newsinenglish.no/2016/07/26/skiing-team...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ruotsissa Seppälän vaatimus on otsikoitu suuresti
Finland kräver Wada-räd mot Norge

http://www.svt.se/sport/vintersport/finland-kraver...

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset