*

SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomalaista tennishistoriaa nähtiin Wimbledonin tenniskentällä

 

 

Suomalaista tennishistoriaa  nähtiin Wimbledonin tenniskentällä. Henri Kontinen voitti ensimmäisenä suomalaisena aikuisten Grand Slam –turnauksen  voittamalla  sekanelinpelin mestaruuden  Wimbledonin keskuskentällä britti Heather Watsonin kanssa.

Vaikka tenniksessä kaksinpeli ja nelinpeli menevät arvostuksessa sekanelinpelin edelle, on voitto Wimbledonin tennistennisturnauksen loppuottelussa  arvokas sinänsä. Wimbledonin tennisturnausta on pidetty tenniksen epävirallisena maailmanmestaruusturnauksena.

Brittimediassa luonnollisesti kaikki Wimbledonin loppuottelujen voittajat uutisoitiin eilen näyttävästi. Kontisen voitto kuuluu sarjaan Suomen huippu-urheilun huippuhetkiä.

Tennis on maailman kolmanneksi suosituin urheilulaji  (World's most popular sports), Suomessa se  on tällä hetkellä jääkiekko (Jäsenmääräisesti suosituimmat urheilulajit Suomessa ).

History - The Championships, Wimbledon

History of tennis

Suomalaiset tennispelaajat 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen urheilun huippuhetkiä (eri lajeista) koottuna on toki paljon enenmmän kuin tuo Ylen kooste. Siitä puuttuu esim. moottoriurheilu (Formula F1 voitot ja rallin MM-sarjan voitot),soutu (Pertti Karppiset olympiavoitot) ja paljon muitakin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onneksi olkoon Henri & Heather!

Ei varsinaisesti käy katteeks, mutta silti kysyn itseltäni, miksen ryhtynyt pelaamaan tennistä. Ammattilaisen työympäristö Wimbledonin keskuskentällä on mitä arvokkain, ja katsomossa istuu aina joku kuningashuoneen jäsenkin. Ja mitäpä olisi duuni ilman työkaveria, varsinkaan Henri Kontisen tapauksessa? Siinä hän on:

http://4.bp.blogspot.com/-IEtBd-xtU4Y/VeIRSzB9lEI/...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei näitä montaa lajia ole, joissa voi urheilla mies ja nainen yhdessä (mm. taitoluistelu, ampumahiihdossa nykyisin sekaviesti).

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pitkästä aikaa pääsin tv:stä edes lyhyinä välähdyksinä katselemaan tenniksen sekanelinpeliä. Lajihan on parin yhteisenä taisteluna paljon romanttisempi kuin jäätanssi, jossa pyritään taiteelliseen ilmaisuun ja näytelmälliseen dramatiikkaan. Taitoluistelun ohjelma on harjoitellun koreografian toteuttamista mahdollisimman tarkasti, mutta pallopelin kulku määrittyy vasta tositilanteessa lyönti lyönniltä.

http://e0.365dm.com/16/07/16-9/20/henri-kontinen-h...

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset