*

SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomella on vielä ”karhu” kaadettavana jääkiekon MM-kisoissa

Viimeistään eilen jääkiekon MM-kisahuuma kasvoi korkeuksiinsa, kun Suomi löi Kanadan B-lohkon ratkaisuottelussa puhtaasti 4-0. Kuten muistetaan, Kanada on viime vuoden 2015  MM-kisojen voittamaton joukkue ja maailmanmestari.

Mutta Suomella on vielä ”karhu” kaadettavana selvitäkseen loppuotteluun ja sunnuntai-iltana loppuottelussa maailmanmestariksi.

Mitä ilmeisemmältä  näyttää, että huomenna Suomi ja Venäjä voittavat omat ottelunsa. Se tietää maiden kohtaamista lauantaina välieräottelussa. Takki auki ei suinkaan pidä lähteä huomenna Tanskaa vastaan, sillä osaavat nekin pelata huippukiekkoa. Jokatapauksessa Suomi on taas isolla j:llä joukkue, joka illan kaltaisella pelillä on kenenkä tahana vaikeasti voitettava.

Suuri todennäköisyys on sille, että Suomi saa Kanadasta perjantaina matkaseuraa matkalla Moskovaan. Ruotsin peli ei illalla vakuuttanut Venäjää vastaan. Kaiken lisäksi  Ruotsi  joutuu siirtymään Moskovasta Pietariin huomiseen otteluun Kanadaa vastaan. Kanada ei suinkaan ole Suomelle kärsimästään tappiosta huolimatta poissa laskuista toiseksi loppuottelijaksi ja mahdolliseksi  maailmanmestariksi.

 

MM-kisojen jäljellä  oleva otteluohjelma:

PUOLIVÄLIERÄT / To 19.5.                                        

 Tshekki - USA         klo 16.15 Moskova                                  

 Suomi   - Tanska      klo 16.15 Pietari                      

 Venäjä  - Saksa       klo 20.15 Moskova                           

 Kanada  - Ruotsi      klo 20.15 Pietari                                   

 VÄLIERÄT / La 21.5.                                           

 CZE/USA - CAN/SWE   16.15/20.15 Moskova                             

 FIN/DEN - RUS/GER   16.15/20.15 Moskova               

 MITALIPELIT / Su 22.5.                

 Pronssiottelu         klo 16.15 Moskova           

 Loppuottelu           klo 20.45 Moskova

 

P.s. Suomen otteet illalla olivat sitä luokkaa, että Mäntyniemen isäntä lienee valmiudessa matkustamaan sunnuntai-illaksi Moskovaan.

List of IIHF World Championship medalists 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Expressen uutisoi enenmmän reaktioista täällä Kanadan kapteenin törkypelistä.
http://www.expressen.se/sport/hockey/tre-kronor/fi...

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Olisi aika nostaa päätuomarit ulos kaukalosta omiin pilttuisiinsa kaukalon laidoille. Näkevät sieltä paremmin ja kuva- ym. tekniikka on heti käsissä, eikä ole tarvetta ulkoistaa tuomarointia piippuhyllylle.

Kentällä tarvitaan vain kaksi järjestysmiestä painimassa ja aloituskiekkoja nypyttämässä. Paitsiothan poistetaan saman tien.

Jo näyttää peli paremmalta ja viihdyttävämmältä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin monta mutkaa on vielä matkassa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Suomi on voittanut Venäjän tiukassa paikassa ennenkin. Esimerkkinä Sotchin puolivälierä OK 2014 sekä MM 2011 välierä Bratislavassa. Alkaa olla jo tuttua kauraa, että venäläistähdet voivat turhautua kun eivät maalia saa ja jupisevat joka suuntaan. Kotiyleisö voi siis olla myös peikko ja on ollut sitä, kun Suomi on pystynyt katsomon hiljentämään. Oliko sitten taas vuoden 2012 MM-välierä, kun Malkin ja kumppanit olivat puolestaan vedossa.

Oletetun välierän kannalta nyt olisi myös tilaisuus ottaa revanssi vuoden 2014 MM-finaalista, jossa tuomarit eivät jääneet osattomaksi tilanteeseen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Osanottoni" Ruotsille kun erittäin ärsytetyt kanukit tulee vastaan...
Siitä tulee kova peli!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Venäjä-Ruotsi ottelua puitaneen vielä kisojen tuomarineuvostossa, kuten Kanadan kapteenin käytöstä Suomi ottelussa
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/lands...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun aikoinaan aloin seurata lätkän MM-kisoja, Suomen joukkueen kantavia voimia olivat mm. "Mölli" Keinonen, joka ei tuntenut syöttämistä lainkaan, vaan luisteli kiekkoa epätoivoisesti hallussaan pitäen tietynlaisia koreografiympyröitä minuuttitolkulla; Juha Rantasila, joka puolustajana otti jäähyn joka toisella vihollisen hyökkäyksellä korkeasta mailasta; Pekka Leimu, joka oli oppinut tekemään maaleja yhdestä ainoasta kulmasta lämärillä oikeasta laidasta, j.n.e.

Vastassa oli silloin Neuvostoliiton punakone, jonka ykkösketju Petrov, Maltshev, Harlamov oli yliammattilaisena sen aikaisissa amatöörikisoissa jo silloin saavuttanut tekniikassa, nopeudessa ja tilannetajussa saman tason kuin nykyisten MM-joukkueiden A-sarja. Paljon on taito kehittynyt ja pelitempo muuttunut niistä ajoista. Tämä tuli mieleeni, kun katsoin Suomen joukkueen peliä niin Slovakiaa kuin Kanadaakin vastaan. Olisi ollut entiselle punakoneellekin täysin tasavertainen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Se kaikkein kantavin voima oli yleensä maalivahti, joka joutui onnistumaan täydellisesti, koska vain silloin Suomi saattoi voittaa Tshekkoslovakian tai Ruotsin. Myöhemmin Urpo Ylösestä sukeutui tunnustettu valmentaja, jolla lienee osuutta nykyisen suomalaisen veskarikunnan menestymiseen maailmalla.

Eikö Petrovin ja espanjalaissukuisen Harlamovin ketjussa pelannut Boris Mihailov, jonka statusta joukkueen kapteenina kuvasi pelipaidan "K"? Muistan ärtyneeni asiasta, koska tietääkseni kapteenisto lajin sääntöjen mukaan tänäkin päivänä merkitään tunnuksilla C tai A.

Perimmäisistä muistilokeroistani löytyvät edellisen polven neuvostopelaajat Firsov, Vikulov, Ragulin ja Konovalenko, joiden aikakaudella päävalmentajana toimi Anatoli Tarasov.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Saatat olla oikeassa tuon ketjun kokoonpanon suhteen. Mihailovin ja mainitsemiemme muiden peaajien lisäksi joukossa oli tähtipelaajina mm. Vasiljev, Tsigankov ja tietysti maalivahti Tredjak.

Urpo Ylösen manttelinperijänä oli Jorma Valtonen, joka jouduttiin eräässä MM-turneessa ottamaan varamaalivahdin paikalta kesken pelin taiston tuoksintaan Ylösen loukkaannutttua. Siitä sukeni hänen uransa tähtimaalivahtina, kun kävi ilmi, että vaihto ei mennytkään huonoon suuntaan.

Tuo Tarasov oli todellinen piiskuri ja hänen ilmeistään pelin aikana saattoi jopa mustavalkoruudusta aistia kulloisenkin tyytyväisyyden/tyytymättömyyden tason. Joskus 70-luvun alussa Neuvostoliitto rökitti Suomen luvuin 14-0, tai jotain sinne päin, ja silloin Tarasov istui leppoisasti aitiossaan taputtaen poikia olalle tyyliin "pelatkaa vain, mitä te minusta".

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Hyvää matkaa Suomen leijonat huomenna matkalla Moskovaan viikonlopun mitalipeleihin !

Tanska kaatui numeroin 5-1 !

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kanada todennäköisesti pesee USA:n, mutta onko Venäjä löytänyt uuden vaihteen?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

... ja onko se vaihde riittävän iso Suomea vastaan?

Onpa kiva nähdä, saavatko kaikki leijonafanit paikan välieräkatsomossa, vai asettaako kisajärjestäjä heille tiukan maakiintiön. Entä istuuko aitiossa poskilihaksiaan kiristelevä presidentti Putin, ja kestävätkö ottelun tuomarit kovan paineen omalta osaltaan?

Sunnuntaina joko Kanada tai USA tulee Suomea vastaan toistamiseen, revanssia hakien. Jännä viikonloppu!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Tuo tuomarien paineensietokyky "Venäjällä" vaikutti viimeeksi olleen aika kyseenalainen Venäjä - Suomi -ottelussa Minskissä. Sen verran taajaan ja aiheetta jäähypenkki suomalaisia pelaajia kutsui, että alkoi jo haista palaneen käry.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Onhan tuossa USA, Kanada, Venäjä ja piskuinen Suomi. Kovia maita kaikki, kun ovat noin ylös kivunneet. Venäjää on Suomen vaikea toistamiseen yllättää, eli nyt on pelattava tosissaan;) Sen jälkeen olisi vielä toistamiseen yllätettävä ilmeisesti Kanada.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #16

Jäähypenkillä ei huomenna ottelua voiteta, vaan joukkuepelillä.Tuomarit,ketä ne mahtavat olla, toivottavasti onnistuvat puolueettomasti tehtävässään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Miten niin jännä, missä on Tre kronor?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

... syömässä surströmmingiä!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #18

Ruotsi kompuroi alkusarjassa juuri sen verran, että uskoin länsinaapurin säästelevän voimiaan pudotuspeleihin. No, vastaan tuli kiukkuinen Kanada, ja keltapaidat pakkasivat sitä mukaa kamansa Tukholman-koneeseen.

Kun otetaan huomioon Suomen ikäluokkaleijonien kaksi maailmanmestaruutta alkuvuodelta, ovat meikäläiset olleet kaikissa kolmessa arvoturnauksessa Ruotsin edellä. Jotain on todellakin tapahtunut jääkiekkoilevien pohjoismaiden voimasuhteissa!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kuten jo blogissa totean, tappio Suomelle ei vienyt Kanadalta loppuottelupaikkaa ja maailmanmestaruutta. Eilisellä pelillä USA on Kanadalle huomenna vain vastaantulija.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen leijonat kaatoi karhun numeroin 3-1 tässä isänmaallisessa ottelussa.

P.s. Nyt kannattaa poimia läntisen maailman uutisointia.

Terv.
Nim. Länsidemokraatti

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tiesin 1. erän toisella puoliskolla, että Suomi kaataa karhun.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Totesin tuossa blogin lopussa:

P.s. Suomen otteet illalla olivat sitä luokkaa, että Mäntyniemen isäntä lienee valmiudessa matkustamaan sunnuntai-illaksi Moskovaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ottelu päättyi 4-3 Kanadan voittoon

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Vielä yksi voitto...
Ja nuo junnut... kättä lippaan...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eipä tule mieleen, milloin 18 v. pelaaja on tehnyt ratkaisumaalit kohti
loppuottelua.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Aho alkaa olla jo "konkari" verrattuna Laineeseen.
Laineen kypsyys noin tärkeissä peleissä on yllättänyt. Pentu painaa Malkkinien, Ovetskinien jne seassa eikä huimaa yhtää. Ja Rantanen samaa sarjaa...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #32

Venäläispelaajille kuulunee harjoituksissa kaatumisen näytteleminen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #33

Venäläisille opetettu kaatuminen jo Raatteen tiellä...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja Kanada vastaan finaaliin. Nou hätä....

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset