SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Rallin MM-sarja jatkuu tänäkin vuonna ranskalaiskuljettajan hallinnassa

 

Rallin MM-sarja on alkanut tänäkin vuonna ranskalaiskuljettaja  Sebastien Ogierin hallinnassa. Kun vasta kauden kaksi osakilpailua (Monte Carlo ja Ruotsin ralli)  on ajettu, Sebastien Ogier on ottanut vahvan otteen MM-sarjan johdossa.

 

MM-sarjan voittajaluettelo alkaa olla   yksitoikkoista luettavaa vuodesta 2004. Ranskan Sébastien Loeb voitti vv. 2004-2012 yhdeksän kertaa peräkkäin maailmanmestaruuden. Ranskan voittokulku  on jatkunut  edelleen sen jälkeenkin. Kaikki merkit viittaa siihen, että Sébastien Ogier ajaa neljänteen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen. Vuosi sitten kolmen osakilpailun jälkeen suunta oli jo mestaruuden suhteen selvä, ja nyt uskallan  sanoa kahden osakilpailun   jälkeen samaa.

 

Suomen rallikansa toivoi Jari-Matti Latvalalle parempaa kauden alkua kuin mitä on nähty. Latvalan MM-pistesaldo on vielä nolla. Jari-Matti Latvala on ollut rallin MM-sarjassa kahdesti hopealla (2014 ja 2015 ja pronssilla (2012 ja 2013 ).  Mitalisarja saanee jatkoa tälläkin kaudella, mutta hopea- tai pronssitilaan  taitaa olla Latvalan  tyytyminen tälläkin kaudella.

 

Suomen rallikansan odotukset ovat osittain jo ensi kaudessa, kun Toyota  palaa MM-sarjaan tallipäällikkö Tommi Mäkisen  johdolla. Ketkä Tommi Mäkinen rekrytoi  tallikuljettajiksi,  on kauden  yksi mielenkiintoisimpia  kysymyksiä.  Motorsport-Totalin  haastattelussa Mäkinen harmitteli, ettei hän näillä näkymin ehkä saa ensi kaudeksi Toyotan WRC-talliin sellaisia kuljettajia kuin haluaisi.

 

Kauden MM-osakilpailut  eivät ole suomalaisittain katsottuna vain Jari-Matti Latvalan varassa, sillä WRC2 luokassa ajavat  tällä kaudella Esapekka Lappi  ja Teemu Suninen.

 

MM-sarjan osakilpailut kaudella 2016

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Ei taida Tommi saada talliinsa vielä nuorta Rovanperää ei.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ensi vuosi tulee liian aikaisin Rovanperä jr:lle. Esapekka Lappi
voi olla yksi mahdollinen tallin kuljettaja.