SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Maailmancupin johdossa olleen kausi ohi, Kitzbühelin syöksy keskeytettiin

Eilen laskettiin alppihiihdon yksi  klassikko, Kitzbühelin miesten syöksylasku. Kilpailu keskeytettiin 30 laskijan jälkeen.  Kilpailun tulokset jäävät kuitenkin voimaan siihen mennessä  laskeneiden tulosten perusteella.  Italian Peter Fill julistettiin voittajaksi. Suomen Andreas Romarin  lähtönumero olisi ollut 43, mutta hän ei päässyt laskemaan.

TV-katsojalle kilpailu  oli hurja katsottavaa. Ensin itävaltalaiset Hannes Reichelt  ja Georg Streitberger jouduttiin kuljettamaan helikopterilla sairaalahoitoon hurjien uloslaskujen johdosta.

Mutta uloslaskut jatkuivat. Kilpailun suurin voittajasuosikki ja maailmancupin kokonaiskilpailun tämän hetkinen ykkönen Aksel Lund Svindal kaatui ja lensi päin turvaverkkoja. Aluksi luultiin, että Svindal selvisi uloslaskusta ilman pahempaa loukkaantumista. Svindal sai kuitenkin vakavan polvivamman . Norjan yleisradioyhtiö NRK  uutisoi myöhemmin, että Svindalin kausi on ohi. Svindal leikataan ja hänen toipumisensa kestää  yhdeksästä kuukaudesta vuoteen saakka.

Alppihiihdossa huippunimet  ansaitsevat suuria summia. Kauden keskeytyminen on  Svindalille ja muille osapuolille taloudellisesti iso juttu. Svindalilla ei tosin ole  pienen rahan puutetta tämänkään jälkeen.

FIS:n tiedote: Injury updates Kitzbühel

World Cup Standing 23.01.2016

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tänään lasketaan Kitzbühelissä alppihiihdon klassikoihin niinikään kuuluva miesten pujottelu, jonka voittajiin kuuluu myös Kalle Palander

https://www.youtube.com/watch?v=LEIQNr_6Zao

https://en.wikipedia.org/wiki/Kalle_Palander

------
http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?secto...

Puheenaiheeseen liittyvää