*

SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Hiihtoliitto etsimässä ulkomaista mäkivalmentajaa

Julkisuudessa on liikkunut tietoja, että Suomen Hiihtoliitto olisi  etsimässä mäkimaajoukkueelle uutta päävalmentajaa.

Kiirettä pitää, jos Hiihtoliitto ehtii nostamaan  mäkihypyn nykytasoa ensi kaudeksi. Kiireen syyn ymmärtää, sillä  Lahdessa järjestetään vuoden kuluttua MM-hiihdot. Hiihtoliitossa pelätään Lahden  MM-lipputulojen romahtavan, mikäli Suomen mäkihypyn tasoa ei saada nousuun.

 MM-kisojen historiassa  Lahdessa järjestetään MM-kisat  jo  seitsemännen kerran (192619381958197819892001 ja 2017 ). Suomi ei ole vuosien    1958 – 2001 välillä  kaikissa Lahden MM-kisoissa  1958, 1978 , 1989  ja 2001  jäänyt mäkihypyssä mitaleitta.

Vuosikausia on puhuttu Suomen  riitaisesta mäkihyppypiiristä, jossa yksi leiri tekee sitä, toinen tätä ja kolmas jotain siltä väliltä. Joutuu kyllä kysymään, mistä riidellään ja onko se tiettyjen mäkihyppyseurojen ja niiden taustatahojen välistä selkään puukottamista. Jo riittää, sanoo moni talviurheilun ystävä.

Suomen tulisi nyt palkata ulkomainen mäkivalmentaja, sillä kukaan ei näytä olevan profeetta omalla maallaan. Kuka olisi tämä ulkomainen mäkiguru ? Itävallan ex-tähtivalmentaja Alexander Pointnerin nimi  on mainittu yhtenä nimenä, mutta lähteeköhän Suomeen ja, millä hinnalla. Pointner   toisi kieltämättä uskottavuutta jo pelkällä läsnäolollaan.

Perinteet velvoittavat nostamaan Suomen mäkihypyn tason takaisin  huipulle:

List of FIS Nordic World Ski Championships medalists in ski jumping

List of Olympic medalists in ski jumping

List of Four Hills Tournament winners

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset