SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

”Stars Wars” naamarikohua vieritetään suomalaishiihtäjien päälle

 

Suomalaishiihtäjien Italian harjoitusleirillä Val Senalesin jäätiköllä  käyttämät treenimaskit ovat herättäneet muiden maiden taholta ihmetystä.

Norjalaiset ovat  ihmetelleet   asiaa useaan otteeseen  tällä viikolla.  Nyt NRK:n hiihtoasiantuntija Fredrik Aukland  jatkaa ja puhuu  suomalaisten maskeista erittäin kriittiseen sävyyn.  NRK kutsuu uutisessaa  happinaamareita Star Wars -maskeiksi, ja ne on Norjassa kielletty eettisistä syistä

Fredrik Auklandin mukaan   happinaamarien kanssa treenaaminen ei kuulu urheiluun.  Aukland nostaa esiin Johann Mühleggin ja rinnastaa jo suomalaiset häneen. Mühlegg voitti Salt Lake Cityn  talviolympiakisoissa  kolme kultamitalia vuonna 2002.  Mühlegg  menetti myöhemmin kultamitalit  jäätyään  kiinni dopingin käytöstä.

Ja totta kai ruotsalaiset ja Expressen  ehti ensin ”levittämään” uutista. Ruotsalaismedia ihmetteli  Suomen uusia välineitä.  ”Ne ovat vähän niin kuin Star Warsista, suomalaishiihtäjä Martti Jylhä totesi asiasta  vähän leikkimielellä Expressenin toimittajalle.

Lahden vuoden 2017 MM-kisoihin on aikaa 1,5 vuotta. Edellisten vuoden 2001 MM-kisojen tapahtumat eivät ole unohtuneet meiltä innokkailta  penkkiurheilijoilta  ja hiihtourheilun ystäviltä. Eivätkä ne ole unohtuneet muilta mailtakaan, etenkin läntisiltä naapurimailta  (Skidvärldens största dopningsskandaler à 1. Lahtis 2001).

Vuoden 2001 MM-kisojen tapahtumat  jäävät pysyvästi häpeätahrana  Suomen hiihdon historian sivuille. Nyt ei pitäisi tieten tahtoen antaa aihetta muille maille –edes leikki mielessä – alussa mainittuihin uutisotsikoihin. Olen varma, että tämä suomalaisten Italian harjoitusleirillä käyttämä naamari nostetaan esiin FIS:n piirissä norjalaisten toimesta. Norjallahan on suuri edustus ja oma varoitusjärjestelmä FIS:n luottamustehtävissä.  Dopingsäännösten perusteella lisähapen käyttö harjoittelussa on sallittua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

kerran keksitään ja aina epäillään

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Norja pitää FIS:ssä huolen, että Suomen päälle tulee tästä uusi varjo.

Norjalaiset lähes kaikki huippuhiihtäjät olivat 1990-luvulla astmaatikkoja.

Norjan itänaapuri Ruotsi ei usko norjalaisten takavuosien puhtauteen
http://www.vg.no/sport/skiskyting/langrenn/svensk-...