SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja ei ole maajoukkueen päävalmentaja

 

Suomen Jääkiekkoliitto on valitsemassa uutta puheenjohtaja Kalervo Kummolan seuraajaksi.

Keskiviikkona Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti kolmesta  ehdokkaasta , jotka jatkavat puheenjohtajan paikan valintaprosessissa  tavoittelua liiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Jatkoon  nimetyt ehdokkaat ovat: pörssiyhtiö Vaconin varatoimitusjohtaja Heikki Hiltunen, O-P-ryhmän varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Harri Nummela ja liikemies Jukka Toivakka, joka on Mikkelin Jukurien puheenjohtaja.

Puheenjohtajavaalin valmisteluvaliokuntaan kuuluivat liittovaltuuston puheenjohtaja Heikki Louhivaara sekä varapuheenjohtajat Jari Salminen ja Heikki Kontsas.

Halukkuutensa puheenjohtajan tehtävään ovat ilmaisseet myös  kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, liikemies Marko Sjöblom ja pelaajalegenda Veli-Pekka Ketola.

Eipä tarvinnut kauan odottaa, kun alkoi ”kentällä” räiskyä. Näkyvimmin liikkeelle lähti itse ”aurinkokuningas”  Juhani Tamminen.

Näin  penkkiurheilijan näkökulmasta katsottuna ja itsekin johtotehtävissä sekä strategiatyössä toimineena aloin pohtia, että valitaanko nyt  Jääkiekkoliitolle puheenjohtaja ja/tai  maajoukkueen päävalmentaja. Tässä en tarkoita maajoukkueen päävalmentajaa.  Jääkiekkoliiton puheenjohtajan on oltava samalla strategia- ja liiketoimintajohtamisen osaaja että liiton jäsenseurojen henkinen päävalmentaja. On sellainen tuntuma, että  kentän keskustelussa painottuvat eri asiat, mitä uudelta puheenjohtajalta edellytetään johtamisesta ja näyttöä aikaisemmasta toiminnasta suomalaisen jääkiekon parissa.

Liiton toimintasääntöjen  10 §:n  mukaan liittovaltuuston syyskokouksessa  valitaan kolmeksi vuodeksi liittohallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan liiton puheenjohtajaksi.

Liittovaltuustoa eivät  sido mitkään ennakkopäätökset, vaan kokous voi valita liiton uudeksi puheenjohtajaksi vaikka kokouksessa ehdokkaaksi ilmoittautuvan puheenjohtajaehdokkaan. Puheenjohtajavaalin em. valmisteluvaliokunta  on toiminut saamansa mandaatin puitteissa, eikä   se ei ole ylittänyt toimivaltaansa.  Tämäkin on keskustelussa muistettava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tässä on useampi kuin kaksi näkökulmaa. Valmisteluvaliokunnan lähtökohdat ovat aivan erit, kuin Tammisen. Valiokunta hakee liitolle parasta keulahamoa ja Tamminen jääkiekon keulahahmolle parasta työpaikkaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Et ole täysin väärin - etkä aikaisemminkaan - tulkinnut urheilublogiani.:D

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

 "Valittavan henkilön tulee olla verkostoitunut ja sosiaalisesti lahjakas yhteiskunnallinen vaikuttaja. Jääkiekkoliitto haluaa hyvämaineisen, avoimen ja vahvan keulakuvan, joka johtaa organisaation kautta. Odotamme myös, että uusi puheenjohtaja pystyy sitoutumaan tehtäväänsä pitkäjänteisesti, liittovaltuuston pj Louhivaara listaa kriteereitä, joiden perusteella Hiltunen, Nummela ja Toivakka poimittiin valinnan loppusuoralle"

http://www.elisa.net/jaakiekkoliitto-teki-valintan...