SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Puhutaanko taas liian innokkaasti pääsystä jalkapallon MM-kisoihin

Suomen vastustajat vuoden 2018 Venäjän MM-kisojen karsintoihin arvottiin eilen.

Arvonta (tuosta linkistä näet kaikkien maanosien lohkot)  tehtiin  eilen Venäjällä vuoden 2018 MM-kisojen isäntämaassa.

Suomi arvottiin lohkoon I, jossa Suomea vastaan tulevat pelaamaan TurkkiUkraina, Islanti ja Kroatia. Jokaisesta em.  linkistä näet I-lohkon maiden ranking –sijoituksen tällä hetkellä.

MM-kisoihin pääsevät  suoraan lohkojen  parhaat. Kahdeksan  lohkojen  toiseksi sijoittunutta parasta joukkueesta karsii neljästä jatkopaikasta.

Suomella on  vuoden 2016 jalkapallon EM-kisojen karsintapelejä (pakkopelejä)  vielä pelaamatta. Kun EM-karsintalohkot  arvottiin, ryhdyttiin puhumaan Suomen ”tuhannen taalan” mahdollisuudesta päästä vihdoin miesten jalkapallossa arvokisoihin. Mutta pelit ovat menneet enemmän tai vähemmän alle  odotusten seurauksella, että päävalmentaja Mixu  Paatelainen erotettiin.

Olisko nyt lähdettävä MM-karsintapeleihin hiukan nöyremmällä mielellä. Jokainen saavutettu piste on arvokas, vaikkei se johtaisi vielä pääsyyn itse MM-kisoihin. Ja annetaan tulevalle päävalmentajalle työrauha, eikä kesken karsintapelien anneta kenkää. Kyllä urheilua seuraavalle Suomen kansalle Suomen tämänhetkinen Fifa –ranking kertoo, ettei Suomi ole tasoltaan jalkapallokartalla kovin  huomiota herättävä.  Ja tulevasta Palloliiton matkailusta, jättäkää tuo väliin. Mieluummin kutsuisin Islannin päävalmentajan käymään Suomessa opastamaan, millä ihmeen konstilla Islanti  pelaa maailmanluokan jalkapalloa.

 

Suomen Palloliiton tiedote MM-lohkojen arvonnasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Puheet Venäjän vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen boikotoinnista ovat vähentymään päin
https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instan...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Yllättävää, että Kroatia on peräti 14., heti Uruguayn perässä ja Ranskaa (22.) edellä. Islannin 23. sija on ehkä vielä yllättävämpi.

Päivän maailmanhistoriallinen urheilu-uutinen:

Juutalaisten urheilukilpailut European Maccabi Games järjestetään huomisesta alkaen ensimmäistä kertaa Berliinissä ja vielä Berliinin Olympiastadionilla. Järjestäjien mukaan kisoissa on myös suomalaisia osanottajia.

”Herzlich willkommen auf der offiziellen Website der European Maccabi Games 2015 in Berlin!

Vom 27. Juli bis zum 5. August 2015 finden die 14. European Maccabi Games (EMG2015) in Berlin statt. Die größte jüdische Sportveranstaltung Europas findet zum ersten Mal in der Geschichte in Deutschland statt. Wo 1936 jüdische Sportlerinnen und Sportler von den Olympischen Spielen ausgeschlossen wurden, stehen diesen Sommer Tausende für die Botschaft für Toleranz und Offenheit und gegen Antisemitismus und Rassismus ein.
Seien Sie dabei, wenn über 2.000 jüdische Sportlerinnen und Sportler aus über 36 Ländern der Welt im Olympiapark Berlin in 19 Sportarten gegeneinander antreten.”

http://www.emg2015.de/

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kuinkahan massiiviset turvatoimet ovat.
Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin.

http://www.emg2015.de/sport/delegationen/

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Futismaa Suomi on nyt siinä jamassa, että kaikkien lohkovastustajien fanijoukot "budjetoivat" meikäläisiltä kuutta sarjapistettä, eikä tämä laskeskelu ole lainkaan epärealistista. Lohdutonta.

Tämän kauden piti huipentua Suomen maajoukkueen arvokisapaikkaan, mutta se johti mahalaskuun ja viitoskoriin. Kunpa voisi edes purra hammasta tyyliin "ainoa suunta on ylöspäin", mutta kun sitäkään suuntaa ei ole.

Puheenaiheeseen liittyvää