SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomalaiset eivät voittajasuosikkeja Monacon katuratakisassa

Sunnuntaina ajetaan taas F1 kauden klassikko Monacon F1 katuratakilpailu.

Monacon F1 osakilpailun voittajaluettelosta löytyy kolmen suomalaisen nimet.  Vuonna 1983 voittoon ajoi Keijo Keke Rosberg, vuonna 1998 Mika  Häkkinen ja vuonna 2005 Kimi Räikkönen.  Eniten voittoja Monacossa  on ajanut edesmennyt Ayrton Senna, jolla  kuusi voittoa. Viiteen voittoon ovat yltäneet Graham Hill ja Michael Schumacher.

Suomalaisvoitto sunnuntain  osakilpailussa  joko Kimi Räikkösen tai Valtteri Bottaksen toimesta ei näytä todennäköiseltä, siksi hurjaa vauhtia ovat pitäneet  harjoituksissa MM-sarjan johtokaksikko Mercedes –tallin kuljettajat Lewis Hamilton ja Nico Rosberg. Viime vuodesta ei tältä osin mikään näytä muuttuvan.

Sade (kuten torstain harjoitusajoissa) tai turva-auton aikana oikean hetken varikkokäynnin ajoitus  voi  muuttaa Monacon osakilpailun kulun. Sunnuntaiksi näyttää olevan poutasäätä luvassa.

Paalupaikka  on  Monacon katuradalla  jo puoli voittoa. Vuosien mittaan  Monacossa on koettu  jännittäviä ja yllättäviä  kilpailuja, koska hidasvauhtinen katurata voi pistää tallien ajokit ja tekniikan koetuksille. Joten enpä tässä varmana   ennusta Mercedes –tallin kuljettajia kärkeen, vaikka suuria ennakkosuosikkeja ovatkin.

Erikoinen tapaus oli vuoden   2006 aika-ajon lopussa, kun Michael Schumacher parkkeerasi autonsa kömpelösti Rascasse- mutkaan estääkseen muita kuljettajia lyömästä hänen aikaansa.  Schumacherin  aika-ajosuoritus luonnollisesti myöhemmin hylättiin ja hän joutui starttaamaan kisaan viimeisestä lähtöruudusta.

Vaikkei  kumpikaan suomalaiskuljettaja Räikkönen tai Bottas lukeudu sunnuntai osakilpailun voittajasuosikkeihin, sitä enemmän näytetään käyvän spekulaatioita Valtteri Bottaksen siirtymisestä Ferrari –talliin.  Mikä sitten on Kimi Räikkösen asema, kun  Räikkösen jatkosta Ferrari –tallissa myös uutisoidaan. Jääkö tässä sitten Williams –talli sivustakatsojaksi. Oma valistunut arvaukseni on, että Bottas jatkaa Williams –tallissa ja Räikkönen Ferrari –tallissa ensi kaudella.

 

2015 Driver Standings

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sebastian Vettel oli juuri päättyneiden kolmansien harjoitusten nopein.
Kimi Räikkönen oli kuudes ja Valtteri Bottas vasta sijalla 15.Räikkösen ajo päättyi puolen tunnin jälkeen, kun auto luisui kaidetta vasten ja johti rengasrikkoon.
http://www.formula1.com/content/fom-website/en/cha...

Tulokset päivittyvät linkkiin ->Practice 3

Reino Jalas

Ohoh, asusteilla saa tosi paljon aikaan. Piti oikein vilkaista blogin otsikon kautta, muuten ei olisi tunnistanut. Kellosta lähtenyt laakista parikymmentä vuotta pois, ja puntaristakin ainakin -10.

Tiukasta ylätason konservatiivista ole enää haisuakaan jäljellä. Jos heität vielä skragan pois, voi moni tulla kisakatsomossa heittämään läppää, että mukava nähdä urheiluhenkisiä perussuomalaisiakin katsomossa.

---
Kimi Räikkösen osalta ajellaan varmaan likimain viimeisiä vuosia F1-sarjassa. Ikävuosiltaan vanhimman (36 v.) kuskin titteli ja kuitenkin alenevalla käyrällä melko keskinkertaisiksi tipahtaneet tulokset. Ei ole helppo yhtälö, ainakaan minnekään merkkitalleihin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Aika-ajot päättyivät juuri kauden tuttuun järjestykseen
1) Hamilton 2) Rosberg 3) Vettel. Räikkönen ajoi sijalle kuusi.
Williams -tallilla oli suuria teknisiä vaikeuksia; joka näkyi sijoituksissa:
14) Massa ja 17) Bottas

Kaikki tulokset edellisen kommentin linkin kautta.-> Qualifying

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

TV-kuvan perusteella ei sateen uhkaa näytä Monacossa olevan klo 15 alkavaan kisaan.

Sitä ennen voi hehkuttaa Jari-Matti Latvalan rallin MM-sarjan voitoa
http://www.wrc.com/en/wrc/results/portugal/overall...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tästä linkistä Monacon lopputulokset-->kohdasta Race

http://www.formula1.com/content/fom-website/en/cha...

P.s. Kilpailua ajettu tällä hetkellä 30 kierrosta ja kärjen
järjestys lähdöstä pysynyt edelleen samana, eikä Räikkönen
pääse ohittamaan Daniel Ricardoa, joka lähti ruudusta 5 .

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kierros 65/78: Verstappen ajoi seinään pyrkiessään ohittamaan Grosjeania. Turva-auto radalle ja sinä aikana Hamilton kävi varikolla. Hamilton menetti johtoasemansa ja Rosberg siirtyi johtoon. Ricardon varikkokäynti onnistui ja hän uusilla renkailla ohitti Räikkösen .

Maaliintulojärjestys:

1) Rosberg (kolmas peräkkäinen voitto Monacossa)
2) Vettel
3) Hamilton
4) Kvyat
5) Ricardo
6) Räikkönen
14) Bottas