SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Kaikkien aikojen kalleimmat jalkapallon MM-kisat tulossa

Kaikkien aikojen kalleimpien Sotshin olympiakisojen jälkeen vuorossa kaikkien aikojen kalleimmat jalkapallon MM-kisat

Sotshin talviolympiakisat olivat  koko olympiahistorian tähän saakka kalleimmat olympiakisat.

Venäjälle on myönnetty järjestettäväksi vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat.

Eilen mm. YLE uutisoi, että Venäjän talousvaikeudet uhkaavat kaikkien aikojen kalleimpia jalkapallokisoja.

Venäjä valmistautuu jalkapallon MM-kisoihin kahden kriisin varjossa; maan talouskriisin ja   Ukrainan kriisi varjossa. Kaukana ei ole kolmas kriisi, maan sisäinen kriisi.

Sotshin kisojen ympärillä kirjoitettiin  korruptiosta . Kisat vietiin läpi moitteettomasti hienoilla suorituspaikoilla. Mutta kuukausi kisojen päättymisestä kisakylä  näytti aavekapungilta.

Maailmanpolitiikan paineet ja laineet kovenevat ennen jalkapallon MM-kisoja. Brittilehdistössä kysyttiin viime vuonna, pitääkö maan boikotoida jalkapallon MM-kisoja.  Pari päivää sitten ABC –uutiskanavalla  julkaistiin sama kysymys, voiko Venäjä järjestää seuraavat jalkapallon MM-kisat. Fifan presidentti Sepp Blatter vakuuttaa,  ettei mikään estä Venäjän MM-kisoja. Mutta maailmanpolitiikan tilanne muuttui dramaattisesti viime vuonna melkein heti  Sotshin kisojen jälkeen.

Joka tapauksessa kaikkien aikojen kalleimpien olympiakisojen jälkeen on vuorossa kaikkien aikojen kalleimmat jalkapallon MM-kisat. Tällä hetkellä Venäjän jalkapallon kisojen arvioidaan maksavan yli 30 mrd  euroa eli kaksi kertaa enemmän kuin edelliset, Brasilian viimevuotiset  MM-kisat.

Talouspakotteet  sekä tuonti- ja vientikiellot ovat ajamassa Venäjän taloutta ahtaalle. Samaan aikaan öljyn maailmanmarkkinahinta on laskenut alle Venäjän kannalta kriittisen rajan. Ruplan arvon kehitys  on lisäämässä myös Venäjän johdon sisäpoliittisia talousvaikeuksia.

Sotshin kisojen ympärillä uutisoitiin korruptiosta. Sama tilanne leijjuu myös jalkapallon MM- kisojen ympärillä, sillä erotuksella, ettei se taida rajoittua maailmalla tapahtuvan uutisoinnin mukaan  yksin Venäjän rajojen sisälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kuka sitten on Fifan seuraava presidentti vai jatkaako vuodesta 1998 Fifan johdossa toiminut Sepp Blatter.

Näistäkö nimistä seuraaja löytyy. Blatter tapasi Venäjän presidentti Putinin, kuten tuosta blogin linkistä ilmenee.?

http://www1.skysports.com/football/news/11096/9685...

Käyttäjän saarinenj kuva
Juhani Saarinen

Nykyinen urheilutapahtumien järjestämis kysymys on ajautunut kiville, koska tapahtumien järjestäminen on tullut niin kalliiksi, että yhä harvempi valtio pystyy enää järjestämään kisoja kohonneiden kustannusten myötä.
Valitettavasti "kilpavarustelu" on mennyt liian pitkälle, esim Kreikka joka järjesti kisat 2004, ja monet muut maat jotka kisoja on järjestänyt esim kilpailupaikkojen ränsistyminen on silmiin pistävä näky,esim Kreikan olympialaisten 2004 järjestetyt kisat oli Kreikan talouselämän alamäen alku, jossa Ranskalaisten ja Saksalaisten pankkien Kreikalle antamien ylisuurien lainojen takaisinmaksujen kanssa ollaan lirissä, ahneus on suuressa roolissa näissäkin asioissa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ateenan olympiakisojen kustannuksista ja tilinpidosta kiisteltiin
vielä tällä vuosikymmenellä. Oli sitä kreikkalaista "suurpiirteisyyttä" tietojen oikeellisuudessa ennen euroon liittymistä.

Kisojen esittely kv-olympiakomitena sivulla
http://www.olympic.org/athens-2004-summer-olympics

http://www.olympic.org/ioc-interim-and-final-repor...

Ihmettelen vaan kv-olympiakomitean sivustakatsojan roolia esim. Sotshin
olympiakisojen budjetissa ja sivuilmiöissä

Pasi Harjamäki

Se on pakko myöntää, että on hämmästyttävää miten venäläiset selvisivät Sotshin olympialaisista ilman ongelmia.
Vielä vuosi ennen kisoja näytti siltä, että kisapaikat eivät voi ehtiä millään valmiiksi kisoihin mennessä. Puhumattakaan muista ongelmista, mutta kisat saatiin käytyä ilmeisesti ilman mitään suurempia kommelluksia. Totta kai kisojen hinta paisui arvioidusta 14 miljardista 50 miljardiin, johtuen korruptiosta ja suuruuden hullusta hölmöilystä, mutta joka tapauksessa pieni ihme kisat olivat.
Ihme on sekin, jos jalkapallon MM-kisat onnistuvat Venäjällä.