SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Brasilian epävakaa talous ja korruptioskandaalit varjostavat olympiakisoja

 

Ensi vuonna pidetään Rio de Janeirossa  kesäolympiakisat (05-21.08.2016) . Brasilia ei vielä ole ehtinyt kunnolla toipua viime vuonna pidetyistä jalkapallon MM-kisoista.

Brasilia  on vakavan talouslaman kourissa. Samaan aikaan maata järisyttää korruptioskandaali, jonka pyörteet ulottuvat maan presidenttiin saakka.  Massiivisia mielenosoituksia on nähty monissa Brasilian kaupungeissa.

Sotshin  (ks. linkistä lisää muiden olympiakisojen kustannuksia) vuoden 2014 talviolympiakisat  olivat olympiahistorian kalleimmat kisat ($ 50 billion).  Nyt en luotettava lähdettä ehtinyt löytää tähän, mikä on Rio de Janeiron kesäolympiakisojen kustannusarvio. Tässä linkissä pyöritellään lukuja puoleen jos toiseenkin, mutta ilmeisesti ainakin 11-14 mrd dollaria kisat tulevat maksamaan. Lontoon vuoden 2012 kesäolympiakisojen budjetti oli n. 12 mrd dollaria.

Herää aiheellinen kysymys, selviääkö Brasilia ensi vuoden kesäolympiakisoista, kun jalkapallon MM-kisatkin olivat maalle taloudellinen ponnistus.  Maan sisäiset levottomuudet kasvavat ja tilanne maan johdolle käy hankalaksi  maan talousahdingon ja korruptioskandaalien johdosta.

Kirjoitin täällä aiemmin ennen jalkapallon MM-kisoja Brasilian levottomuuksista ja kasvaneesta rikollisuudesta. Nyt on minusta tilanne vieläkin vakavampi , jos maan korkein johto ei saa tilannetta uskottavasti ja luotettavasti hallintaan.

Valtio-omisteisen Petrobrasin ympärillä on kuohunut. Presidentti Dilma Rousseff toimi itse Petrobrasin hallituksen puheenjohtajana lahjusepäilyjen aikaan, mutta hän ei ole epäiltynä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää