SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Jääpallon MM-kisoissa kolmen tasokastin maita

Tämänvuotiset miesten   jääpallon MM-kisat  Venäjän Habarovskissa ovat edenneet mitaliotteluihin. Huomenna pronssiottelussa pelaavat Suomi ja  Kazakstan sekä lauantaina maailmanmestaruudesta Ruotsi ja  Venäjä.

Miesten maailmanmestaruudesta on pelattu vuodesta 1957 ja naisten osalta vuodesta 2004. Kansainvälisen jääpalloliiton jäsenmaita löytyy maista, joissa ei uskoisi edes pelattavan jääpalloa.

Miesten sarjan MM-mitalitaulukkoa johtaa Venäjä, jos Neuvostoliiton mitalit lasketaan mukaan ja  toisena on Ruotsi. Molemmilla on yhteensä 34 mitalia eli mitali jokaisista MM-kisoista. Suomen mitalisaalis on 27 mitalia, josta yksi maailmanmestaruus vuodelta 2004.

Naisten sarjan MM-mitalitaulukkoa johtaa Ruotsi ylivoimaisesti . Suomi on saavuttanut neljästi pronssia.

Venäjän Habarovskissa nyt pelattavien MM-kisojen A- ja B-lohkon  ottelutuloksia silmäillessä huomiota kiinnittää suurinumeroiset lopputulokset (esim. Kazakstan-Valko-Venäjä 26-8 tai Venäjä -USA 17-2) ).  MM-kisoissa on mukana ainakin kolmen  tasokastin maita: a) Venäjä ja Ruotsi   b) Suomi ja  Kazakstan  sekä  c) muut.

Saapa nähdä, miten huomenna Suomelle käy pronssiottelussa Kazakstania vastaan. Kolmena edellisenä vuonna (20122013 ja 2014) vastaava maiden pronssiottelu on päättynyt Kazakstanin voittoon. Vastaavasti kolme edellisenä vuonna samat maat Ruotsi ja Venäjä ovat pelanneet loppuottelussa.  Vuonna 2012 Ruotsi  voitti maailmanmestaruuden, kuten edellä olevasta 2012 linkistä käy ilmi.

Miksi MM-jääpallosta on tullut  ainakin kolmen tasokastin otteluita. Yksi selitys löytyy siitä, että Ruotsissa ja Venäjällä jääpallon harrastus on muita maita paljon laajempaa. Molemmissa maissa on jääpalloa varten rakennettu paljon sisähalleja (vrt Ruotsi ja Suomi). Pikaluisteluväki odottaa jääpalloväen ohella myös sisähallia, mutta asia on ollut vuosikausia vain suunnittelu- ja ideatasolla rahoituksen puuttuessa.

Suomeen jääpalloilu tuli Pietarista 1890-luvun lopussa . Jääpallon Suomen mestaruudesta  pelattiin tänä talvena  jo 105 kerran. Mikkelin Kampparit oli vuorossa voittaa miesten Suomen mestaruus. Naisten sarjassa mestaruuden voitti Wiipurin Sudet. Suomen Jääpalloliiton  alaisuudessa pelataan (Sarjat ) monia muitakin sarjoja ylimpien sarjojen lisäksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Pronssiottelu -live

Kazakstan otti taas pronssia Suomen nenän edestä.

http://www.worldbandy.com/report/games/game.asp?ga...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Loppuottelu -live

Venäjä voitti maailmanmestaruuden Ruotsin nenän edestä.
Ruotsi johti ottelua 3-1, kun kokonaispeliaikaa oli pelattu runsaat 82 minuuttia.
Runsaan 6 viimeisin minuutin aikana Venäjä teki 4 maalia ja näytti
Ruotsille, missä kaappi seisoo.

http://www.worldbandy.com/report/games/game.asp?ga...

P.s. Tulkoon tässä yhteydessä mainittua, että Suomen naiset ottivat
pronssia naisten jääkiekon MM-kisoissa, kun Suomi kukisti itsensä
Venäjän numeroin 4-1.

http://www.worldwomen2015.com/en/news/fin-rus-bronze/

Puheenaiheeseen liittyvää