SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Edustaako Kaisa Mäkäräinen Suomea helmi-maaliskuussa kaksissa MM-kisoissa?

 

Ampumahiihdon maailman cup alkoi  viikonvaihteessa Östersundissa. Suomen Kaisa Mäkäräinen aloitus oli loistava: voitto ja kaksi muuta palkintosijaa. Viime kauden kokonaiscupin ja kahden matkakohtaisen maailman cupin voittaja Kaisa Mäkäräinen johtaa nyt myös  alkaneen kauden maailman  cuppia.

Erityistä huomiota kiinnitti Östersundissa Kaisa Mäkäräisen erinomainen hiihtovauhti. Hiihtovauhdin perusteella tulee monen hiihdon ystävän mieleen ajatus, että  Kaisa Mäkäräisen hiihtovauhti riittää  edustamaan Suomea  myös hiihdon MM-kisoissa Falunissa. Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat käydään 18.02-01.03.2015 eli ennen 04.03.2015 alkavia ja 15.03.2015 päättyviä Kontiolahden ampumahiihdon MM-kisoja.

Kaisa Mäkäräiseen nojaa täysin Suomen ampumahiihdon menestys Kontiolahden MM-kisoissa. Käsitykseni mukaan hän ei ole sulkenut pois mahdollisuutta osallistua myös Falunin MM-kisoihin. Mäkäräiselle  sopiva matkoja Falunissa olisivat 24.02.2015 hiihdettävä vapaa hiihtotyylin 10 km ja 26.02.2015 hiihdettävä naisten viesti.

Maastohiihdon puolella miehet  (Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi) ovat tällä kertaa aloittaneet kauden naisia paremmin. Mitalit tulevat olemaan tiukassa Ruotsin maaperällä Falunissa käytävissä MM-kisoissa. Kaisa Mäkäräistä saatetaan tarvita vahvistamaan Suomen naisten viestimaajoukkuetta. Viime kädessä Kaisa Mäkäräinen  itse ratkaisee,  häiritsevätkö Falunin  MM-kisat keskittymistä Mäkäräisen pääkilpailuihin Kontiolahden MM-kisoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Uskon Kaisan satsaavan kaikki paukut kotikisoihinsa Kontiolahteen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ilman muuta Kontiolahden kisat ovat Mäkäräisen pääkisat.
HS:n haastattelussa ei kuitenkaan kieltänyt mahdollisuutta olla mukana myös Falunissa. Vuonna 2013 hän oli mukana Val di Fiemessä hiihdon MM-joukkueessa
http://www.hs.fi/urheilu/a1416113074792

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei kieltänyt, mutta minusta olisi parempi antaa Kaisalle oma rauha keskittymiseen, eikä repiä naista kappaleiksi. Kisoja on aivan varmasti tarpeeksi ampumastadioneillakin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #3

Tuo on totta, hän tarvitsee keskittymisrauhan. Mutta jos hän päättää itse osallistua esim. maastohiihdon SM-kisoihin tammikuun lopussa vapaan 10 km:n hiihtoon, sitäkään keskittymistä ei saisi julkisuudessa repostella.

P.s. Vuoden 2014 urheilijan valinta on tammikuussa. Antti Ruuskasen EM, Iivo Niskasen ja Sami Jauhojärven kultamitali on vastaan Mäkäräisen maailmancupin kokonoiskailpailun voitto ja kaksi matkacupin voittoa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Juuri näin, en ole eristämässä, enkä estämässä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #4

Ei maailmancup paina äänestyksessä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

Niin. Tuli tätä vuoden urheilija-asiaa jo täällä aiemmin pohdittua. Enpä tuossa nyt Mäkäräistä ehdota vuoden parhaaksi.

Vuoden 2014 urheilija löytynee yleisurheilukentältä tai hiihtoladulta
http://sjphki.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu/1786...