SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomen pelasi tasonsa mukaisesti, muttei se riitä jalkapallon arvokisoihin

Moni jalkapallon ystävä varmaan illalla harmitteli Suomen tappiota Unkarille jalkapallon EM-karsintaottelussa. Unkari teki voittomaalin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Siihen saakka Suomen joukkue oli esittänyt ihan kelvollista peliä Unkaria vastaan.

Suomi pelaa F- karsintalohkossa. Romania ja Pohjois-Irlanti ovat jo pikkuisen karkuteillä. Seuraavaksi Suomi kohtaa maaliskuussa Pohjois-Irlannin. EM-kisat pelataan vuonna  2016 Ranskassa

Suomi on Fifan rankingissa tällä hetkellä sijalla 63. Pohjoismaista  parhaiten on rankingissa -yllättäen -  Islanti sijalla 28, sitten Tanska on  sijalla 32, Ruotsi sijalla 39 ja Norja sijalla 68.  Uskokaa tai älkää, mutta illalla Kreikan voittanut Färsaaret on vasta sijalla 187. Färsaarethan pelaa samassa Suomen karsintalohkossa. Näytetäänpä muistin virkistämiseksi, missä Tanskalle kuuluva Färsaaret sijaitsee. 

Urheilevan Suomen kansan on katsottava vain totuutta silmiin. Vaikka Suomi pelasi kelvollisesti oman tasonsa mukaisesti eilenkin, se vain ei  riitä takaaman pääsyä miesten jalkapallon  arvokisoihin.

Jalkapallossa tehdään Suomessa  upeaa nuorisotyötä kautta maan. Asukasluvultaan pienenä maana Suomen tulisi tehdä selvempiä strategisia valintoja, mihin lajeihin se panostaa. Norjassa on näin tehty. Myös eri lajien välistä yhteistyötä tulisi lisätä paljon enemmän, mitä sitä tällä hetkellä tapahtuu.

Palloliitto kertoo kyllä omilla sivuillaan  visionsa, missionsa  ja strategiansa. Mutta jotenkin tuntuu tekstiä lukiessa, ettei muuta urheilua Suomessa olisikaan. Tosin tuo ei ole yksin jalkapalloväen vika.  Sama ilmiö ja vähän omaan lajiin käpertyminen vaivaa muitakin lajea. Lajiliittoja urheilevassa Suomessa riittää.

 

Färsaarten jalkapallohistoria

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Pohjoismaista parhaiten Fifan rankinglistalla oleva Islanti on aloittanut
oman karsintalohkonsa vakuuttavasti ja johtaa omaa A-karsintalohkoaan.
http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers/season=201...

Islanti pelaa tänään vierasottelun toista lohkon puhtaan pelin joukkutta Tsekkiä vastaan.

Edellisen karsintaottelun suurta jalkapallomaata Hollantia vastaan Islanti voitti puhtaasti 2-0. Islannin maalisuhde kolmen pelatun ottelun jälkeen on 8-0.

Suomella vastaavasti omassa lohkossaan maalisuhde neljän ottelun jälkeen on 4-5 eli pakkasen puolella.