SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Vuoden 2014 urheilija löytynee yleisurheilukentältä tai hiihtoladulta

 

Tätä vuotta on vielä pari kuukautta jäljellä. Tässä vaiheessa vuotta voidaan  jo tehdä alustavaa inventaaria, kenestä tulee Suomen 2014 vuoden urheilija. Vuoden urheilija valitaan Urheilugaalassa 13.01.2015. Tässä linkissä pyydetään ehdotuksia, kenen kuuluisi olla ehdolla vuoden urheilijaksi. Urheilugaalassa julkistetaan useita muitakin valintoja ja huomionosoituksia. Tästä linkistä näet vuoden 2013 valinnat ja huomionosoitukset.

Vuosi 2014

Moottoriurheilussa  löytyy ainakin kolme ehdokasta 10-listalle.   Mika Kallio ja   Jari-Matti Latvala ovat  saavuttaneet  osakilpailuvoittoja ja palkintosijoja sekä Valtteri Bottas  myös useita palkintosijoja . Mika Kallio sijoittuu  motogp2 –sarjassa MM-pisteissä toiseksi  ja samoin Jari-Matti Latvala  rallin MM-sarjassa toiseksi. Valtteri Bottaksen sijoitus on vielä auki,  mutta hänen sijoituksensa F1 MM-taulukossa  lienee sijoilla 4-6.  Jos joku em. olisi yltänyt lajinsa maailmanmestariksi, olisi ehdottanut häntä vuoden urheilijaksi. Mutta näin ei tänä vuonna vielä käy.

Vuoden urheilijaa onkin etsittävä yleisurheilukentältä ja/tai  hiihtoladulta. Keihäänheiton Euroopan mestari Antti Ruuskanen on vahva nimi vuoden urheilijaksi. Seuraavat muut  nimet tulevat Sotshin hiihtoladulta, nimittäin sprinttiviestin olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi.  Jos näistä kahdesta toinen pitää nostaa etusijalle, hän on Iivo Niskanen. Iivo Niskanen hiihti  alle 23-vuotiaitten 15 km:n maailmanmestariksi ennen  Sotshin kisoja. 

Edellä mainitsemani nimet moottoriurheilun, yleisurheilun ja hiihdon puolelta löytynevät 10 parhaan listalta. Muita ehdokkaita 10 -listalle on lukuisa määrä. Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen Sotshin kahdella hopeamitalilla ja  Tero Pitkämäki  EM-pronssilla sekä  Timanttiliigan kakkossijalla  miesten keihäänheitosta ovat vahvoja ehdokkaita listalle  Lumitauluissa hopeaa Sotshista saavuttanut Enni Rukajärvi kuuluu myös 10 –listalle. Naisten ampumahiihdon maailmancupin (+ lajicupit) voittajaa Kaisa Mäkäräistä ei tietenkään voi sivuuttaa, on  se niin kova suoritus.

Sitten  muista lajeista nostaisin ehdokkaaksi 10-listalle  jääkiekosta Tuukka Rask, lumilautailusta Petja Piiroinen,  golfista Mikko Ilonen, voimistelusta Tommi Tuuha  sekä  pyörätuolikelauksesta Leo-Pekka Tähti. Muitakin maininnan arvoisia nimiä on paljon, jotka ovat saavuttaneet kuluneena vuonna kansainvälistä menestystä ja ovat lajinsa parhaita Suomessa. Vuoden 2013 lista  antaa hyvän kuvan, ettei moni hyvä ja kansainvälisen tason lajinsa paras Suomessa  mahtunut 10 –parhaan listalle (2013 vuoden urheilija   ja lajien parhaat 2013 ) . 

Vuoden urheilijavalinnasta käydään aina jälkikäteen joka kerta polemiikkia. Tuskin siltä voidaan tälläkään kertaa välttyä. Mehän olemme kaikki nk. asiantuntijoita.

Mitä sinä lisäisit 10 -listalle pohdittavaksi ?

Kausi 2015

Talvilajien maailmancupit ovat käynnistymässä. Ensi talvena käydään  erillisiä  MM-kisoja monissa talvilajeissa  (Falun, Kontiolahti, Vail/Beaver Creek , Kreischberg). Seurattavia muitakin tapahtumia riittää paljon, jääkiekon MM-kisat Tsekissä ja pikaluistelun sekä ampumahiihdon  maailman cupit ja MM-kisat.

 

Vuoden urheilija  1947 - 2013

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Track & Field -lehden vuoden ranking lista julkaistaan myöhemmin. Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki ovat ainoat, jotka tulevat mahtumaan suomalaisista yleisuheilussa 10-parhaan joukkoon miesten keihäänheitossa.

http://www.trackandfieldnews.com/images/stories/Ra...

Kuka sitten on keihäänheiton ranking -listan ykkönen
http://www.iaaf.org/records/toplists/throws/javeli...

Afrikan mestariksi heitti Suomessa valmennettu Kenian Julius Yego, eikä Egyptin -myös Suomessa valmennettu -
maailmantilaston ykkönen Ihab Abdelrahman EL SAYED
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_African_Champion...

Aasian kisoissa mestariksi ja maailmantilaston kakkoseksi heitti Qinggang ZHAO
http://www.incheon2014ag.org/Sports/AT/Result?RSC=...

Timanttiliigan voitti puolestaan Saksan Thomas RÖHLER
http://www.diamondleague-zurich.com/Results/Overvi...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Late News

Ismo Leikola voitti tämän maailman hauskin kilpailun.

http://www.laughfactory.com/IsmoLeikola

P.s. Urheilutoimittajien liitto joutuu pohtimaan, kuuluko tämä
vuoden urheilija kategoriaan. :D

P.s. Monet suomalaisten maailmalla huomiota saaneet menestyslajit eivät kuluu valinnan piiriin
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8211639.stm

Matti Siikala

Ameriikassa hauskin saa miljoonia, ei mitalia.
Siitä vaan Seinfeldin ja Ray Romanon apajille- ei ole helppoa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Liekkö tuo kuvan pysti annettu näistä kilpailuista. Rahaahan tuli vaatimattomasti verrattuna noitten henkilöihin tienesteihin.
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288756453594...

Matti Siikala Vastaus kommenttiin #4

Sehän on paljolti kilpailun järjestäjästä kiinni.
Ei tainnut olla WarnerBros.

Jerry Seinfeldille tarjottiin miljoona dollaria per jakso.
Hän kieltäytyi koska ei ollut enää mielestään hauska tai aito.
Miljoona tv-huumorijaksosta!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #5

Toiset osaa hinnoitella, toiset ei, mutta joku ne maksaa -aina.