SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Yleisurheilukisojen järjestäminen taloudellisesti riskialtista

 

Ruotsin lehdet uutisoivat, että Tukholmassa vuosittain järjestettävä yleisurheilun DN -gaala on suurissa talousvaikeuksissa. Toinen lehti jopa uutisoi, että uutinen olisi, ellei DN-gaala ajaudu konkurssiin. DN -gaala on samalla ollut IAAF:n  Timanttiliigan osakilpailu.

Elokuussa pidetty DN-gaala oli tänä vuonna mielestäni vuosikausiin tulostasoltaan vaatimattomampi. DN-gaala on myös merkitty ensi vuoden kalenteriin  30.07.2015  IAAF:n Timanttiliigan osakilpailuksi.

Oma seurani järjesti vuosikymmeniä perinteisiä yleisurheilun Maailmankisoja, jotka  myöhemmin muuttuivat GP-kisoiksi. GP-kisat päättyivät vuonna 2006 taloudellisesti kannattomina. Oma seurani haki vuosia yhteiskumppaneina niin, että viimeisinä vuosina HKV vastasi kisojen tuomari- ja toimitsijatehtävistä ja yhteistyökumppani kisojen taloudesta  sekä urheilijahankinnasta.

Yleisurheilulle on suoranainen kulttuuritappio, jos Suomen kaltainen perinteikäs yleisurheilumaa jää  sivustakatsojaksi  kansainvälisten yleisurheilukilpailujen järjestäjänä. Kun puhutaan yhdestä olympiahistorian kaikkien aikojen yhdestä suurimasta nimestä, hän on suomalainen Paavo Nurmi.

Suomen ja Ruotsin välistä maaottelua pidetään yhtenä yleisurheilun  kulttitapahtumana, jollaista vastaavaa ei muilla mailla ole.  Vaikka Helsingissä on järjestetty kesäolympiakisat 1952, yleisurheilun MM-kisat 1983  ja 2005 sekä yleisurheilun  EM-kisat 1971, 1994 ja 2012, vuosittaisen suuren kansainvälisen yleisurheilutapahtuman puuttuminen Suomesta  on tosiasia tällä hetkellä.  

Yleisurheiluhenkisenä  toivon kaikkea hyvää Turun hankkeelle saada vuodeksi 2017 Paavo Nurmen  kisat  samalla Timanttiliigan osakilpailuksi. DN -gaalan talousvaikeuksista puhuttiin jo vuosi sitten ja, että kisat  päättyisivät jo vuonna 2013. Kisoja päätettiin kuitenkin jatkaa, mutta nyt DN-gaala on taloustotuuden edessä.  Yksi varteenotettava näkökohta on, että DN -gaala ja Turun kisahanke tekisivät jatkossa yhteistyötä .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Vuoden 2006 Helsingin GP-kisojen tulokset

http://live.time4results.com/yu/2006/helsinkigp/

P.s. Kuten tulosluettelosta käy ilmi, paikalla oli monissa lajeissa
maailmantähtiä (moukari, seiväs, kuula, 800 m, 3 000 m ej, 110 m aj, pituus, naisten keihäs, naisten 3-loikkka, naisten 800 m, naisten 10 000 m )

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Maailmankisat oli iso tapahtuma, samoin Toukokuun kymppi. Tuli monta kertaa oltua ko. kisoissa.

Sääli, että yleisurheilulla ei ole vastaavaa nostetta kuin esim. 1970-luvulla. Varmaan vetovoiman on vienyt kaikenmaailman gp:t ja timanttiliigat. Enää ei juosta mies mies vastaan, vaan jänisten perässä kuin ravihevoset.

Ei sellaista idioottihölkkää viitsi juuri kukaan katsoa.

Toinen syy on tietenkin doping. Satasta juostaan niin lujaa, että hirvittää. Ilman aineita harva ukko alittaisi edes kymmentä sekuntia.

Oikeastaan ainoa kunnon yu-kisa on perinteinen Suomi-Ruotsi -maaottelu. Aitoa urheilun iloa ilman aineita. Sen kertoo jo tulostaso.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Maailmankisat olivat alunperin 2-päiväiset kisat. Toukokuun kymppiä järjesti
naapuriseura VU, mutta sekin on hiipunut vähitellen. Kisapaikkana on viime vuosina ollut Eläntarhan kenttä. Oliko tänä vuonna koko kisaa ?
http://www.viipurinurheilijat.fi/?x103997=237230