SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Norjan hiihtokansaa koetellaan

 

Hiihtotähti Petter Northug on saanut  50 päivää ehdotonta vankeutta ja 185  000 kruunua (22 500 euroa) sakkoja. Lisäksi hän menettää ajokorttinsa määrittelemättömäksi ajaksi. Käytännössä se tarkoittaa viittä vuotta.  Northugin saama tuomio on yksi Norjan pääuutisia tänään (NRK, Verdens Gang, Dagbladet, Aftenposten) .

Petter Northug ajoi 1,65 ‰:n humalassa Trondheimissa  toukokuussa. Kolarin jälkeen hän jätti loukkaantuneen matkustajan autoon.

Petter Northugilla on  samaan aikaan jatkunut sponsorikiista Norjan hiihtoliiton kanssa. Asiassa uskotaan kuitenkin päästävän sopimukseen  norjalaislehti Dagbladetin mukaan.

Norjan hiihtoliitto on vaatinut, että Northugin on katkaistava yhteistyönsä ja  sponsorisopimuksensa Coop -kauppaketjun kanssa. Myös kauppaketju Coop asetti aiemmin Northugille tiukkoja vaatimuksia jatkoyhteistyöstä.

Verdens Gang -lehden mukaan kauppaketju Coop vaati, että Northugin pitää päästä eroon valmentajastaan Eirik Myhr Nossumista, manageristaan Are Söreum Langåsista ja valmennusyritys Nya Höjderistä, jossa hänen isänsä John on töissä.

Northug ilmoitti hyväksyvänsä  vaatimukset. Hänen mukaansa  muutokset taustajoukoissani ovat välttämättömiä, jotta voin saavuttaa talvella parhaat mahdolliset tulokset.

Seuraavat hiihdon MM-kisat pidetään Ruotsin Falunissa ensi helmikuussa. Miten paljon tämä keväästä alkaen jatkunut häly häiritsee Petter Northugin valmistautumista MM- kisoihin jää nähtäväksi.  Hän itse sanoo olevansa mukana Falunissa. Viime talven Sotshin talviolympiakisoissa hän jäi mitaleitta  siihen mennessä jo  varsin mittavaksi muodostuneella hiihtourallaan.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________

 

Norjan hiihtokansaa koetellaan muutoinkin. Toinen  huono uutinen  Norjasta saatiin, kun  Norja vetäytyi vuoden 2022 talviolympialaisten hakemisesta.  Norjan suurimmat puolueet vetivät hankkeelta tukensa ja pyysivät hallitusta pysäyttämään haun.   Oslo oli hakukilpailun vahva ennakkosuosikki. Asiasta oli järjestetty kansanäänestys aiemmin, jossa oslolaisten enemmistö kannatti kisojen hakemista.

Minustakin on valitettavaa Oslon vetäytyminen kisojen hakemisesta. Meillä suomalaisilla on vuoden 1952  Oslon talviolympiakisoista suorastaan legendaariset muistot.

Seuraavat talviolympiakisat  vuonna 2018 järjestetään Etelä-Korean PyeongChangissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

FIS:n sivuilta en huomannut asiasta uutisointia.
http://www.fis-ski.com/news-multimedia/

Johtunee siitä, että Norjalla on vahva edustus mm. FIS:n maastohiihdon
puolella.

----------

P.s. Ruotsin puolella tuntui eilen, että otettiin kaikki irti Northugin tuomiosta

”Northug borde bli avstängd från VM”

http://www.svt.se/sport/northug-har-erkant

http://www.dn.se/sport/esk-northug-kommer-knalla-i...

http://www.dn.se/sport/northug-doms-till-fangelse-...

http://www.expressen.se/tv/sport/northug-om-rattfy...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/...

__________________

P.s. Nämä doping -säännökset ovat ristiriitaiset esim. näissä tapauksissa