SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Pohjois-Korea nousi otsikoihin Aasian kisoissa

 

Viikonvaihteessa päättyivät  Etelä-Korean Incheonissa 19.09-04.10.2014 käydyt   Aasian kisat (XVII Asian  Games). Kisat ovat kesäolympiakisojen  jälkeen  suurin ja laajin urheilutapahtuma.  Kaikki  45  Aasian kansainvälisen olympiakomitean jäsenmaata osallistui kisoihin. Kisoihin osallistui n. 13 000 urheilijaa ja n. 7000 median edustajaa.  Aasian kisojen lajivalikoimaa voi verrata  esim. kesällä pidettyihin brittiläisen kansainyhteisön kisoihin (The XX  Commonwelth Games).

Suomalaisessa mediassa ei paljoa ole uutisoitu Aasian kisoja. Yleisurheilupuolelta uutisoitiin kiinalaisen keihäänheittäjä   Qinggang   Zhaon  miesten keihäänheitossa heittämä 89,15, joka sijoittuu tämän vuoden maailmantilastossa toiseksi ohi suomalaisten.  Myös kisojen dopingkäryistä on uutisoitiin, mm. kiinalaisen naismoukarinheittäjän kärystä.

Aasian kisat  nousivat maailmanlaajuisesti esille kisojen päätöspäivänä, kun Pohjois-Korean korkea-arvoinen delegaatio ilmestyi yllättäen kisoihin. Tuoko vierailu  läpimurron Etelä- ja Pohjois-Korean  välillä vuosikymmeniä vallinneisiin kireisiin suhteisiin, jää nähtäväksi. Samalla kansainvälisessä mediassa alkoi spekulointi siitä, missä on maan johtaja Kim Jong-un.

Kiina oli Aasian kisojen ylivoimaisesti menestyin maa.  Pohjois-Korea löytyy mitalitaulukon sijalta 7, joka ei suinkaan ole huono sijoitus 45 osallistuvan maan joukossa. Pohjois-Korea menestyi huomattavasti paremmin kuin kaksissa edellisissä vv. 2006 ja 2010 Aasian kisoissa.

Eurooppaankin puuhataan  nyt Euroopan kisoja (European Games) , jotka on tarkoitus järjestää ensi vuonna Bakussa, Azerbaidžanissa 12.-28.6.2015.

 

Asian Games history

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)