SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Saksa, Argentiina ja Hollanti jalkapallon MM-kisojen pelillisesti parhaat maat

 

 

Jalkapallon  vuoden 2014  MM-kisat Brasiliassa ovat päättyneet kautta aikain Saksan ansaittuun neljänteen maailmanmestaruuteen. Hopea- ja pronssijoukkueet Argentiina ja Hollanti ansaitsivat mitalinsa, sillä maat eivät hävinneet varsinaisella peliajalla näissä MM-kisoissa yhtään ottelua.

Nämä kisat jäävät mieleen monestakin syystä. Paljon keskustelua ja uutisointia maailmalla herätti, miten Brasilia selviytyy MM-kisojen järjestelyistä  ja kisojen turvajärjestelyistä. Nyt voidaan sanoa, että Brasilia selvisi MM-kisojen järjestelyistä hyvin.

Urheilullisesti pelatut ottelut  muodostuivat korkeatasoiseksi. Yhtään ”heittopussimaata”  ei kisoissa nähty. Paradoksaalista kyllä kisojen isäntämaa Brasilia kärsi itse kisojen suurinumeroisimman 1-7  tappion ottelussa Saksaa vastaan.

Brasilian MM-kisat jäävät myös mieleen kehittyneen tiedonvälityksen ja ICT-tekniikan kautta. Enpä muista minkään lajin MM-kisoja kesä- ja talviolympiakisoista puhumattakaan, jossa ihmisten reaktioita ja tuntoja olisi näin koskettavasti välitetty niin voittaneen maan kannattajien  iloa kuin hävinneen maan surullisia ilmeitä lapsia myöten.

Suomen valtiollinen YLE  välitti kaikki MM-kisojen ottelut, josta se ansaitsee kiitoksen selostajia ja asiantuntijoita myöten.

Ja lopuksi sitten tähän voittajamaan riemua Saksan muutamista TV-yhtiöistä ja lehdistä: ARD, ZDF, RTL , FAZ, Süddeutsche Zeitung, Der Spiegel, Die Welt  jne. Ehkäpä tuo Die Weltin otsikko "Ganz Deutschland ist Weltmeister" kuvastaa parhaiten tuntoja nyt Saksassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

MM-kisojen satoa: Buenos Airesin kaduilla riehuttiin toden teolla ja ydinkeskustassa eli Obelskilla väki yltyi mellakoimaan. Viranomaisten mukaan kahdeksan poliisia loukkaantui ja 40 röttelöitsijää pidätettiin.
Kaikki alkoi siitä, kun Obeliskilta lähtevällä Corrientes kadulla 15 jalkapallofania nousi tv-auton katolle ja repivät siellä olevat antennit irti, samalla lehtimiehet piirittivät paikan puolestaan repiäkseen otsikoita.
Siitä se sitten nopeasti ryöstäytyi käsistä. Eräät baarit lopettivat tarjoilun, mikä tiesi 'itsepalvelua'. Kivet alkoivat lennellä kohti mellakkapoliisia, pankit, baarit, teatterit ja kaupat joutuivat ilkivallan ja ryöstelyn kohteeksi. Kaikki roina, mikä irti saatiin, raahattiin kaduille ja sytytettiin tuleen. Ei pelkästään kyynelkaasuaseista peräisin olevia laukauksiakin kuultiin useita. Lapsien kanssa paikalla olleet yrittivät paeta kyynelkaasua ja väkivaltaa hotellien halleihin ja suojaisiin käytäviin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kuten mainitset kaikki alkoi pienen joukon tappelusta ja ryöstelystä.
Luulenpa, että todelliset Argentiinan jalkapallofanit sanoutuvat irti
huligaaneiden touhusta.

http://edition.cnn.com/2014/07/14/sport/football/a...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#2: "todelliset Argentiinan jalkapallofanit sanoutuvat irti
huligaaneiden touhusta."

Näin on. Valittavasti viinanhuurhuinen huliganismi on pesiytynyt moneen suureen urheilutapahtumaan. Niin on, jos siltä näyttää!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kun ottaa huomioon että tuon "mu..kun pään" takia koko maalima oli suurimpiirtein kuukauden sekaisin, niin ei tuo nyt niin kummonen palkinto ollut. Urheiluhullu maailma sai huumeensa. Mainosta tietysti järjestäjämaalle mikä senyt lieneekin mutta paljon myös kärsimystä ja vääryyttä liittyi tuohon ja sen kokivat ihan muut kuin ne jalkapallofanit.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt kun kisat ovat onnellisesti ohitse, tulisi miettiä seuraavia asioita.

- tahalliset taklaamiset
- paidasta repimiset
- kaksin käsin estäminen

Jalkapalloon ei kuulu vastustajan pelipaidassa roikkuminen, eikä takaapäin halaaminen, eikä myöskään hidastuksista selvästi osoitettavissa olevat piilokoiruudet.

Olisi harkittava todella kentän ulkopuolista videotuomaria, kuten jääkiekossa ja sitten vain "puhelimeen", jos asia näyttää epäselvältä kentällä.

Muutamia todella härskejä taklauksia meni pään silityksillä. Toisaalta puremisesta kyllä osattiin jälkijunassa rangaista suhteellisen kovastikin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ja muutaman kerran olisi ollut myös pelaajien kypärälle tarvetta .
http://yle.fi/urheilu/tyrmatty_saksalainen_tokeni_...

Christoph Kramer ei muista eilistä peliä, eikä sitä, että
hänet talutettiin pois .

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

On se hyvä, että en saanut tuota futistartuntaa nuorena. Ei tarvitse olla nyt lopen väsynyt, eikä hillua kaduilla, kun ei kiinnostanut edes yhden matsin vertaa. Luin kyllä lopputulokset kiinostuneena lehdistä tms. Ja, sen verran sivusisilmällä, että ovat nuo huippupelaajat käsittämättömiä jonglöörejä. Jos tämän taas sanoisin mexicolaiselle vävylleni, hän "ampuisi" minut.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Itse seurasin kisoja myös maailman politiikan näkökulmasta.
Katsomossa eilen paikalla olivat tietysti Saksan liitokansleri ja liittopresidentti sekä Venäjän presidentti. Merkel ja Putin tapasivat
myös kahden kesken Ukranan tilanteen johdosta.

Putin oli reissussa myös Venäjän suurvaltaaseman pönkittämiseksi; Kuuban käynnillä Neuvostoliiton aikaiset velat antoi lähes kokonaan anteeksi ja ennen loppuottelua Putin kävi myös Argentiinassa kauppaamassa ydinvoimaloita konkurssikypsälle maalle. Edellisesta Argentiinan konkurssista ei ole kuin vähän yli 10 vuotta.

Samaan aikaan lähi-idästä välittyy tälläisiä kuvia Israelin ja Hamasin välisestä konfliktista
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28282291

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tämä oli hyvä näkökulma !

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #8

Putin oli myös paikalla sen vuoksi, että seuraavat vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat järjestetään Venäjällä pääpaikkana Sotshi.
http://www.fifa.com/worldcup/russia2018/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Tuo jää nähtäväksi. Helsingissäkin piti pitää Olympialaiset vuonna 1940. Liian innokkaat olympiavieraat vain alkoivat saapua turhan ajoissa ...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Pojan väsynyt kommentti viime yöltä, kun kannoin sitä kohti raitiovaunua: Papa, ich bin Weltmeister!

Voi sitä pienen lapsen riemua ja silmien kirkkautta, kun odotus palkittiin. Hieno päätös Saksan upealle turnaukselle.

Pentti Järvi

YLE:n lähetyksiä vältin kuin ruttoa tietäessäni selostuksen laadun: yhtä huutoa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Katson Saksan tv:n suoraa kuvaa Berliinistä,jossa juhlitaan
maailmanmestareita. Yleisöä paikalla arvioidaan olevan jopa puoli miljoona hmistä.
http://www.sportschau.de/fifawm2014/nachrichten/bi...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Buenos Airesissa Obeliskilla 80:sta pidätetystä riehujasta vain yhtä ei vapautettu. Pääosa syyllistyi lähinnä virkavallan vastustamiseen ja vain lievään vahingon tekoon, joten he saavat kutsun oikeuteen, kunhan todistusaineisto on selvitetty.