SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomen sijoitus putosi jalkapallon rankingissa MM-kisojen kynnyksellä

 

Kansainväkinen jalkapalloliitto (FIFA) on julkaissut tuoreen maiden välisen ranking –listan ennen ensi viikolla alkavia MM-kisoja.

Suomen sijoitus rankinglistalla  on pudonnut sijalle 61.  Edellä ovat kaikki muut Pohjoismaat (Tanska 23., Ruotsi 32., Islanti 52. ja Norja 53.). Tosin Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen Färsaaret löytyy sijalta 171, kun listalla on kaikkiaan 207 sijoitettua.

Rankinglistan kärkikolmikon muodostavat edellisten MM-kisojen maailmanmestari Espanja ja sitten seuraavina Saksa , Brasilia, Portugali, Argentiina ja hieman yllättäen kuudentena Sveitsi. Onko sitten rankinglistan kärkimaista maailmanmestariksi, selviää  13.07.2014, jolloin loppuottelu pelataan. Itse nostaisin suosikkien joukkoon vielä em. maiden lisäksi Italian ja ehkä myös Belgian.

MM-kisoihin osaaottavat maat on  jaettu kahdeksaan alkusarjan ryhmään. Pohjoismailla ei ole mitään oman maansa puolesta jännitettävää, sillä kukaan Pohjoismaista ei selvinnyt MM-karsintaotteluista itse MM-kisoihin.

MM-kisat kestävät kuukauden. Itse seuraan kisoja muiden urheilutapahtumien lomassa , kuten  mm. yleisurheilu, moottoriurheilu, Tour de France, suunnistus. Nuo lajit  ajavat aina edelle MM-kisojen aikana jalkapallon loppuottelua lukuun ottamatta.

Jalkapallo on maailmanlaajuisesti suosituin laji , mutta sen  ympärillä kuohuu.  MM-kisojen järjestäjämaassa Brasiliassa on ollut levotonta.  Vuoden 2022 MM-kisojen järjestelymaa Qatar voi menettää jo myönnetyt kisansa korruption johdosta. Jalkapallon ympärillä pyörii maailmanlaajuinen rikollisuus. Myös doping ei ole lajissa tuntematon asia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tiedot Brasiliasta ovat huolestuttavia.

Rakennustyöt peliareenoilla ovat osin myöhässä. Voidaanko mellakat pitää hallinnassa ja, onko kisavieraiden turvallisuus uhattuna.
http://www.virtualtourist.com/travel/South_America...

Kahden vuoden kuluttua pitäisi olla Rio de Janeirossa kesäolympiakisat, jotka vievät arviolta toisen mokoman n. 11 mrd, mitä jalkapallon MM-kisojen kustannukset ovat.
http://www.rio2016.com/en

Nyt varoitellaan myös ottelumanipulaatioiden mahdollisuudesta

http://www.bbc.com/sport/0/football/27614215

http://www.nytimes.com/2014/06/01/sports/soccer/fi...