SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Bernie Ecclestonen asema ja Sotshin osakilpailu puhuttavat F1 -tahoja

 

Kauden viides  formula F1 osakilpailu ajettiin tänään Espanjassa. Kilpailu  päättyi  jo viidennen  kerran peräkkäinen tällä kaudella Mercedes- tallin kuljettajan voittoon.

Lewis Hamilton ajoi neljännen peräkkäisen voittonsa. Toiseksi  päivän  osakilpailussa ajoi Nico Rosberg ja kolmanneksi Daniel Ricciardo. Hamilton siirtyi samalla MM-pisteissä johtoon ohi Rosbergin. 

Mercerdes –talli ja sen kuljettajat vahvistivat  entisestään kaksoisjohtoasemiaan MM-pistetaulukossa ja  tallien välisessä pistetilanteessa. Miksi yksi talli on ollut kevään testiajoista alkaen   muita talleja paljon edellä . Eikö muissa talleissa hallittu kaudelle tulleita sääntö- ja teknisiä muutoksia. Kysyä sopii myös, mitä vaikuttaa autojen toimintaan ja hallintaan IT-tekniikka.

Suomalaiskuljettajista  Valtteri Bottas ajoi hienosti  tänään sijalle 5.   ja Kimi Räikkönen  sijalle  7. Tämä kausi on Räikkösellä alkanut kahta edelliskautta paljon heikommin, kuten edellisessä F1 -blogissa  totesin.

Tälläkin kertaa niin kuin kauden jokaisessa osakilpailussa Räikkönen  hävisi tallikaverilleen Fernando  Alonsolle. Bottas sen sijaan päihitti tallikaverinsa Felippe Massan.

Bernie Ecclestonen asemasta on alettu puhua monissa maissa, eikä vähiten menossa olevan lahjontasyyteoikeuden johdosta. .Ecclestone  toimii  Formula One Administrationin ja Formula One Managementin toimitusjohtajana. Minusta on vähintäänkin outoa, että FIA on monissa tapauksissa sivustakatsoja päättämään, missä pidetään F1 –sarjan osakilpailuja.

Toinen asia, jonka olen ottanut aiemmin esille eli Venäjällä  mahdollisesti peruuntuvat  urheilukilpailut.  Formula F1 kalenterissa on lokakuulle 10-12.10.2014 kalenteriin merkitys F1 Sotshin osakilpailun. Vaikka nyt vakuutellaan, ettei Sotshin osakilpailua peruuteta, niin en menisi asiaa varmaksi sanomaan.

 

F 1 kausi 2014

Kuljettajien pistetilanne 

Tallien pistetilanne

Seuraavaksi ajetaan perinteinen Monacon osakilpailu 25.05.2014 

-----------------------------------------------------------------

Suomalaisilla menestystä  moottoriurheilussa

Parhaillaan ajetaan Argentiinan MM-rallia, jota johtaa tätä kirjoittaessa Jari-Matti Latvala. Voitollaan Latvala vahvistaisi MM-sarjan kakkostilaansa tallikaveri Sebastien Ogierin jälkeen.  Latvalalla ovat hyvät mahdollisuudet vaikka maailmanmestaruuteen. Mikko Hirvosen sijoitus jää heikoksi, ilmeisesti sijalle 9.

Viikko sitten Mika Kallio ajoi Moto2 MM-sarjan osakilpailuvoittoon. MotoGP –sarja on maailmalla arvostettu ja paljon seurattu laji.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Seuraan lajia vähemmän kuin ennen, mutta onko ihan oikeasti mahdollista, että Venäjällä (Sothsissa) ajettaisiin kisat tänä vuonna? Jos ajetaan, niin laji on taatusti ylikansallinen. Jalkapallon MM-kilpailut Quatarissa TALVELLA 2022 osoittavat kylläkin sen, että lkun lajit kasvavat liian suuriksi, niille käy jotkakin ikävää.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sotshin F1 rata ei ole vielä edes valmis.
https://www.google.fi/search?q=sochi+F1&rlz=1CASMA...

Jos Ukrainan kriisi ja tilanne jatkuu nykyisenlaisena, en kyllä usko F1 osakilpailua ajettavan siellä.

Vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat on myönnetty Venäjälle pääpaikkana Sotshi.
http://www.fifa.com/worldcup/russia2018/