*

SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Neljän minuutin haamuraja rikottiin maililla 60 vuotta sitten

 

Yleisurheiluhistorian yksi haamuraja rikottiin tänään  60 vuotta sitten, kun Roger Bannister rikkoi Oxfordissa maililla (1 609 m)  neljän minuutin haamurajan ajalla 3.59,4.

Maailmanennätyksestä tuli yksi yleisurheiluhistorian  legendaarisia maailmanennätyksiä. Ympäri maailmaa maailmanennätystä muistetaan tänään monissa tiedotusvälineissä.

Nykyistä vuonna 1999 Roomassa juostua mailin juoksun maailmanennätystä 3.43,13  pitää hallussaan Marokon  Hicham El Guerrouj.  Suomen ennätys,  Lontoossa   1977  juostu 3.55,65, on Ari Paunosen nimissä.

 

Mailin maailmanennätyksen kehitys

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Minua ihastuttaa näiden ennätysten lisäksi juoksun kauneus, jota Pekka Vasala edusti- häikäisevää. Nyt arvostetaan vain aikaa.
Olen ehdottanut eräälle ex- juoksuseuralleni perustaa sellaisen valmennuksen (itse mukana koekaniinina), jossa juoksun visuaalisuuteen kiinnitettäisiin erityistä huomiota. Sen juoksun kauneuden sisällä ovat koordinaatio, maksimaalinen energian käyttö ja tulos. Näistä kokemuksista voisi olla hyötyä; 60 m / 17 v. 7,1 sek.. Myöhemmin juoksun kauneus ei toiminut maratooneissani, sillä pärjäsivät "talousjuoksijat", joiden juoksu on visuaalisesti kamalaa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Luin aikoiaan Valituista Paloista Bannisterin tarinaa juoksustaan ja siihen liittyvästä. Tai saattoi olla Reader's Digest. Jäi joka tapauksessa mieleen.
Taisin niihin aikoihin juosta silloin tällöin itsekin. Kuortaneella kun juostiin. Mutta Roger Bannister juoksi kovempaa, se täytyy tunnustaa.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset