SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Kaikkien aikojen talviolympiakisat alkavat Suomen kultamitalia odotellessa

 

Sotshin talviolympiakisat käynnistyvät huomenna ja viralliset avajaiset ovat perjantaina.  Minkälainen spektaakkeli nähdään ja kuullaan perjantai-iltana avajaisissa on varmaan verrannollinen  koko kisojen kustannuksiin. Tuskin kustannuksissa on säästetty.

Nämä olympiakisat ovat myös ensimmäiset KOK:n presidentin roolissa   viime vuonna valitulle saksalaisille  Thomas Bachille.  Paikalla luonnollisesti kunniavieraana nähdään edellinen KOK:n presidentti Jacques Rogge. KOK:n presidentillä on avajaisten virallisessa osuudessa keskeinen rooli ja hän pyytää Venäjän presidentti Vladimir Putinia avaamaan kisat.

Sotshin olympiakisat tulevat olemaan kaikkien aikojen talviolympiakisat niin järjestelyiltään, suorituspaikoiltaan kuin kustannuksiltaan. Talviolympiakisat  järjestettiin ensimmäisen  kerran vuonna 1924  Ranskan Chamonixissa eli 90 vuotta sitten. Vuosina 1940-44 kisat jäivät väliin toisen maailmansodan johdosta.

Sotshin kisojen ympärillä  on käyty maailmanlaajuista keskustela kisojen kustannuksista ja rakennustöiden korruptiosta, kisojen turvallisuudesta , Venäjän ihmisoikeuskysymyksistä sekä itse presidentti Putinista. Useita valtionpäämiehiä on ilmoittanut jäävänsä pois kisojen avajaisista. Minusta on  vain tuntunut siltä, ettei moni heistä olisi muutoinkaan tullut paikalle. USA:n presidentti Barack Obama on pitänyt kahdenlaisia puheita.  Muutama päivä sitten hän sanoi:  "I would say that if you want to go to the Olympics, you should go to the Olympics." 

Mutta entäs se Suomen kultamitali. Täyttyykö alla olevaan taulukkoon vuoden  12 vuoden taon jälkeen myös kultamitalisarake ja pyytääkö selostaja: Helsinki. Kirjoitin aiemmin jo sekä isäntämaan että Suomen mitaliodotuksista.  Aivan vuorenvarmaa kultamitalisuosikkia ei Suomelle ole. Lähimpänä kultamitali on naisten ampumahiihdossa tai sitten lumilautailulajeissa.

Ainakaan penkkiurheilijan ei tarvitse valittaa, etteikö pysty seuraamaan kisoja. Valtiollinen YLE on panostanut kisojen lähetyksiin runsain mitoin. Kaikkea ei yksin Ylen kautta tule itse seurattua, vaan  samaan aikaan haluan  seurata myös esim. Saksan, Ruotsin (TV3) ja  Ranskan TV:n lähetyksiä. Eurosport ei ole saanut lähetysoikeuksia.

Suomen mitalit talviolympiakisoissa

1924 1928  1932 1936 1948 1952 1956 1960 1964 1968 1972

1976 1980  1984 1988 1992 1994 1998 2002 2006 2010

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pronssilinja saattaapi jatkua. Hopeakin voi tulla, mutta kulta, se vasta olisi poikaa, mutta sen voi tuoda tyttökin.

Kenellä kahdella suomalaisella on kuusi olympiapronssia?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ari !

En yleensä osallistu tietokilpailuihin, koska se on loputon suo. Teen tällä kertaa poikkeuksen. Tulee lonkalta mieleen, että talviolympiakisoista Harri Kirvesniemi ja kesäkisoista Heikki Savolainen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oikein, vaikka ei tämä mikään kisa ollut vaan pronssimitaleista virinnyt kysymysleikki.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

CNN uutisoi ja varoittaa hammastahnatuubeihin laitetuista räjähteistä.
http://edition.cnn.com/2014/02/05/world/europe/soc...

Ensimmäiset kilpailut pitäisi alkaa tänään klo 8 Suomen aikaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tahna suorastaan räjäyttää plakin pois?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kansainvälisen olympiakomitean presidentti Thomas Bach puolisoineen otti vastaan presidentti Sauli Niinistön ja puoliso Jenni Haukion sekä Suomen olympiakomitean puheenjohtajan Risto Niemisen
http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=29...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Vaikuttavat ja koko talviolympiahistorian yhdet hienoimmat avajaiset
on nähty ja kuultu.
http://www.olympic.org/sochi-2014-winter-olympics

Arto Saarinen

Shotsin kisojen hinta on n. 40 mrd€. Sairasta. Innokkaana penkkiurheilijana olen kallistunut sille kannalle, että huippu-urheilun tukeminen verovaroin tulisi lopettaa. Se tarkoittaisi käytännössä huippu-urheilun loppua Suomessa, mutta yhteiskunnan ei pidä tukea epätervettä toimintaa. Suomi voisi olla kerrankin edelläkävijä. Uskon, että kymmenen vuoden sisällä jokin sivistysmaa (esim. Sveitsi) tämän tekee. Toki ne lajit (esim. jääkiekko) jotka kykenevät hankkimaan itse tulorahoituksensa voisivat jatkaa.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset