SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Joko tänä vuonna suomalainen ajaa rallin maailmanmestariksi?

 

Ralliautoilun MM-sarja  käynnistyy  Monte Carlossa.  Kausi käsittää 12 osakilpailua  ml Suomen elokuussa alussa ajettava osakilpailu. Joko tänä vuonna suomalainen ajaa rallin maailmanmestariksi ? Edellisestä rallin maailmanmestarista alkaa olla jo kovin pitkä aika, peräti 12 vuotta sitten Marcus Grönholm vuonna 2002.

Peräti 10 vuotta peräkkäin maailmanmestaruus on mennyt ranskalaiselle kuljettajalle, 9 kertaa Sébastien Loeb vv. 2004-2012  ja viime vuonna Sébastien Ogier. Nytkin ovat  vahvat ranskalaiset ennusmerkit.

Ketkä ovat sitten  alkavan kauden suosikkeja maailmanmestareiksi. Ilman muuta ykkössuosikkina  Sébastien Ogier  ja kakkossuosikkina saman Volkswagen –tallin suomalaiskuljettaja Jari-Mattti Latvala.  Ogier oli viime vuonna niin ylivoimainen ja vakuuttava, että Latvalalla on kova haaste nousta Ogierin ohi.

Mitä tekee sitten Mikko Hirvonen, joka palasi takaisin Ford –talliin.   Vuosien mittaan Hirvonen  on ajanut MM -pisteissä toiseksi ja kolmanneksi, vaan maailmanmestaruus puuttuu.

Viime kauden MM-sarjassa toiseksi  ajanut  Belgian Hyundai –tallin Thierry Neuville osoitti monessa rallissa, että suomalaiset saavat hänestä Ogierin lisäksi kovan haastajan.

 Eiköhän nämä neljä nimeä: Ogier, Neuville, Latvala ja Hirvonen ole kauden päätteeksi  MM-pistetaulukon kärkipäässä viime kauden tapaan. Sekään ei yllätä, vaikka järjestys olisi sama loppupisteissä kuin viime vuonna.  Mutta mitä tekee Puolan Robert Kubica samassa Hirvosen Ford –tallissa ?

 Mielenkiintoista tulee seurata kolmannen suomalaisen, Hyundai -tallissa   ajavan Juho  Hännisen menestymistä kauden aikana.

Viime kaudella Citroen  –talli menetti vuosikausien valta-asemansa  kauden tulokkaalle Volkswagen –tallille. Volkkari -talli  lähtee kauteen suosikkina myös tallien välisessä kilpailussa.

MM-sarjan tallit ja kuljettajat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Näyttää olevan täyttä lottoa Monte Carlo. Ogier pudonnut 4 ek:n jälkeen reilun minuutin. Suomalaiset takana. Kärjessä ei nimimiehiä.

Erot suuria. Mitä tahansa voi tapahtua vielä.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Latvala puhui lehdessä, että hävisi Ogierille jarrutuksissa ja opettelee nyt ajamaan niin, että kertajarrutus riittää. Ennustan suurta ulosajojen kautta. Jos hän nyt pieniä on ajanutkaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sebastien Ogier otti paalupaikan MM-pisteissä jo 1. MM -rallissa ja saattaa
pitää johtoasemansa kauden loppuun saakka.
http://www.wrc.com/en/wrc/results/championship/dri...

Latvala ajoi muutaman EK:n mainiosti voitti EK:t 4, 11 ja 15
http://www.wrc.com/en/wrc/results/monte-carlo/stag...

Hirvoselle kävi köpelösti, hän joutui keskeyttään viimeisellä EK:lla.

Seuraavana on vuorossa Ruotsin ralli.
http://www.wrc.com/en/wrc/calendar/sweden-2014/pag...

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset