SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Juhlitaanko perjantaina suomalaista formula 1 veneiden maailmanmestaria ?

Formula 1 -veneiden tämän vuoden MM-sarja päättyy  perjantaina ajettavaan kauden viimeiseen osakilpailuun Arabiemiraateissa Sharjahissa.        

 

Suomen Sami Seliö johtaa MM-sarjaa kahden pisteen erolla amerikkalaiseen  Shaun Torrenteen. Sami Seliö on tällä kaudella voittanut kaksi osakilpailua (Brasila ja Abu Dhabi). Piste-erot neljän parhaan välillä ennen viimeistä osakilpailua ovat niin pienet, että kuka tahansa heistä voi yltää maailmanmestariksi.

 

Pari viikkoa sitten Seliö joutui keskeyttämään Qatarin osakilpailun, kun hänen vieressään ajanut Ranskan Philippe Chiappe käänsi  veneen Seliön veneen reitille.  Seliön vene kimposi ilmaan ja putosi Francesco Cantandon veneen ohjaamon päälle. Chiappen ajo Qutarissa hylättiin.

 

Mikä on tämä Formula 1 veneiden kilpailu ?  Kilpailusarja perustettiin loppuvuonna vuonna 1980 ja mestaruudesta kilpailtiin ensimmäisen kerran seuraavana vuonna 1981. Sami Seliö on saavuttanut aiemmin kaksi maailmamestaruutta  vv. 2007 ja 2010.

Tämä venekilpailu on kovahermoisten miesten kilpailu ja näyttää hurjemmalta seurata kuin esim. autojen F1 kilpailut. Kaksi vuotta sitten Sami Seliö joutui Kiinan osakilpailussa vakavaan onnettomuuteen. Seliö oli mukana tämän vuoden Kiinan osakilpailussa ja siirtyi   toisella sijalla  MM -pistejohtoon.

Jos Sami Seliö saavuttaa kolmannen maailmanmestaruuden, odotan mielenkiinnolla vuoden urheilija valintaa. Yltääkö Seliö edes 10 listalle. Vuoden urheilija on Urheilutoimittajain liiton vuodesta 1947  alkaen suorittama valinta. Edellisestä   (2012)  valinnasta nousi enemmän tai vähemmän kohua. Eri lajien asettaminen vastakkain on vaikeaa. Jos Tero Pitkämäki olisi heittänyt Moskovassa keihäänheiton maailmanmestariksi, olisi  valinta ainakin minulle helppoa näin yleisurheilun ja hiihdon ystävänä. Pääsärkyä voisi aiheuttaa myös tämän lajin "suomalainen"  maailmanmestari, mutta hän edustaneekin jatkossa  Bulgariaa. Minun suomalaisten urheilijoitten listalle ei mainittu henkilö edes pääsisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ylekin heräsi näyttämään aika-ajot
http://areena.yle.fi/tv/2103518/#/play

Seliön vene kaatui ja sijoitukseksi aika-
ajossa tuli kuudes.
http://www.f1h2o.com/results/index.php?idrace=160&...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sami Seliö joutui teknisen vian johdosta keskeyttämään.
http://www.f1h2o.com/news/index.php

Seliö tippui MM-pisteissä neljänneksi.

Maailmanmestariksi nousi Alex Carella.

Lopulliset MM-pisteet tulevat tähän
http://www.f1h2o.com/results/index.php

Puheenaiheeseen liittyvää