SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Mikko Hirvonen taistelee ensi kauden tallipaikasta

Parhaillaan on käynnissä ralliautoilun MM-sarjassa Australian osakilpailu. Jo kauan on ollut selvää, että Ranskan Sebastien Ogier  ajaa kohti maailmanmestaruutta. Mestaruus voi ratketa  jo nyt Australian  rallissa.

Suomalaisten osalta tilanne  MM-pisteissä on tällä hetkellä, että Jari-Matti Latvala  on kolmantena  ja Mikko Hirvonen sijalla  5.  Volkswagen -tallille kausi on ollut odotettua parempi, mutta vastaavasti Citroen tallille suuri pettymys. 

Mikko Hirvonen joutuu vielä antamaan näyttöjä kauden jäljellä olevissa osakilpailuissa varmistaakseen ensi kauden tallipaikkansa.  Jari-Matti Latvala jatkanee ensi kaudellakin Volkkari –tallissa MM-pistejohdossa olevan Sebastien  Ogierin kanssa.

Valmistajien MM-pisteissä Volkkari on myös kulkemassa kohti voittoa. Se on melkoinen muutos viime kauden tuloksiin  verrattuna, koska Volkkari ei ollut edes mukana. Samalla se on melkoinen asemien menetys monta vuotta MM-rallia hallinneelle Citroen –tallille. Tämä asia voi heikentää  Mikko Hirvosen  asemaa jatkaa nykyisessä tallissa.

Mikko Hirvosella on  edellisiltä kausilta  vv. 2008-2009 ja  2011-2012 neljä MM-pisteiden kakkostilaa ja kausilta vv. 2006-2007 kaksi kolmossijaa eli yhteensä kuusi palkintosijaa. Se on melkoinen saavutus, joka tahdotaan unohtaa. Suomalaista kuljettajien  maailmanmestaria saadaan hakea jo 11 vuoden takaa, vuodelta 2002  Marcus Grönholm .

 

List of World Rally Championship Drivers' champions

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ranskan Sebastien Ogier varmisti käytännössä tämänvuotisen ralliautoilun maailmanmestaruuden voitollaan Australian rallissa. Hän tarvitsee yhden MM- pisteen varmistaakseen mestaruutensa.

http://www.wrc.com/news/ogier-wins/?fid=19093

Mikko Hirvonen ajoi kolmanneksi ja Jari-Matti Latvala neljänneksi.

Taitaa käydä niin, että suomalaiset käyvät keskinäisen kilpailun siitä, kuka on tänä vuonna MM-pisteissä kolmas, sillä Belgian Thierry Neuville vahvisti kakkostilallaan asemiaan myös MM-pisteiden kakkostilalla Ogierin jälkeen.

Ralliautoilun maailmanmestaruus on menossa nyt 10:tta kertaa peräkkäin ranskalaiselle kuljettajalle.

AUSTRALIAN MM-RALLI

1. Sebastien Ogier VW 3.19.55,0

2. Thierry Neuville Ford + 1.32,1

3. Mikko Hirvonen Citroen + 2.02,1

4. Jari-Matti Latvala VW + 2.57,4
5. Mads Östberg Ford + 3.17,2
6. Andreas Mikkelsen VW + 3.37,6
7. Jevgeni Novikov Ford + 7.31,2
8. Nathan Quinn Mini + 13.10,2
9. Khalid Al Qassimi Citroen + 15.17,6
10. A. Al-Kuwari WRC2 Ford + 17.27,7